İnternet sağlayıcıları kutudan eve kablo çekmiyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan nmq097
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 83
  • Etiketler Etiketler
    kablo

nmq097

Gelişen
Merhaba.
Covid döneminden beri TurkNet kullanıyorum ve başlarda beni kurtardılar, yıllardır da çok iyi gidiyordu. Son dönemde çok sık download ve upload hızlarımın 1'e düşmesi veya upload sabitken download'ın 1'e düşmesi söz konusu. Zaten 75 verirken altyapınız kaldırmıyor diye diye 40'a düşürüp en son 30'u teklif ettiler.
Aylar sonra gerçekten bir Türk Telekom saha ekibi geldi ve kutu ile modem arasındaki kabloda sıkıntı olduğunu ve değişmesi gerektiğini söylediler. Ancak biz TurkNet'li olduğumuz için o ekip bunu yapamazmış. Yapmadan gittiler. (Kutu ile modem arası 5-6 metre.) TurkNet'i aradığımda da onların da yapamayacağını, kendimizin elektrikçi tutup yaptırabileceğimizi söylediler. Bu yasal normal bir şey mi, aklım almıyor. O elektrikçi tüm kutuyu bozsa ne olacak? O kutudan bir sürü daire internet alıyor günün sonunda. Şu anda düşük internetli kalmış durumdayım, nasıl bir yol izlemeliyim?

Şimdi kutu dediğiniz apartman girişindeki kutu ise ve oradan daireye giden kablo ise evet onlar yapmıyor çoğunlukla. Ama saha dolabından apartmana giden kablo ise kendilerinin yapması gerekli. Kutunun fotoğrafını atarsanız daha iyi anlaşabiliriz.

Yükledim resmi. Bizim binanın direkt üstünde kutu yok maalesef, gelen ekip de çok şaşırmıştı bu duruma. Olması mı gerekiyordu bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Santralden telefon kutusuna kadar Türk Telekomun sorumluluğu. Sonrasını siz elektrikçiye güzel bi korumalı CAT6 kablo çektireceksiniz. Türk Telekom müşterisi olsanız yaparlar. Ama farklı ISS oldumu nedense yapmıyorlar. Kabloyu sizin almanızı öneririm. Güzel bir STP kablo yeterli olur.

Hatta STP'de fazla. FTP yeterli olur.

Eğer oraya ulaşabiliyorsan, kendin bile yaparsın, çok zor değil. Ayrıca DSL kablosu da pahalı değil. Ben eski (8 Mbit) internetimizi kendim bağlamıştım; adamlar yapmıyor, sizin yapmanız gerekiyor, maalesef.

O zaman bu doğrultuda CAT6 ve FTP diye mi internette kablo aramam gerekiyor?

En yakın elektrikçiye git sana uygun olan kabloyu verir zaten. ADSL kablo yeterli olur, uçları da hazır zaten. Bir tarafını keser elinle kutuya bağlarsın, diğerini olduğu gibi modemine takarsın. CAT 6 alırsan, uçları da alman lazım olabilir ya da elektrik kablosu bağlar gibi ek yama yapacaksın. Eğer elektrikçi çağıracaksan, onlar da uçlar var yapabilirler. CAT kablosunda 8 kablo var sadece 2 kablo tek kullanılacak zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…