Neyi kapalı mesela nereye adım atamıyorsun? Sen bir telefonla ne yapmak istiyosun ona karar verdin mi öncelikle.

Hocam ben dışarıdan uygulama yüklemek istiyorum sonra Kali kurmak istiyorum, uygulamayı Apple mağazasından değil de saçma sapan bir uygulamadan indirmek istiyorum. Peki bunların kaç tanesini yapabiliyorum?

Paylaşılan videoyu izledin mi veya attığım yazıyı okudun mu? Planlı eskitmenin aslı neymiş. Madem planlı eskitme var neden hala iPhone XR veya XS kullanan insanlar var ve akıcı bir şekilde telefonlarını hala kullanıyorlar hala güncelleme alıyorlar beni aydınlatırsan sevinirim.

Evet bahsi geçen videoyu izledim öncelikle planlı eskitme denen durumu biraz yanlış anladığınızı düşünüyorum. Atılan videonun devamını da izlerseniz videoda ki kişide zaten güncelleme vermenin ya da vermemenin planlı eskitme olmadığından bahsetmiş, akıcılık konusuna gelirsek bu çok göreceli bir durum. Açıkçası iPhone XS gibi 4 GB RAM kullanan ve çok çok eski olan bir cihaz yerine Android alternatiflerini tercih ederim. Dediğim gibi burada sorun her küçük eleştirinin Apple'i karalamak için olduğunu düşünmeniz aslında, burada kimsenin o tarz bir amacı bulunmuyor. Sadece bu tarz bir veri kaydedilmiş ve bu veri haber yapılmış bende her haberde olan yorum hakkımı kullanarak planlı eskitme olduğunu düşündüğümden bahsettim.

Hocam ben dışarıdan uygulama yüklemek istiyorum sonra Kali kurmak istiyorum, uygulamayı Apple mağazasından değil de saçma sapan bir uygulamadan indirmek istiyorum. Peki bunların kaç tanesini yapabiliyorum?

Senin gibi kaç kişi var? iPhone satış istatistiklerine bakılırsa yok gibi. Senin ihtiyacın olan şeyleri Android bir telefon karşılıyorsa onu alırsın. Hani söylemek istediğim şu Apple'ın uzun zamandır politikası aynı düşünme şekli aynı ve bunu aradan 5 6 yıl sonra hala aynı yorumlar yaparak değiştirmek istiyorsunuz. Bu adamlar böyle yapacak bir şey yok.

Abartıldığı gibi bir şey yok bende. Gayet akıcı ve hızlı tepki veriyor. Aşağıda yaptığım performans testlerinin görselleri mevcut.

Amiral gemisi sayılabilecek bir cihaz kullanıyorsunuz zaten çok normal. Bu cihaz zaten güçlü fakat görece eski cihazlarda bu tarz performans kısılmaları çok fark ediyor.

Evet bahsi geçen videoyu izledim öncelikle planlı eskitme denen durumu biraz yanlış anladığınızı düşünüyorum. Atılan videonun devamını da izlerseniz videoda ki kişide zaten güncelleme vermenin ya da vermemenin planlı eskitme olmadığından bahsetmiş, akıcılık konusuna gelirsek bu çok göreceli bir durum. Açıkçası iPhone XS gibi 4 GB RAM kullanan ve çok çok eski olan bir cihaz yerine Android alternatiflerini tercih ederim. Dediğim gibi burada sorun her küçük eleştirinin Apple'i karalamak için olduğunu düşünmeniz aslında, burada kimsenin o tarz bir amacı bulunmuyor. Sadece bu tarz bir veri kaydedilmiş ve bu veri haber yapılmış bende her haberde olan yorum hakkımı kullanarak planlı eskitme olduğunu düşündüğümden bahsettim.

XS çok eski bir telefon ancak 4 GB RAM'li olmasını belirtmeniz biraz komik olmuş. O görece çok daha fazla RAM'e sahip Android telefonları da bliiyoruz. Farklı işletim sistemine sahip telefonları sahip oldukları RAM'e göre karşılaştırmak yanlış olur.
"Bu arada Apple fan boyu değilim."

XS çok eski bir telefon ancak 4 GB RAM'li olmasını belirtmeniz biraz komik olmuş. O görece çok daha fazla RAM'e sahip Android telefonları da bliiyoruz. Farklı işletim sistemine sahip telefonları sahip oldukları RAM'e göre karşılaştırmak yanlış olur.
"Bu arada Apple fan boyu değilim."

RAM konusu çok önemli aslında özellikle multitasking konusunda can oluyor cihazlara, dediğiniz gibi RAM konusu Apple cihazlarda daha optimize olabilir. Ama asla 8 GB RAM'e sahip S24 veya 12 GB RAM'e sahip S24 Ultra gibi rahat olacağını sanmıyorum.

Ulan arkadaş her yerde haklıyım her yerde :)

Bu sentetik testlerin hiçbir anlamı yok arkadaşlar. Orada ki gördüğünüz skor sizin günlük kullanım performansınıza etki etmez. Dehşet derece eskimiş, yurt dışında milletin çocuğuna oyuncak diye verdiği modelleri kullanmıyorsanız hiçbir anlamı yok bu testin. Evet iOS sürümü arttıkça eski cihazlar hantallaşabiliyor ama bunun sebebi sanki sadece iOS gibi bir algı oluşturulması doğru değil. Atıyorum senin 2018 yılında XS ile kullandığın uygulamalarla 2024 yılında XS ile kullandığın uygulamalar bir mi? 2018 de atıyorum Instagram 20 MB ise şimdi 300 MB. Uygulamaların sistem gereksinimleri de yükseliyor haliyle sisteme binen yük artıyor. Yavaşlamanın en temel sebebi budur. Eski donanım güncel programlara ayak uyduramıyor bir noktadan sonra kabul edersiniz ki.