Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

radef

Başarılı
iPhone 15 cihazıma iOS 26 sürümünü yükledim, ancak bu güncellemeden sonra eski sürüme dönmek istiyorum. Bazı programlar kullanarak iOS 18 sürümüne düşürmeyi denedim. Ancak denemelerim sırasında “firmware bulunamadı” hatası alıyorum. Bu nedenle sürüm düşürme işlemini tamamlayamıyorum.

iPhone 15 cihazımı iOS 18 sürümüne düşürmek için doğru yöntemi veya kullanılabilecek alternatif bir çözümü öğrenmek istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Merhaba,
İPhone 15 için iOS 26’dan resmi olarak iOS 18’e düşürmek artık mümkün değil. Apple, iOS 18.6.2 sürümünün imzasını kapattı, yani cihazın yeni yazılımı onaylamıyor.
Merhaba,
İPhone 15 için iOS 26’dan resmi olarak iOS 18’e düşürmek artık mümkün değil. Apple, iOS 18.6.2 sürümünün imzasını kapattı, yani cihazın yeni yazılımı onaylamıyor.

Çözüm
iOS 26 çıktıktan 2 hafta sonra 18'in imzaları kapanıyor. Yükleyemezsiniz. Ama geçen hafta olsaydı olurdu işte.

Ayrıca resmî olmayan yollar da var ama onlar tehlikeli biraz. Cihazı brick bile edebilir yani gerisini siz düşünün.

Ayrıca resmî olmayan yollar da var ama onlar tehlikeli biraz. Cihazı brick bile edebilir yani gerisini siz düşünün.

Dediğiniz yöntem muhtemelen reiboot tarzı paralı yöntemlerden bana fasafiso gibi geliyor fakat fiyatını duyunca feleği şaşıyor insanın.

A11 ve eskisi işlemcilere sahip Apple cihazlarıyla karıştırıyor olabilirsiniz. A12 ve sonrasında şu an için bir "resmi olmayan" yol bulunmamakta.

https://gist.github.com/LukeZGD/9d781f1b03a69fa46869384a9407a41a

Konu sahibine önerim eğer hatalardan dolayı sürüm düşürmek istiyorsa iOS 26.1 güncellemesini beklemesi. Güncelleme çıktığında isteğe bağlı daha temiz olması için bilgisayardan sıfırdan IPSW yazılım atabilir. Ben de iOS 18.6.2 sürümünden güncellemek için iOS 26.1 sürümünü bekliyorum

Son düzenleme: