Ctrl

Çalışkan
Merhaba. Uzun yıllardır kullanmış olduğum bir iPhone 11 var elimde. Pil sağlığım %86 olmuş durumda. Sizce bu telefon için yan sanayi bir batarya mı almak mantıklı, yoksa powerbank mi?

Merhaba. Uzun yıllardır kullanmış olduğum bir iPhone 11 var elimde. Pil sağlığım %86 olmuş durumda. Sizce bu telefon için yan sanayi bir batarya mı almak mantıklı, yoksa powerbank mi?

Powerbank alsan sürekli yanında dev gibi bir şey taşıyacaksın. En iyisi Deji batarya al.

%86 iyimiş benim %72 napıyorsun telefonda bilmiyorum ama bende %100 iken dışarı çıktığımda yetiyor. Ben de düşündüm batarya değiştirmeyi de çok pahalı. 3600tl idi sanırım. Dejiler ne kadar iyidir dedikleri gibi 1 yıl sonra çöp mü oluyor orasını bilemem.

Powerbank alsan sürekli yanında dev gibi bir şey taşıyacaksın. En iyisi Deji batarya al.

Isınma sorunları var diyorlardı hala devam ediyor mu?

Orijinal bir batarya ile değiştirin.

Açıkçası son güncellemesini alacak olan bir telefona orijinal bir batarya almaktansa powerbank ya da yan sanayi bir batarya almak tercihim.

%86 iyiymiş benim %72 napıyorsun telefonda bilmiyorum ama bende %100 iken dışarı çıktığımda yetiyor. Ben de düşündüm batarya değiştirmeyi de çok pahalı. 3600TL idi sanırım. Deji'ler ne kadar iyidir dedikleri gibi 1 yıl sonra çöp mü oluyor orasını bilemem.

Gün içinde ortalama 4-5 saat ekran sürem oluyor sabah evden şarj %100 çıktığımda akşam 5 gibi %30 seviyelerine iniyor.

80'in altına düşmediği sürece batarya değiştirmeyin. Değiştirmek isterseniz de orijinal takıntınız yoksa deji batarya taktırıp kullanın. Geçen gün değiştirdim 1000 TL ödedim. Bir günü rahat çıkartıyor ama sonuç olarak orijinal değil ve dikkat edilmesi gerekiyor.

SE 2020 kullanıyorum Deji'nin normale gore yuksek kapasiteli bataryasini alip kendim montaj ettim, ilk aldigim ürün arizali cikti cihaz cok uzun sürede şarj oluyordu. Ben onlara kargo etmeden kendileri yeni urunu gonderdi, diger urunu cikartip kargoladim.
Neyse tam olarak 1 yillik deneyimime gelirsek orijinal %79 pil sagligi olan bataryadan sonra cennet gibi geldi ama hizli şarj konusunda %80'den sonra cok buyuk sikintilar var. %80e kadar orijinal bataryadan farksiz doluyor Deji ama 80'den sonra 1-2 saatte %20'lik kısmı dolduruyor.
Ama yine cihazi kullanirken %80 ile %100 arasindaki kismin sagladigi ekran suresi muhtemelen geriye kalan kapasitenin %50sine denktir.
Sıcak bir ortamdayken şarj esnasinda fazla isindigi ve sarjin durdugu oluyor ama kullanimda bir sıkıntı yasamadim.
Orijinal bataryadan bir diger farklilikta %5 altinda cihaz kasmaya basliyor, orijinal bataryada bu problemi yasamiyordum.

Kisacasi 11'inde vadesi dolmaya yakin oldugunu dusunursek bence tercih edilebilir ama daha yeni bir cihaza sahip olsaydim su anki deneyimimle tercih etmezdim.

Eğer sen bu telefonu actirirsan fiyatı düşer ve sıvıya dayanıklılığı genelde gidiyor. Bence bunu ya sat ya da Powerbank al kullan. Daha rahat olur kardeşim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir süre powerbankle kullan sonra serviste orjinal pille değiştir. Diğer pillerde ısınma sorunu olabiliyor geç dolabiliyor ve şarj az kalınca telefonu kastırabiliyor. Artı olarak telefona hiçbir müdahaleyi telefoncuya yaptırtma sadece servise yaptır.