Geçen bir arkadaşa da söyledim, böyle bir özelliği nasıl getirmezler diye. iOS 27 ile artık uzun yıllardır Android cihazlarda kullandığımız zil sesi, alarm ve bildirim sesleri birbirinden bağımsız ayarlanabilecekmiş. Daha getirilmesi gereken birçok özellik var, galiba iOS'un tam anlamıyla oturması 15-20 seneyi bulur.
Not: Android ve iOS ekosistemini karma şekilde kullanıyorum, beni linçlemeyin. Her iki tarafta da hâlâ sevmediğim çok şey var.
Apple, WWDC 2026 açılış konuşmasında, özel bir Siri uygulamasına sahip yeni Siri sürümü ve birden fazla uygulamadaki Apple Intelligence özellikleri gibi iOS 27 değişikliklerini detaylandırdı....
Hayır yani pek çok şey de Apple'da var ve Android'de yok. Biz de her konu altına bunu mu yazalım? Şikayet etsem gereksiz mesaj olarak ceza alacak olan yorumu moderatörün kendisi yapıyor...
Hayır yani pek çok şey de Apple'da var ve Android'de yok. Biz de her konu altına bunu mu yazalım? Şikayet etsem gereksiz mesaj olarak ceza alacak olan yorumu moderatörün kendisi yapıyor...
10 sene önce gelmesi gerektiği için fikrimizi dile getirdik, aynısını Android için de diyoruz hocam.
Ancak Android'in böyle temel bir işlevi 10 sene sonra getirdiğini görmedim hiç, zaten Apple böyle 5-6 yıl önceki özelliği kendi bulmuş gibi tanıtmayı sever, onu biliyoruz
Sonuç olarak iPhone'lar da gelişiyor, bence sıkıntı yok
Öyle pek göze batan özellikler olmadığı için Apple sürekli eleştiriliyor zaten. Apple sizi neden bu özellikleri zamanında getirecek şekilde önemsemiyor? Onu yargılayalım bence.
Hiç boşuna bana geçen zamanlarda söylediğiniz "Özellikler, teknolojiler iyice test edildikten sonra getiriliyor." muhabbeti yapmayın. Ekran yenileme hızı ve USB 3.0 bile bu cihazlara çok zor geldi. Siz Apple beğeniyor olabilirsiniz ama ben de Apple kullanıcılarını önemsesin istiyorum.
Yillardir bekledigim sey. Bazen telefon sessizde olmasa bile kendi kendine sesi kisiliyor kullandigim bir uygulamadan dolayi. Ayarlardan ses seviyesine girip fullemek gerekiyor cihazi sessiz'den cikarabilmek icin. Su kadar basit bir sey icin yillarca beklemek cok garip gercekten.
Android tarafında bu özellik belki 10 seneden fazladır var. Bir de Wi-Fi ve Bluetooth gibi özellikleri tek seferde açıp kapatabilmek için özel otomasyonlar kurmak zorunda kalıyorum. Buna da bir el atsalar harika olur. Mesela otomatik parlaklık butonu da eklenebilir, o da güzel iş yapar. Konum özelliğini tek tuşla açıp kapatabilmek gibi detaylar çok değerli. Konuma tek tuşla ulaşabilmek için önce otomasyon kurdum, sonra da denetim merkezine atadım.