alp15eren

Yetkin
Makaleler
1
İtemsatış üzerinden 20TL'ye NordVPN aldım ve onu kullanıyorum. VPN kullanma sebebim ping düşürmeyi istemem. Bizim binaya fiber yeni bağlandı genel olarak ping değerlerim ciddi bir şekilde düştü ama CS2 dışında. GPON ve Modemi kapatıp açtığımda pingim sürekli düşüp artıyor bu da muhtemelen CGNAT IP havuzundan kaynaklı. Statik IP alırsam %99 problem çözülecek ama her ay 150TL vermek istemiyorum. Çünkü bazı IP bloklarında aynı MM sunucularında 39 ping alırken bazılarında 70 ping alıyorum. Ben de sürekli bununla uğraşmamak için VPN almak istedim işte sorunum düzeldi şu anda. Hatta diğer uygulamalarda pingim daha da düştü.

Şimdi asıl sorum bu hesabı kullanan başka birisi yasa dışı bir şeyler yaparsa benim başıma bir şey gelir mi? Bildiğim kadarıyla NordVPN log vermiyor ama yine de emin olamadım.

İtemsatış üzerinden 20TL'ye NordVPN aldım ve onu kullanıyorum. VPN kullanma sebebim ping düşürmeyi istemem. Bizim binaya fiber yeni bağlandı genel olarak ping değerlerim ciddi bir şekilde düştü ama CS2 dışında. GPON ve Modemi kapatıp açtığımda pingim sürekli düşüp artıyor bu da muhtemelen CGNAT IP havuzundan kaynaklı. Statik IP alırsam %99 problem çözülecek ama her ay 150TL vermek istemiyorum. Çünkü bazı IP bloklarında aynı MM sunucularında 39 ping alırken bazılarında 70 ping alıyorum. Ben de sürekli bununla uğraşmamak için VPN almak istedim işte sorunum düzeldi şu anda. Hatta diğer uygulamalarda pingim daha da düştü.

Şimdi asıl sorum bu hesabı kullanan başka birisi yasa dışı bir şeyler yaparsa benim başıma bir şey gelir mi? Bildiğim kadarıyla NordVPN log vermiyor ama yine de emin olamadım.
  • İnternette satılan bir NordVPN hesabı kullanmanız durumunda, hesabı paylaşan veya kullanan başka bir kişinin yasa dışı faaliyetlerde bulunması durumunda sizin başınıza bir şey gelme olasılığı oldukça düşüktür.
  • NordVPN, sıfır günlük (no logging) politikası ile bilinir; bu da demektir ki, kullanıcı aktivitelerini kaydetmez. Ancak, VPN hesabınızın başka bir kullanıcı tarafından da kullanılabilmesi, bazı riskler taşıyabilir.
  • Başka birinin kötü niyetli faaliyetlerde bulunması halinde, IP adresi üzerinden soruşturma yapılabilir. Ancak bu durumda, VPN hizmetine abone olduğunuzdan dolayı sizin IP adresiniz gizlenmiş olur.
  • Yine de, birinin hesabınızı kullanarak yasadışı faaliyetlerde bulunması durumunda, VPN sağlayıcınız ya da yasa uygulayıcı kuruluşları sizin kişisel bilgilerinizi talep edebilir, ancak bu durumda NordVPN'in politikalarına bağlı kalınacaktır.
  • İdeal olarak, VPN hesabınızı sadece güvenilir kaynaklardan edinmek ve paylaşmaktan kaçınmak daha güvenli olacaktır. Kendi hesabınızı kullanmak, bu tür riskleri en aza indirir.
  • VPN kullanımı hakkında daha fazla bilgi veya sorunlarınız varsa, sorularınızı sormaktan çekinmeyin.

Bende eFootball 25 oynuyorum. PS5'te fakat çok ping yiyorum. ProtonVPN fayda sağlar mı?
Kesin fayda sağlar ya da sağlayamaz diyemem bunun için test etmen gerek. Sana kendi yaşadığım durumu anlatayım. Almanya sunucusundan CS2 Resmi MM, Faceit ve Path Of Exile 2 için test yaptım.

VPN Kapalıyken: CS2 Resmi Almanya sunucuları 60-75 ping Viyana 50 ping, Faceit Almanya 45 ping, Path Of Exile 2 Almanya 50ping
VPN Açıkken: CS2 Resmi Almanya sunucuları 50 ping Viyana 30ping, Faceit Almanya 65 ping, Path Of Exile 2 80 ping.

VPN'nin işe yarayıp yaramayacağı konusu tamamen İSS'nizin oynadığınız oyunun sunucularına yönlendirmedir. Benim sorunum da sadece CS2 resmi sunucularda pingim fazla bunu da istanbul sunuculu vpn ile çözüyorum.