Anladım hocam tamamdır teşekkür ederim bayağı bir uğraştırıcı oluyor onlar açısından o zaman ama beni uğraştırmazlar inşallah ben bugün geri gönderdim ürünü yarın onlara ulaşacak peki bana yeni kartı acaba ne zaman gönderirler?
Mail bekleyin hocam. Aynı hafta içinde olur muhtemelen bu haftayı saymayın araya hafta sonu girecek çünkü.

Evet hocam bende şaşırdım gerçekten bu kadar köklü 23 yıllık bir firma nasıl böyle bir şey oluyor diye ama neyse ki distribütör hatası herhalde evet ya kamera olmasaydı her zaman muallak neyse ben işimi sağlama alacağım bir daha geldiği zaman ürün yine kayda alacağım inşallah bu sefer sıfır olur teşekkür ederim Allah razı olsun hocam :)

@themahonee @Ayhan Dönmez şunu merak ediyorum mesela böyle firmalar kendilerine ikinci el iade ürün gönderdiler diye hem kendilerini hem müşteriyi zarara uğrattılar diye distribütörlere ceza yazabilir mi? Sonuçta koskoca 23 yıllık bir firmaya distribütör açılmış kullanılmış kart yolluyor.

Eğer kamera olmasaydı elinde patlayacaktı ürün, ben sana açık konuşayım. Böyle olacağını öngördüğün için ucuz yırttın. Oldu bitti'ye getirilir her zaman bu tarz işler. Evet haklısınız, yanlışlıkla kartın jelatinleri sökülmüş. İade/değişim mal gönderilmiş, hemen yenisini tedarik edelim vs. Muhabbet her zaman aynı, ta ki sen video çekene kadar. Video çekmeseydin de kutu açılışını kendiniz yapıp jelatinleri sökmüşsünüz, diyeceklerdi. A firması ya da B firması fark etmiyor. Açık kutu RAM gönderen de var, ayı RAM'i iade ettiğin gün ve iade onaylandığı gün diyelim, direkt olarak stokta gösterip bir başka müşteriye kakalayan da var. Daha saymamı ister misin? Çok fazla şey gördük şimdiye kadar, say say bitmez. Bu ABD'deki Refurbished ve Open Box mantığı TR'ye gelmedikçe bu tarz olaylar daha çok yaşanır. Amazon'da kısmen uygulanıyor, oturmadı. Bizim esnaf böyleyken de oturması zor gibi bu sürecin. Elinde kamerayla gezeceksin artık, kargo hasarı vs. sorumlu olmamak adına kargocu kapı tıklattığı andan itibaren başlaman gerekecek. Kargoda hasar gördüyse ve teslim aldıysan yine esas suçlu sen oluyorsun. @PC Uzmanı

Kargoda hasar gören mallar için de tutanak tutturman lazım, o hali ile kabul edersen firma yine sorumluluk kabul etmez. Aynı şekilde başına şu an gelen olay gibi kutu açılışı kamera eşliğinde yapacaksın. Diğer türlü de iade/değişim ya da ayıplı malı sıfır fiyatına alıp kullanmaya razı olacaksın. Benim yıllar içinde deneyim ettiğim ve algıladığım bu şekilde, bir başka şekilde düşünen varsa da görüşünü paylaşabilir tabii. RAM için açık kutu gelse de, takarım ve bir sorun yok ise kullanırım, diyenler vardı. Aynı şeyi GPU için diyeceklerini zannetmiyorum örneğin. Bu konu hakkındaki @Eagles hocanın da görüşünü merak ediyorum, kendisi eklemek istediği şeyler varsa iletebilir. Open Box ve Refurbished olayları ve iade/değişim, kusurlu ve ayıplı mal gönderilmesi ile alakalı. Üzerinde durmak istediğim kısımlar şimdilik bu şekilde.

@themahonee hocam bakmış olursunuz.

Hocam ben kamera kaydı almasaydım allem edip kullem edip bir şekilde işin içinden çıkarlardı ama ben bu tarz firmalara paramı yedirmemek için kamera kaydı alıyorum her zaman

Amazon veya Hepsiburada hariç yani Amazon ve Hepsiburada'da resmi satıcı oldukları zaman video kaydı almıyorum çünkü adamlar işini çok iyi yapıyor bu tarz iade ürün yollamıyorlar.

Aynı yaklaşımda bulunmazdı ve benimde bu kaç aylık maaşım ya 5 aylık maaşım 125 bin TL yi peşin verdim taksit vs yapmadım yani.

@Teacher80 Hocam siz aslında bu firmaya bayağı güveniyordunuz ha?
İlk olarak geçmiş olsun. Benim anlamadığım İnventus başka satıcı malını satmaz, yani kargo için kutulamayı kendi yapar, yani distribütörden kargo kutulu gelmez firmaya. Buradaki kusur İnventus'un, distribütörün değil. İnventus bile böyle işler yapıyorsa artık en garanti yol mağazadan almak galiba. Öfkenizi anlıyorum ama ürünü satın alırken ben önermedim sonuçta ya da hatırlamıyorum gerçekten. Size bu kartı ve siteyi ben önersem haklısınız ama umarım öfkeniz bana değildir.

İlk olarak geçmiş olsun. Benim anlamadığım inventus başka satıcı malını satmaz, yani kargo için kutulamayı kendi yapar, yani distribütörden kargo kutulu gelmez firmaya. Buradaki kusur Inventus'un, distribütörün değil. İnventus bile böyle işler yapıyorsa artık en garanti yol mağazadan almak galiba. Öfkenizi anlıyorum ama ürünü satın alırken ben önermedim sonuçta ya da hatırlamıyorum gerçekten. Size bu kartı ve siteyi ben önersem haklısınız ama umarım öfkeniz bana değildir.

Teşekkür ederim hocam tabii ki de mağazadan almak daha iyi arama bu sefer de iade edemezsin diyecekler beğenerek görerek aldım mağazadan çıktığım an iade olmuyor orada karar vermek gerek yani. Yok hocam estağfurullah neden size öfkeli ölüyüm sonuçta sizin bir suçunuz yok ve bana bu siteyi siz önermediniz sadece ben olayın saçmalığına sinirliyim ve sizde çok güveniyordunuz falan diye dedim güvenilir bir firma demiştiniz bana ondan dedim konuyu paylaştım aşağıda.

https://techolay.net/sosyal/konu/inventus-com-tr-guvenilir-mi.176679/

Teşekkür ederim hocam tabii ki de mağazadan almak daha iyi arama bu sefer de iade edemezsin diyecekler beğenerek görerek aldım mağazadan çıktığım an iade olmuyor orada karar vermek gerek yani. Yok hocam estağfurullah neden size öfkeli ölüyüm sonuçta sizin bir suçunuz yok ve bana bu siteyi siz önermediniz sadece ben olayın saçmalığına sinirliyim ve sizde çok güveniyordunuz falan diye dedim güvenilir bir firma demiştiniz bana ondan dedim konuyu paylaştım aşağıda.

https://techolay.net/sosyal/konu/inventus-com-tr-guvenilir-mi.176679/

Güvenilir bu arada firma, benim de çok alışverişim oldu. Bu bahsettiğin ve yaşadığın olay GGTR, Vatan vs. hepsinde yaşandı. Online aldığın için iade işlemi gerçekleşiyor. Şimdi sen iade/değişim demeseydin ya da sana direkt olarak sıfır ürün gelseydi yine iade edebilecektin. O yüzden elinde patlar, dediğim kısım çok doğru olmadı. Mevcut süreci en fazla bu şekilde aktarabiliyorum, çok can sıkıcı bir durum. 14 günlük süre herkes için geçerli bu tarz parçalarda. Aksini iddia eden yasa henüz çıkmadı ya da netleşmedi. Bir ara uygulayacaklardı, askıya alındı. @PC Uzmanı

Eğer kamera olmasaydı elinde patlayacaktı ürün, ben sana açık konuşayım. Böyle olacağını öngördüğün için ucuz yırttın. Oldu bitti'ye getirilir her zaman bu tarz işler. Evet haklısınız, yanlışlıkla kartın jelatinleri sökülmüş. İade/değişim mal gönderilmiş, hemen yenisini tedarik edelim vs. Muhabbet her zaman aynı, ta ki sen video çekene kadar. Video çekmeseydin de kutu açılışını kendiniz yapıp jelatinleri sökmüşsünüz, diyeceklerdi. A firması ya da B firması fark etmiyor. Açık kutu RAM gönderen de var, ayı RAM'i iade ettiğin gün ve iade onaylandığı gün diyelim, direkt olarak stokta gösterip bir başka müşteriye kakalayan da var. Daha saymamı ister misin? Çok fazla şey gördük şimdiye kadar, say say bitmez. Bu ABD'deki Refurbished ve Open Box mantığı TR'ye gelmedikçe bu tarz olaylar daha çok yaşanır. Amazon'da kısmen uygulanıyor, oturmadı. Bizim esnaf böyleyken de oturması zor gibi bu sürecin. Elinde kamerayla gezeceksin artık, kargo hasarı vs. sorumlu olmamak adına kargocu kapı tıklattığı andan itibaren başlaman gerekecek. Kargoda hasar gördüyse ve teslim aldıysan yine esas suçlu sen oluyorsun. @PC Uzmanı
Aynen öyle hocam bir düzen gelmesi gerekli artık trye ve ben kutuya da dikkatlice inceliyorum kapıda sonra kargo kodunu söylüyorum ki suçlu olmamak için.

Bu tarz olaylar hep olur bir yaptırım uygulanırsa işler değişir bence.

Son düzenleme:
Güvenilir bu arada firma, benim de çok alışverişim oldu. Bu bahsettiğin ve yaşadığın olay GGTR, Vatan vs. hepsinde yaşandı. Online aldığın için iade işlemi gerçekleşiyor. Şimdi sen iade/değişim demeseydin ya da sana direkt olarak sıfır ürün gelseydi yine iade edebilecektin. O yüzden elinde patlar, dediğim kısım çok doğru olmadı. Mevcut süreci en fazla bu şekilde aktarabiliyorum, çok can sıkıcı bir durum. 14 günlük süre herkes için geçerli bu tarz parçalarda. Aksini iddia eden yasa henüz çıkmadı ya da netleşmedi. Bir ara uygulayacaklardı, askıya alındı. @PC Uzmanı
Aynen öyle hocam hatta ben yaşadım vatanla ilgili sorunu buda linki nedense beni buluyor bu olaylar :( benim şanssızlığımdan kaynaklı herhalde :(

Bu olayda tecrübe ettiğim şeyden çıkardığım sonuç ülkemizde ticaret ve alışverişte çok sağlamcı ve garantici olacaksın. ASUS OLED monitörde de ASUS ile tüketici hakem heyetliğim, ekran kartında da Galax RTX 4070 Ti super için betaplus ile hakem heyetlik oldum, kazandım ama adamlar bana aynı ürün diye RTX 5070 yolladılar. İstemediğim ürünü yalan beyanla aynısı diye yolladılar, üstelik denk ürünler de değiller. Ben de video ile açmıştım:

Sağ olsun bulunduğum ilçede dava ile uğraşacak avukat bulamıyorum, vakit kaybı olarak görüp sallıyorlar beni. Avukatlar da doymuş, bol celseli dava vs. olacak ki parayı tek seferde vursunlar.
Özetle eğer firma vs. kıllık yaparsa uğraş babam uğraş. Koskoca ASUS bile salladı. Monitörün ilk servis raporunda ekranda derin çizik var ve bu yüzden garanti dışı diyor, ikinci defa yolladığımdaki raporda ekranda çizik yok diyor rapor fakat bu sefer de monitörün arkasındaki sticker yapıştırıcı izlerini bahane ettiler. Müşteri hizmetlerine diyorum ilk rapordaki çizikler yok mu olmuş yani (ekran tertemiz, ASUS servisi sallamış ne cesaretse) diyorum kem küm edip konuyu ikinci rapordaki izlere bağlıyor ve her kusuru her raporda belirtmek zorunda değil dedi adam. Ben telefonda sövmemek için kapattım artık. Allah'tan eski monitör duruyordu onu kullanıyorum. Elimde kanıt belge de olsa koskoca firmalar iplemeyebiliyor.

Aynen öyle hocam bir düzen gelmesi gerekli artık TR'ye ve ben kutuya da dikkatlice inceliyorum kapıda sonra kargo kodunu söylüyorum ki suçlu olmamak için.

Bu tarz olaylar hep olur bir yaptırım uygulanırsa işler değişir bence.

Bu işler için aklıma gelen en temel çözüm şu:
Firma eğer hakem heyetinde haksız bulunursa ilgili ürünün veya denginin güncel tutarının atıyorum 20 mislini vergi vs. cezası olarak devlete ödesin ayıbının kapatmasına ek olarak. Ya firma sorunlu ve insanı mağdur eden sistemini vs. düzeltir ya da bu mağduriyeti yaratan ilgili personelinin düzeltir veya kovar. Adamlar en fazla ürünü ister uğraşın sonunda diyerek iplemiyorlar.

Bu olayda tecrübe ettiğim şeyden çıkardığım sonuç ülkemizde ticaret ve alışverişte çok sağlamcı ve garantici olacaksın. ASUS OLED monitörde de ASUS ile tüketici hakem heyetliğim, ekran kartında da Galax RTX 4070 Ti super için betaplus ile hakem heyetlik oldum, kazandım ama adamlar bana aynı ürün diye RTX 5070 yolladılar. İstemediğim ürünü yalan beyanla aynısı diye yolladılar, üstelik denk ürünler de değiller. Ben de video ile açmıştım:

Sağ olsun bulunduğum ilçede dava ile uğraşacak avukat bulamıyorum, vakit kaybı olarak görüp sallıyorlar beni. Avukatlar da doymuş, bol celseli dava vs. olacak ki parayı tek seferde vursunlar.
Özetle eğer firma vs. kıllık yaparsa uğraş babam uğraş. Koskoca ASUS bile salladı. Monitörün ilk servis raporunda ekranda derin çizik var ve bu yüzden garanti dışı diyor, ikinci defa yolladığımdaki raporda ekranda çizik yok diyor rapor fakat bu sefer de monitörün arkasındaki sticker yapıştırıcı izlerini bahane ettiler. Müşteri hizmetlerine diyorum ilk rapordaki çizikler yok mu olmuş yani (ekran tertemiz, ASUS servisi sallamış ne cesaretse) diyorum kem küm edip konuyu ikinci rapordaki izlere bağlıyor ve her kusuru her raporda belirtmek zorunda değil dedi adam. Ben telefonda sövmemek için kapattım artık. Allah'tan eski monitör duruyordu onu kullanıyorum. Elimde kanıt belge de olsa koskoca firmalar iplemeyebiliyor.

Bu işler için aklıma gelen en temel çözüm şu:
Firma eğer hakem heyetinde haksız bulunursa ilgili ürünün veya denginin güncel tutarının atıyorum 20 mislini vergi vs. cezası olarak devlete ödesin ayıbının kapatmasına ek olarak. Ya firma sorunlu ve insanı mağdur eden sistemini vs. düzeltir ya da bu mağduriyeti yaratan ilgili personelinin düzeltir veya kovar. Adamlar en fazla ürünü ister uğraşın sonunda diyerek iplemiyorlar.

Öncelikle geçmiş olsun hocam sizde benim gibi şanssızlıklar yaşamaşsınız :( evet dediğiniz gibi ya firmaya 20 misli ceza verecekler ya da distribütör firmaya veya ikisine de hem distribütör hem de satan firmaya verecekler ki bir daha böyle bir şeye kalkışmasınlar sizi tebrik ediyorum böyle güzel düşündüğünüz için Gaming.Gen.TR ve betaplus bu tarzlarla çok anılıyor

Daha 2-3 ay önce ekran kartı tutucu aldım Gaming.Gen.TR sitesinden kullanılmış gelmişti oda :(