NewCherry00

Üyecik
Öncelikle iyi günler dilerim. Ionos'dan VPS sunucu almıştım ama artık işim kalmadı. İptal etmek istediğimde ise beni müşteri hizmetleri numarasına yönlendirmekte. Onları aramak yerine kartı ödemeye kapatıp, ödeme almayı engellesem bir sorun olur mu acaba? VPS'i aylık ödeme ile almıştım.

Öncelikle iyi günler dilerim. Ionos'dan VPS sunucu almıştım ama artık işim kalmadı. İptal etmek istediğimde ise beni müşteri hizmetleri numarasına yönlendirmekte. Onları aramak yerine kartı ödemeye kapatıp, ödeme almayı engellesem bir sorun olur mu acaba? VPS'i aylık ödeme ile almıştım.
Fatura oluşur, ödemezsen hizmet iptal olur. Canlı destekleri var diye biliyorum, yaz oraya. İptal talebini oluşturur ya da faturayı ödeme vs. diyecektir. Ayrıca kişisel verilerini sistemlerinden sildirme talebinde de bulunabilirsin.

Fatura oluşur, ödemezsen hizmet iptal olur. Canlı destekleri var diye biliyorum, yaz oraya. İptal talebini oluşturur ya da faturayı ödeme vs. diyecektir. Ayrıca kişisel verilerini sistemlerinden sildirme talebinde de bulunabilirsin.

Reddit'te parayı almak için icra falan yazdıklarını görünce korktum şahsen.

Reddit'te parayı almak için icra falan yazdıklarını görünce korktum şahsen.
Hizmet Sözleşmesi vardır sitelerinde. Hizmet İptali ana başlığı altını oku, böyle bir şey varsa direkt canlı desteğe yaz derim.

1. Hesabına gir.
2. “Contracts & Subscriptions” bölümüne git.
3. Kapatmak istediğin VPS'i seç.
4. “Cancel Contract / Terminate Service” varsa iptal talebi bırak.

Özetle bir sonraki yenileme döneminden önce iptal etmiş olursan sistem yeni fatura oluşturmaz :)

Ya da içim rahat etsin dersen canlı desteğe yazıp şunu demen yeter:
“I'd like to cancel my current VPS and ensure no further invoices are generated.”

Son düzenleme:
Hizmet sözleşmesi vardır sitelerinde. Hizmet iptali ana başlığı altını oku, böyle bir şey varsa direkt canlı desteğe yaz derim.

1. hesabına gir.
2. “contracts & subscriptions” bölümüne git.
3. kapatmak istediğin VPS'i seç.
4. “cancel contract / terminate service” varsa iptal talebi bırak.

Özetle bir sonraki yenileme döneminden önce iptal etmiş olursan sistem yeni fatura oluşturmaz :)

Ya da içim rahat etsin dersen canlı desteğe yazıp şunu demen yeter:
“I'D like to cancel my current VPS and ensure no further invoices are generated.”

İşte böyle yapınca "güvenlik amacıyla" 14 gün içerisinde müşteri hizmetlerini aramamı istiyor, yoksa iptal talebim geri çekilecekmiş. Canlı desteğe yazdım talep açıyoruz dediler.