Winner

Üstün
2 ay kaldı. Halen tam olarak bırakamadım interneti. 5-6 gün bırakıyorum. 1 hafta sonunda dayanamayıp saatlerce bakıyorum, bundan dolayı bir gün belki de birkaç gün çöp oluyor. Nasıl tamamen sınırlandırabilirim?

Abi yok bir türlü başaramıyorum. Galiba tuşlu vakti geldi. Şu ekran sürelerine bakar mısınız? Konuyu açtığım hafta vs bu hafta.
Screenshot_20260416_151852_com_google_android_apps_wellbeing_DashboardActivity.webp
Screenshot_20260416_151901_com_google_android_apps_wellbeing_DashboardActivity.webp

@Testo Unit @John Moyer

Son düzenleyen: Moderatör:
134 gündür sosyal medya kullanmayan biri olarak en önemli şey, gerçekten istemek. Ben hiçbir zaman bağımlısı değildim ama mesajlaşmalar üzerinden veya bir videonun yorumlar kısmını okumaktan falan çok fazla zaman kaybediyordum. Sürekli cinsiyet kavgaları, insanların problemleri, sürekli gündem vs. beni çok rahatsız edip yorduğu için bıraktım ben. Kendime de daha çok vakit ayırma şansım oldu bu sayede. Gerçekten istedim ve tüm uygulamaları sildim. Bir daha da geri yüklemedim, hatta yazan 1-2 kişi oldu ama onlara da bakmadım. Kendimi o ortamdan izole etmeyi kafaya koydum çünkü. 2-3 haftadır falan X kullanıyorum gündem takibi için, çünkü gündemin korkunçluk boyutu arttı artık iyice. Bu korkunç olaylar çözüldüğünde; gündemi takip etmem gerekmediğinde, onu da günde sadece yarım saat olarak kısıtlayacağım ve eminim ki o kadar bile bakmayacağım zaten.

Her şey iradede bitiyor aslında. Zamanlama yap mesela öğlen 14:00-15:00, 19:00-20:00 gibi. Dışarıda da çok gerekli bir durum olmadıkça mobil verini harcama.