iOS 17.4 çıktı

Apple dün gece iOS 17.4 için resmi sürümü yayınladı. İşte tüm yenilikler ve özellikler:
1. Sürüm iPhone 11'ime 1,44 GB olarak geldi. Ancak çoğu iPhone 14 Pro kullanıcısına vs. 5-6 GB'e kadar varan boyutlarda gelmiş.
2. Varsayılan tarayıcı seçme ekranı geldi.
3. Kronometre uygulamasında yeni kontroller geldi.
4. "Mesajlar" uygulamasında artık doğrulanma rozeti geldi, WhatsApp Business gibi siparişler vb. kontrol edilebilecek.
5. Safari'de alışveriş yaparken otomatik doldurma sorgusu eklendi.
6. Yeni emojiler geldi.

7. Podcast uygulamasında artık Apple Music'de olduğu gibi transkriptler eklendi, bir cümlenin üzerine tıkladığınızda direkt o cümlenin geçtiği yere gideceksiniz.

8. Artık Almanca konuşurken Siri'ye "Siri" deseniz bile açılıyor.
9. Müzik uygulamasının "şimdi dinle" bölümü "ana sayfa" olarak değiştirildi.
10. Kitaplar uygulamasında "şimdi oku" bölümü "ana sayfa" olarak değiştirildi.
11. AirPods'lar artık Android cihazlara bağlandığında "Başka bir cihaza bağlı" gibisinden bir uyarı veriyor.
12. Safari adres çubuğu biraz küçültüldü.

13. Animasyonlar iyileştirildi.
14. iPhone 15 Pro serisinde artık pil döngüsü gözüküyor. Ayrıca pil durumunda MacBook'lar da olduğu gibi "çok iyi", "iyi" gibi durumlar gözükecek. (Yine pil sağlığı gözüküyor ancak pil sağlığını görebilmek için biraz daha aşağılara inmek gerekecek.

15. Pil ömrü iyileştirildi.
16. BenchMark testlerinde performans artışı.
17. Karanlık/aydınlık tema duvar kâğıtlarında iyileştirmeler.
18. Avrupa'da artık App Store'dan uygulama indirirken "emin misiniz?" tarzında bir ekran çıkıyor.

iOS 17 destekleyen bütün IPhone'lar da kullanılabilir.

iPhone SE 2/3, iPhone XS ve sonraki bütün iPhone modelleri

Genel olarak böyle, yazmadığım birkaç tane daha özellik var ancak gereksiz diye yazmadım. (Home uygulamasında ki yenilikler gibi.) Ya bugün ya da yarın geçeceğim, ayrıca bir konu açarım.

14 Plus'a hemen yükleyeyim. Geliştirici betalarını kamerayla yaşadığım sorunlar yüzünden bırakmıştım. Stabil çıktığına göre yükleyebilirim.

Diğer telefonları ne ki? Elma ya da kapitalizm. İstediğini söyleyebilirsiniz. Neyse elmayı ısırdım.

iPhone 15 Pro serisinde artık daha farklı bir batarya teknolojisi kullanıldığı için yapmış olabilirler diye düşünüyorum, keza diğer IPhone'larda ortalama pil döngüsü 500 iken iPhone 15 Pro serisinde 1000'e çıkartıldı.

Mantar emojisi çok tatlı duruyor .

Pil ömrü iyileştirildi ama performans kısılarak . Adamlar iPhone 15 serisinin en üst modelini 4 defa kısıp 2 defa geri çektiler. Konusunu yakında bizzat ben açacağım ekran görüntüleri ile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…