Aradığım özellikler iOS'ta var. iOS kullanıyorum. “Sonuna kadar iOS!” demiyorum. Aradığım özellikler gelirse ve daha uygun olursa Android'e geçerim. Bunun fanatikliğini yapmak çok saçma. Hangisi işime gelirse veya daha kullanışlı ise alırım.
Şu an tercihim iOS fakat high-end seviyedeki her türlü telefonu kullanırım, hiç de canımı sıkmaz. Yarın birisi elimdeki 16 Pm'yi alıp S25 Ultra verse onu da kullanırım. Bu segmentteyken marka tutanlar çok komik geliyor bana.
Zamanında iOS'dan Windows'a resim atmaya çalışıyordum, kafayı yedirtti(gerçek anlamda) mecbur iCloud satın alıp aktarma yaptım. O zamandan beri Apple'a uzağım.
Bilmem kaç yıllık 5s bile hala çok stabil çalışır, iyidir/doğrudur ancak kapalı kutu gibi bir yazılım.
Eyvah bu savaş yeniden mi başladı? Silahlarımı kuşanıp gelirsem bu konu altında en az 10 kişi ceza yer. Daha önce yaşandı. O yüzden bu kez ben susacağım.
iPhone 16 Pro Max, Xiaomi 17 Pro Max ile S24 Ultra kullanıyorum.
Ben ikisini de seviyorum, benim tarafım %49 iOS, %51 Android.
Ancak iki kısım da farklı alanlara hitap ediyor.
Android özgürlük demek. Yüksek performans, ham güç demek. Tüm sistem senin elinde, donanımı istediğin gibi yönetme şansına sahipsin. Ancak bu kadar işlevselliğin ve özgürlüğün eksi bir yanı var, sistem iOS kadar stabil ve hızlı olmaz.
iOS ise sadelik, optimize edilmiş akıcılık demek. iOS menüsünde hızlıca gezinirken o akıcılığı hissedersiniz. Cihaz elinizde yağ gibi akar. Kompakt ve şık bir arayüz aşırı stabildir.
Her ne kadar Android'ci olsam da iOS cihazları da kullanırım ve ikisi de çok iyi sistemler.
Android tarafındayız ama şimdilik.
Google Android için özgürlük sınırı koymaya başlarsa ki ilk adımlarını atıyor o zaman İOS dan farksız olacak.
Android kısıtlanırsa fork veya alternatifleri de çıkacaktır.
Şimdilik Android.
APK kısıtlamasını diyorsan rahat olabilirsin hocam.
Bir kere hala onaylanmış üreticilerden gelen paketler kurulabilecek. Onaylanmayanlar ise kurulum sırasında birkaç onay falan isteyecek onun dışında kurulmama gibi bir olay olmaz.
Bir kere hala onaylanmış üreticilerden gelen paketler kurulabilecek. Onaylanmayanlar ise kurulum sırasında birkaç onay falan isteyecek onun dışında kurulmama gibi bir olay olmaz.
Android ancak son zamanlarda sinirimi bozuyor. Android 11'den sonra zaten hala alışamadığım bir tasarımla karşı karşıya kaldım. Üstüne üstlük şirketler Android 12-13'ten sonra telefonlarına iyice saçma sapan bloatware'lar eklemeye başlamış. Mesela, 2 ay önce S22 Ultra aldım ancak OneUI 6 beni delirtti. Custom ROM da olmayınca kafayı yiyor insan.
Tabiki iOS'tan iyi mi, bence iyi. Ama Android'i Android'le kapıştırınca hiç de iyi yönde gitmiyor benim gözümde.
Özellikle son zamanlarda "Gizlilik" çatısı altında birçok özellik kaldırılmaya başladı, en azından kaldırmaya çalışıyorlar denilebilir. En çok gücüme giden Samsung'un OEM kilidini kaldırması oldu. Artık gözümde, S10'u geliştiren Samsung ile şuanki Samsung aynı değil.