YXEL

Moderasyon Üyesi
Moderatör
Yer
Ankara
Selam. Benzer haber başlıklarını görmüş olabilirsiniz. iPhone ekran yenileme hızını sınırlandırdığı iddiası vardı. Bir önceki sürüm ile arasındaki farkı kestiremiyorum. iOS 18.5 sürümü ile birlikte, iPhone 16 Pro modelinden önce Samsung Galaxy S23 ve S23 Ultra deneyimleme şansım oldu.

Arada uçurum hissettirmiyor ancak ekranda dinamik değişiklikler yaptığını tahmin ediyorum. S23 daha hızlı geliyordu. Bu hususta atladığım bir detay var mı? Daha akıcı bir deneyim için neleri değiştirmek gerekir?

Son düzenleme:
Böyle bir şey olacağını sanmıyorum hocam. Yine de, eğer içinizde şüphe var ise Apple Destek ile görüşün, gerekirse randevu oluşturup Apple Store'a gidin derim.

Gayet normal, S23 ve S23 Ultra LTPO teknolojisiyle çok daha dinamik ve akıcı görünüyor ekran. Yani tazeleme 1 Hz’den 120 Hz’e kadar kesintisiz ve daha sık geçiş yapabiliyor.

Ayrıca Apple son güncellemesinde çoğu durumda ekran dinamik olarak yaklaşık 80 Hz civarına düşüyormuş. Sadece kaydırma veya hızlı animasyonlar sırasında 120 Hz seviyesine çıkıyor. Buradan veya buradan daha detaylı bilgi alabilirsin. Söylenene göre yalnızca 16 Pro ve Pro Max modellerinde mevcut bu sorun. Eğer çok fark varsa yakın zamanda geri adım atacaklardır diye düşünüyorum.
Sırf bataryayı korumak için kullanıcı deneyiminden feragat edemezler.

Güncelleme ile belirli bir süre sonra cihazlarının işlevini düşüren firmaları anlayamıyorum ya. İşlemci frekansını düşüren firma şimdi ekran yenileme hızı mı düşürüyor? Pil ömrünü korumak içinmiş. Voyager'a güncelleme mi atıyorsunuz arkadaşım? Pil üretip satmaya devam et ama insanların kullandığı cihazların performanslarını düşürme daha iyi.

Selam. Benzer haber başlıklarını görmüş olabilirsiniz. iPhone ekran yenileme hızını sınırlandırdığı iddiası vardı. Bir önceki sürüm ile arasındaki farkı kestiremiyorum. iOS 18.5 sürümü ile birlikte, iPhone 16 Pro modelinden önce Samsung Galaxy S23 ve S23 Ultra deneyimleme şansım oldu.

Arada uçurum hissettirmiyor ancak ekranda dinamik değişiklikler yaptığını tahmin ediyorum. S23 daha hızlı geliyordu. Bu hususta atladığım bir detay var mı? Daha akıcı bir deneyim için neleri değiştirmek gerekir?

Ekranda zaten dinamik değişim özelliği var oyunda falan 120Hz bir şeyler okurken daha düşük.

Bu sadece iPhone 16 Pro ve Max modellerinde mi var? ProMotion dediğimiz özellik sanırım.

iPhone’larda ProMotion teknolojisi 13 Pro serisinden beri Pro modellerde kullanılıyor. ProMotion özelliği olan bütün modellerde değişken yenileme hızı var hocam.

Yanlış bilgi: iPhone 16 Pro serisinde ekran 1 Hz’e kadar düşebilmektedir. "https://m.gsmarena.com/apple_iphone_16_pro_max-review-2750p3.php - https://www.phonearena.com/news/non-pro-iphone-16-series-to-continue-with-60-hz-refresh-rate._id152768"
Bu sadece iPhone 16 Pro ve Max modellerinde mi var? Promotion dediğimiz özellik sanırım.

13, 14, 15, 16 Pro serilerinde mevcut promotion özelliği.

ProMotion nedir?​

Promotion teknolojisi ekranın yenileme hızını adaptif olarak ayarlayabilen bir sistem olarak karşımıza çıkıyor. Güç tasarrufu için tazeleme hızını 10 Hz değerine kadar çekebilen bu teknoloji, aynı zamanda akıcı kullanımlar için tazeleme hızını 120 Hz seviyesine kadar da çıkartabiliyor. Ayrıca bu teknoloji, üçüncü taraf uygulama geliştiricilerinin herhangi bir kod eklemesine gerek duymadan da kendisi adaptif olarak uygulamada kullanılan ekran tazeleme hızını 120 Hz ve 10 Hz arasında değiştirebiliyor.
Kaynak:HWP
Muhtemelen güç tasarrufu için Apple Samsung'dan daha fazla kısıyordur çünkü.
Samsung ekranlar arkadaşın dediği teknolojiye sahip ve batarya kapasiteleri daha yüksek diye biliyorum.

Gayet normal, S23 ve S23 Ultra ltpo teknolojisiyle çok daha dinamik ve akıcı görünüyor ekran. Yani tazeleme 1 Hz'den 120 Hz'e kadar kesintisiz ve daha sık geçiş yapabiliyor.

Son düzenleyen: Moderatör: