Yani demek istediğim, mesela Blender 3D çizim programı. iPad'e kuramazsın, dosya sistemine ulaşamazsın. Ama Android ile bir şekilde kurulur. Zaten iPad öyle olsa, ilk ben alırdım.

Yani demek istediğim, mesela Blender 3D çizim programı. iPad'e kuramazsın, dosya sistemine ulaşamazsın. Ama Android ile bir şekilde kurulur. Zaten iPad öyle olsa, ilk ben alırdım.
Peki 60hz olmasından ötürü kalemde bir gecikme meydana gelir mi? Bazı kişiler memnun değil fakat kullanan birçok kişi o hz değerine rağmen mutlu olduğunu belirtiyor.

Peki 60hz olmasından ötürü kalemde bir gecikme meydana gelir mi? Bazı kişiler memnun değil fakat kullanan birçok kişi o hz değerine rağmen mutlu olduğunu belirtiyor.
Ekran kalitesi kalem çok gelişmiş, çok iyi ve kalitelidir; ancak dediğim gibi öyle cihazı yoracak bir şey çıkmaz.

60 Hz çok fark yaratacağını düşünmüyorum tablet için özellikle.

Kalemde bir gecikme olmaz. 60 Hz bir monitör ve ya telefon cihazı kullanmadınız mı hiç aynı durum olacaktır.
Hocam o tabletlere baktım fakat genel öneri anlamda daha çok Apple alınması önerildi. İşlemci iyi olabilir ama öyle cihazlar genelde kısa ömürlü ve kalemleri kötü oluyor.

Ekosistemde değilim fakat genel kullanımda bu bir sorun teşkil eder mi?

Hocam siz Not alma-video izleme gibi işler için bu tableti tercih eder miydiniz?
Ülkenin seçimlerinden durum zaten anlaşılıyor daha fazla detaya girmeyeceğim aynı paraya apple tarihi eserden kalma 60 hz ve ıps ekran sunuyorken diğer firmalar 2k + oled ekran sunuyor üstelik biri 144hz biri 165hz sadece bununla da kalmıyormuş gibi apple 128GB depolama alanı sunuyor gerçekten komik olay. Kalem detayına girecek olursam eğer tasarımcı ve ya sanatçı değilseniz çok iyi hasasiyete sahip bir tablet almak boş iş.

Yine gelmiş 120 Hertzciler. Yani sırf 60 Hz diye M4 işlemcili bir canavardan vazgeçirmeye çalışıyorsunuz insanları size yazık cidden. İnsanların parasını çarçur ettirmeyin. M4’lü bir iPad çok ama çok uzun ömürlü bir seçenektir. 60 Hz’e takılma bir günde alışırsın ve ekranın Hz’i önemsiz olur o saatten sonra. Hiç rahatsız edici değil.

Yine gelmiş 120 Hertzciler. Yani sırf 60 Hz diye M4 işlemcili bir canavardan vazgeçirmeye çalışıyorsunuz insanları size yazık cidden. İnsanların parasını çarçur ettirmeyin. M4’lü bir iPad çok ama çok uzun ömürlü bir seçenektir. 60 Hz’e takılma bir günde alışırsın ve ekranın Hz’i önemsiz olur o saatten sonra. Hiç rahatsız edici değil.
Profil resminden zaten gayet açık zaten çok objektif olabileceğin peki ekran çözünürlüğüne ne diyeceksin ve ya aynı fiyata 128gb sunmasına ve ya android kadar özelleştirilebilir olmamasına ve ya kamera performansının daha zayıf olmasına. Bir tarafta m4 bahsediyorken bir tarafta 8 gen 5 kullanılıyor şimdi bana deme onun içinde kullanılan m4 laptop işlemcisi diye bak çok gülerim.

Profil resminden zaten gayet açık zaten çok objektif olabileceğin peki ekran çözünürlüğüne ne diyeceksin ve ya aynı fiyata 128gb sunmasına ve ya android kadar özelleştirilebilir olmamasına ve ya kamera performansının daha zayıf olmasına.
Ya kardeşim tablette kaç kere kamera kullandın? Özelleştirmeyi ne yapacaksın cihaz 3 sene dayandıktan sonra? iPad’in özellikle M4 işlemcili iPad’in hiç abartmıyorum en az 10 sene ömrü vardır net olarak söylüyorum sana. 10 sene dayandıktan sonra yemişim 120 Hz’i. iPad ekranları referans monitörleri kadar kalitelidir.

Kalemde bir gecikme olmaz. 60 Hz bir monitör ve ya telefon cihazı kullanmadınız mı hiç aynı durum olacaktır.

Ülkenin seçimlerinden durum zaten anlaşılıyor daha fazla detaya girmeyeceğim aynı paraya apple tarihi eserden kalma 60 hz ve ıps ekran sunuyorken diğer firmalar 2k + oled ekran sunuyor üstelik biri 144hz biri 165hz sadece bununla da kalmıyormuş gibi apple 128GB depolama alanı sunuyor gerçekten komik olay. Kalem detayına girecek olursam eğer tasarımcı ve ya sanatçı değilseniz çok iyi hasasiyete sahip bir tablet almak boş iş.
Ben de orasını anlamıyorum. Android tarafında dediğin gibi seçenekler sunuluyorken iPad tarafı daha çok tercih ediliyor ediliyor. Acaba monitöre bağlayıp mı kullanmamız isteniyor.

Ya kardeşim tablette kaç kere kamera kullandın? Özelleştirmeyi ne yapacaksın cihaz 3 sene dayandıktan sonra? iPad’in özellikle M4 işlemcili iPad’in hiç abartmıyorum en az 10 sene ömrü vardır net olarak söylüyorum sana. 10 sene dayandıktan sonra yemişim 120 Hz’i. iPad ekranları referans monitörleri kadar kalitelidir.
Cihaz 3 sene dayandıktan sonra mı ? Burası da ayrı komikti he diyorsan apple'în ekranına 3 sene bakamam evet orada haklısın(Yıl olmuş 2026 50k cihazda 60hz). Sanıyorlar ki apple ekranları şaheser 1080p ama 4k gibi sunuyorlar 60hz ama anlamassın ya onu o aslında 240hz. Düşünsene 10 sene 60hz de kısılıp kalmışsın bu arada telefondan daha çok yenilme hissi tat veriyor tabletlerde ekranı büyük olduğu için.