Başlıkta tam anlatamamış olabilirim kusura bakmayın, Türkiye'de güvenli internet kullanım oranı geçen yıl 46 milyon olduğu açıklanmış. Elbette bu güzel bir şey, kötü değil fakat bir şikayetim var ve bu şikayeti nereye başvuracağımı bilmiyorum. Güvenli internetten dolayı internetten sipariş veremiyorum, stripe altyapısı kullanan satış yerleri var ve burada güvenli internet kullandığım için alışveriş yapamıyorum. Belki diyebilirsiniz, müşteri hizmetlerini ara ve kapatmalarını söyle. Evet haklısınız bunu yapabilirim ve yaptım da ama bunu bilmeyen ve yapamayan insanlar var ve bu yasağın aşırı gereksiz olduğu kanaatindeyim. Örnek vermek gerekirse internetten yabancı bir kaynak, dosya, PDF indireceksiniz ve indireceğiniz dosyalar ücretli. Size bazen 2 seçenek sunuyorlar ya PayPal'ya da stripe. PayPal olmadığı için stripe kullanmak zorunda kalıyorsunuz ama güvenli internet kullanan birisi stripe kullanamıyor ve haliyle satında alamıyor. Derdimi anlatabilmişimdir umarım, bu yazdığımı resmi bir şekilde nereye ilebilirim?