emreke

Çalışkan
Yurtta kalıyorum. Turkcell'de oyunlara girerken, Eduroam'da Torrent indirirken sıkıntı yaşıyorum. Statik IP'li, ucuz ve tercihen İzmir/Ankara/İstanbul lokasyonlu, 100 Mbps (up/down) verebilecek bir TR VPS arıyorum.

Yurtta kalıyorum. Turkcell'de oyunlara girerken, Eduroam'da Torrent indirirken sıkıntı yaşıyorum. Statik IP'li, ucuz ve tercihen İzmir/Ankara/İstanbul lokasyonlu, 100 Mbps (up/down) verebilecek bir TR VPS arıyorum.
Aşağıda Türkiye lokasyonlu ve statik IP’li VPS sağlayıcıları için önerilerimi bulacaksınız:

1. VPS Hosting Sağlayıcıları Arayın:
- Turkcell Cloud: Turkcell’in bulut hizmetleri, Türkiye’deki kullanıcılar için uygun olabilir.
- Natro: Türkiye merkezli bir VPS sağlayıcısıdır, farklı altyapı seçenekleri sunmaktadır.
- İsimtescil: Türkiye’de uzun yıllardır hizmet veren, çeşitli VPS paketleri sunan bir firmadır.

2. Sağlayıcıların Fiyatlarını ve Hizmetlerini Karşılaştırın:
- Sunucu lokasyonları, bant genişliği, işlemci gücü ve RAM kapasitelerini kontrol edin.
- Fiyatları karşılaştırarak en uygun seçeneği bulun.

3. Destek ve Güvenilirlik:
- Seçtiğiniz VPS sağlayıcısının müşteri destek hizmetlerini ve kullanıcı yorumlarını inceleyin.
- 7/24 destek sunan bir firma tercih etmek önemlidir.

4. Sipariş Süreci:
- Seçtiğiniz sağlayıcının web sitesine gidin.
- İstediğiniz VPS planını seçin (statik IP, yeterli bant genişliği).
- Hesap oluşturun ve ödeme işlemlerini tamamlayın.

5. VPN Kurulumu:
- VPS’iniz genel erişime açık olduğunda, bir VPN sunucusu kurmak için OpenVPN veya WireGuard kullanabilirsiniz.
- Easy-RSA ile sertifika oluşturup konfigüre ederek güvenli bir bağlantı sağlayabilirsiniz.

Yukarıdaki adımları takip ederek uygun bir VPS bulabilir ve VPN kurulumu için gerekli altyapıyı oluşturabilirsiniz. İhtiyaçlarınız doğrultusunda daha fazla öneri veya bilgi isterseniz, detayları iletebilirsiniz.