Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

VedatDRD

Çalışkan
Bilgisayarım:
  • Ryzen 5 3600
  • RX 6600 XT
  • 16 GB RAM
  • 1 TB M.2 SSD (850 GB boş) [Magician'dan orijinal olduğu teyitli]
Özellikle internet sayfalarında gezinirken, bir sekmeye tıkladığım zaman sık sık takılmalar oluyor. Bu takılmalar ortalama 5-10 sn. sürüyor, sonra tekrar kendine geliyor. Örneğin YouTube'da aşağı-yukarı sürüklerken takılmalar oluyor, tıklamalarda takılmalar oluyor; video başladıktan sonra sorunsuz izleyebiliyorum. Ancak özellikle site geçişlerinde ve tıklamalarda uzun süreli takılmalar oluyor. Ekran kartım güncel. PC'ye yeni format atmıştım. Sizce sebep ne olabilir, çözüm öneriniz nedir?
NOT: Cinebench işlemci testi yaptım ve 267 puan aldı. Google'dan baktım da aynı işlemciler 560 civarı skor alıyormuş. İşlemci kaynaklı olma durumu nedir?

Ekran görüntüsü 2025-06-26 193140.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
SSD test sonuçları şu şekilde:

SSD test sonuçları şu şekilde:

Bu veriler SSD de bir sorun olmadığına kanıt mıdır sizce? Bir de Memtest86 ile RAM testi yaptım bir sorun bulunmadı.

ÇÖZÜLDÜ.
Sanırım herhangi bir donanımda sıkıntı yok. Daha önce format atmama rağmen sorun çözülmemişti ancak kasayı bilgisayarcıya götürdüm. Ryzen 5 5600X işlemcisi takıp deneyince görüntü gelmedi. Kendi işlemcim olan 3600 ile yine ekran gelmemeye başladı. Bu sefer Rufus üzerinden yeniden format attık. Son formattan sonra takılma sorunu olmadı.
Başta Recep Baltaş olmak üzere yardımcı olmaya çalışan siz arkadaşlara teşekkür ederim.

Ekran görüntüsü 2025-07-07 175504.webp

Ekran görüntüsü 2025-07-07 174247.webp
Bu takılma esnasında fare de donuyor mu tamamen? Çünkü AMD karta geçtikten sonra birebir aynısı bende oluyor ara sıra.
Hocam fare donmuyor, sayfa donuyor ve takılıyor. Donukken bir iki defa daha tıklayınca yukarıda parantez içinde (Yanıt vermiyor) şeklinde yazıp 2-3 sn. sonra düzeliyor. Ama bu takılma internette gezinirken hep var. Bu sitenizde bile geçişlerde, cevaplara bakacağım zaman her tıklamamda en az 3-4 saniyelik bir takılma oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD olma ihtimali var. Ya da Windows. Çok fazla olasılık var maalesef. Tarayıcıda donanımsal hızlandırma kapatıp dener misiniz?
Tarayıcıdan donanımsal hızlandırmayı kapatıp denedim, maalesef durum aynı. SSD test edebileceğim bir program varsa test edeyim, ya da başka bir şey.