Detaylar
Kim cevapladı?belirsizz
Uzman
Fark etmiyor pek. Hem Android hem iOS kullandım, kullanmaya da devam ediyorum. İkisi de iyi. Bana göre iOS arayüz ve kullanım kolaylığı olarak daha üstün.
JackRoswell
Uzman
uzun yillar android kullanmis biri olarak 2025 ekimde iphone 15 ile iosa gectim cok daha stabil cok daha kolay geliyor ve video isleme olsun cok daha iyi androide nazaran androidde 60fps video cekerken 55-50fpslere dusus olurken iphone 15te hic yasamadim mesela o yuzden ben ekimde ios tarafina gectim
Android. Ama her Android değil, F/P olmayan, içinde sadece o şartların güncel çipi olan ama hâlâ geniş açıda 4K çekemeyen ve sadece ana kamerasında OIS olan cihazları ayırıyorum. (Misal X200 FE). Mesela şöyle örnek vereyim, 50K gibi bir param varsa ve önüme iki tane seçenek sunsalar iPhone 15 mi vivo X200 FE mi diye? iPhone derim, vivo'nun içinde her ne kadar daha iyi bir çipset olsa bile.
Ama 50K'ya dengeli bir Android mi dengeli bir iOS'mi deseler Android derim, mesela aynı fiyat skalasında değerlendirecek olursak s25 vs iPhone 15 gibi.
Aslında böyle değerlendirmek lazım, özelliklere aldanıp 200 mp ana kamera, yok Snapdragon bilmem gen kaç yazarak bu cihazı bir amiral gemisi kategorisine sokmak yanlış olur.
Ama 50K'ya dengeli bir Android mi dengeli bir iOS'mi deseler Android derim, mesela aynı fiyat skalasında değerlendirecek olursak s25 vs iPhone 15 gibi.
Aslında böyle değerlendirmek lazım, özelliklere aldanıp 200 mp ana kamera, yok Snapdragon bilmem gen kaç yazarak bu cihazı bir amiral gemisi kategorisine sokmak yanlış olur.
Remus Lupin
Uzman
- Makaleler
- 1
Benim için fark etmez ama Android daha çok hoşuma gidiyor.
Della.dd
Becerikli
Ozgurlugu tercih ederim hocam. Isirikli elmaya para vermek istemiyorum.Herkese iyi sosyaller! Yıllardır bitmeyen bir savaştan bahsediyoruz... iOS vs Android!En iyi cihazı 120.000 liralık bir elma ve 80.000 liralık bir robotu karşılaştırıyoruz. Kararınız nedir?
omeraltinova
Başarılı
Ekosistem olarak Apple tarafı kesinlikle daha başarılı. Android tarafında bana göre buna yaklaşan bir tek Samsung var ve artık onun dışında bir Android telefon tercih etmem. App Store üzerindeki Android tarafına göre daha ucuz kalan abonelikler de artı benim için. Bunlar dışındaki her şey kişisel tercih bana göre.