Instagram IP ban atılmış olabilir mi?

James

Uzman
Yer
İzmir
Herkese selam!

Instagram hesabım Facebook'tan bağımsız olarak ban yedi. Facebook'um ve ona bağlı bir başka uzay ve evrenle ilgili son gelişmeleri paylaştığım bir Instagram sayfam banlanmadı. Yaklaşık 2 hafta oldu. Bu süreçte telefon ve hat da değiştirdiğim için yeni bir hesap açmak istedim. Hesabı da açtım fakat bir süre sonra sanırım yüklü olan Facebook uygulamam üzerinden META'ya entegre oldu ve yeni açtığın IG hesabım tekrar ban yedi. Yeni cep telefonuma başından beri onay kodu asla gelmedi. Defalarca denememe rağmen, sanki telefon numarasının eski sahibi de META'dan ban yemiş gibi hiçbir şekilde kod alamadım. 3 gün kadar kullandıktan sonra az önce yine askıya alınıp donduruldu. Bilgisayarda tüm META bağlantılı uygulamaları kaldırıp yeni bir Gmail açarak yine denedim. Ancak Facebook hesabı açtığım sırada telefon numarama yollamak istediğim kod sırasında "Sistemimizin numarada zararlı içerik buldu" yazısı ile karşılaştım ve telefonumdan 4 gündür bir kez bile kod alamama, yani sisteme tanılamadan bile sanki ban yedi.

Instagram banı sebebim genelde kendimi tutamayıp, Atatürk ve anısına hakaret ve karalamada bulunan insanlara söylediğim sözler ve bazen de argo ve küfre ulaşabilen cevaplardı. Bunun dışında kimseye bir yanlışım ya da veri hırsızlığı gibi bir amacım ya da hareketim olmadı.

Sizce bu işi nasıl çözebilirim? Yine mi numara değiştireceğim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Telefon numaranız ya da cihazınız Meta'nın kara listesine düşmüş, bu durumda ya Meta destek ile iletişime geçeceksiniz ya da numara/cihaz değişimi yapacaksınız. VPN ile deneme yaparak ağ kaynaklı olup olmadığını anlayabilirsiniz.

Telefonum 2 haftalık, numaram 3 günlük. Bu kadarı da ayıp değil mi? Millet Başbakan Cumhurbaşkanı konuşturup dolandırıcılık yapıyor yapay zeka ile. Bizim düştüğümüz duruma bak.

Destek ekibiyle görüşmeniz lazım.
Sizce öyle olsa META'ya bağlı her hesabımın da silinmesi gerekmez mi? Oysa uzay kanalım ve Facebok hesabım hala açık. Destek ekibiyle görülmemesi için her şeyi yapmışlar. Asla iletişime geçilecek bir argümana rastlamadım. Açıklamalar da doğru düzgün değil. Mail mi atmam gerekiyor? Meta Destek'te hiç bir soruma cevap bulamadım çünkü...

Birebir müşteri hizmetleri yok, varsa da ulaşmak çok zor. Geçen sene sıkıntı yaşadığımda destek talebi göndermiştim bir şekilde. Dönüş olmamıştı. Diğer hesaplarınız neden açık inanın fikrim yok, saçma sapan işler yapıyorlar bazen kurbanı olmuşsunuz gibime geliyor.

Dostum bu olayı çözebildin mi? Eğer çözebildiysen nasıl oldu anlatır mısın?

Telefonum 2 haftalık, numaram 3 günlük. Bu kadarı da ayıp değil mi? Millet Başbakan Cumhurbaşkanı konuşturup dolandırıcılık yapıyor yapay zeka ile. Bizim düştüğümüz duruma bak.

Dostum bu olayı çözebildin mi? Eğer çözebildiysen nasıl oldu anlatır mısın?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…