Makaleler
1
İnternet prizinin mantığı nedir? Bunun olayını pek anlamadım.

Ev içerisinde duvarı delerek bir prizden, öbür prize CAT6 bağlantısı yapmam hattı kurmak için yeterli mi? Bu hattaki prizin bir ucuna modemden kablo takmam, öbür ucuna da bağlanacak bir cihaz takmam Ethernet prizinin işlevsel olmasını mı sağlayacak?

Sıva, alçı, kablo çekme, priz gömme işini yaparım da matkapdan yana patlamazsak iyi. :)

Evet, yeterli. Prize de ihtiyacınız yok; aslında direkt kabloyu takacağınız cihaza götürüp takın, bitti gitti.

Evet, yeterli. Prize de ihtiyacınız yok; aslında direkt kabloyu takacağınız cihaza götürüp takın, bitti gitti.
Kablo kirliliği göze güzel gelmiyor, olay o hocam, bir sorayım dedim. Duvarı delik deşik edersem işin aslını astarını sorayım dedim.

Duvarı komple kırmana gerek yok, matkap ile bir sağdan bir soldan iç kanal açarak gömebilirsin; daha az zarar vermiş olursun. Ankara'da isen yardımcı olabilirim.

Duvarı komple kırmana gerek yok, matkap ile bir sağdan bir soldan iç kanal açarak gömebilirsin; daha az zarar vermiş olursun. Ankara'da isen yardımcı olabilirim.
Teşekkürler hocam ama Ankara uzak bana. :)
Kırma dökme lafın gelişi, en fazla priz gömmek için delme olur diyelim, aparat var.

Bir tane kılavuz kablo al ona CAT6'yı bağla buvatlardan geçe geçe oraya kadar gidersin kablo çekmeye duvar kırılmaz. Eğer hiç hat yoksa mecbur o duvarı tuğlaya kadar kıracaksın içine yol geçireceksin oradan da kablo geçireceksin. Planını projeni iyi yap sonra düzeltmesi daha zor oluyor.