İnce bilekliyim. Büyük tabletler kitap okurken çok zorluyor. Hali hazırda S6 Lite ile denedim. Bir süre sonra bileğim düşüyor. Ağırlığı kaldırmıyor maalesef.Düz iPad A16 demiştim. iPad A16 zaten biraz geniş ve kısa bir cihaz genel tabletlere göre. Mini telefondan farksız bence anormal derece de çok küçük. Media Markt gibi yerlerde test edebilirsin. Ben A16 öneririm.
Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- 23.000TL
Zaten Android kullanıyorsunuz, iPad bakmayın. Telefonunuz nedir?Merhaba, sadece kitap ve dergi okumak, not almak ve internet tarayıcısında zaman geçirmek için iPad Mini 2025 alınır mı? (E-kitap okuyucu ya da ikinci el cihaz düşünmüyorum.)
Şu anda bu ihtiyaçlarımı Galaxy Tab A9 ve Tab S6 Lite kombinasyonu ile karşılıyorum. Tab S6 Lite’tan memnunum fakat Tab A9’un hoşuma gitmeyen birkaç olumsuz tarafı var. Mesela yan çerçeveleri ince olduğu için okuma sırasında avuç içim ekrana değiyor, bu nedenle sayfa değişiyor ya da bu tutuş sırasında bileğim ağrıyor. Sürekli tutuşumu düzeltmem gerekiyor. Kılıf kullanmayı denedim, arkasına parmak tutucu yapıştırdım ama memnun kalmadım. Bir diğer olumsuz tarafı ise ekran kalitesinin çok düşük olması. Pikseller aşırı belli oluyor.
İki tablet kullanmamın sebebi, uzun kitap okumalarında küçük tabletin hafifliği sayesinde daha rahat olması; büyük ekranın ise dergi okumalarına daha uygun olması.
Piyasada küçük ekranlı güncel Android tabletlerin çoğu benzer özelliklerde olduğu için alternatif bulamıyorum. Son aylarda çeşitli markalar yeni mini oyuncu Android tabletleri tanıttı ama hiçbirine ısınamadım. Bunun sebebi gerek tasarımları, gerek markaları sevmemem, gerekse çok pahalı olmaları. Neredeyse tamamı iPad Mini fiyatına ya da daha pahalıya çıkıyor.
Düşüncem, elimdeki Tab A9 ve Tab S6 Lite cihazlarını satıp üzerine ekleyerek iPad Mini almak. Bugüne kadar hiç Apple cihaz kullanmadım. Bunu da göz önünde bulundurursak; hafızaya EPUB atmak zor olur mu? Yoksa fazla lüks mü olur?
Teşekkürler.
Görkem Say
Üstün
Boyutu sizin icin uygunsa iPad Mini cok iyi bir cihaz. Not nutma konusunda da avantaj saglar Notability ve GoodNotes gibi uygulamalar bu konuda oldukca kullanislidir.
Samsung A15.Zaten Android kullanıyorsunuz, iPad bakmayın. Telefonunuz nedir?
O zaman Samsung Tab’lara bakın. Ekosistem olur.
Samsung'un A9 dışında mini tableti yok maalesef, genel olarak Android'de mini tablet yok.