NqrkOz
Yetkin
- Makaleler
- 6
Merhaba, Windows 24H2 IoT Enterprise LTSC sistemini araştırıyordum fakat sistemde bazı yapmak istediğim özellikler yok, European Economic Area (EEA) için özel olan yararlı özellikleri keşfettim ve dikkatimi çekti, bu özellikler kullanıcıya daha iyi güvenlik ve kişiselleştirme imkanı sağlıyormuş, örneğin Microsoft Edge'i genelde sistem kaldırmaya izin vermiyor, kaldırmak için özel scriptler kullanmak gerekiyor ama bunun WebView2 gibi hayati sürücüleri bozabileceğini veya güncellemelerde sorun yaşatabileceğini okudum hatta güncellemeyle tekrar kuruluyormuş, işte bu EEA özellikleri sayesinde diğer sürücülere zarar vermeden ve güncellemelerde sorun çıkartmadan normal şekilde kaldırılabiliyormuş.
Bu özellik bazı PowerShell scriptleriyle aktif edilebiliyor ama ben stabil bir şekilde aktif etmek istiyorum, galiba sistem kurulumunda lokasyon ayarlarıyla ilgili olduğunu okudum.
EEA özellikleri gerçekten doğru mu yoksa pek önemi olmayan şeyler midir?
Sizce bu özellikleri nasıl elde edebilirim?
Fikirleriniz ve düşüncelerinizi merak ediyorum, cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
Bu özellik bazı PowerShell scriptleriyle aktif edilebiliyor ama ben stabil bir şekilde aktif etmek istiyorum, galiba sistem kurulumunda lokasyon ayarlarıyla ilgili olduğunu okudum.
EEA özellikleri gerçekten doğru mu yoksa pek önemi olmayan şeyler midir?
Sizce bu özellikleri nasıl elde edebilirim?
Fikirleriniz ve düşüncelerinizi merak ediyorum, cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.