kries

Uzman
iPhone 11’imin pil sağlığı %83 ve ufak tefek kasma ve donmalar başladı. Normalde cihazımı Samsung Galaxy S22 ile takaslamayı düşünüyordum ancak kime sorduysam takas yapmamı tavsiye etmedi. Bu yüzden takas fikrinden vazgeçtim. Şu anki cihazımın pili çok hızlı bitiyor, bu nedenle bataryayı değiştirmeye karar verdim. Biraz araştırma yaptım ve Woyax marka bataryayla Apple’ın orijinal bataryasının fiyatlarının neredeyse aynı olduğunu gördüm. Sizce hangisi daha iyi olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Genelde herkes Deji ve Woyax’tan memnun kalsa da bu tarz işler pek içime sinmiyor. Cihazı ne kadar süre daha kullanacaksın o önemli. Minimum 2-3 yıl kullanırım dersen orijinal taktır gitsin. Ayrıca 83’te şu anlık iyi gibi. Genelde 70 küsürde batarya değiştiriyorlar.

Eğer fiyat farkı fazla değilse orijinal mantıklı olabilir ancak 2-3 katı fiyat farkı var ise Deji markasını tavsiye edebilirim fiyatına göre çok güzel bataryaya sahipler özellikle Max serisi yüksek kapasitesiyle cezbedici.

Genelde herkes Deji ve Woyax'tan memnun kalsa da bu tarz işler pek içime sinmiyor. Cihazı ne kadar süre daha kullanacaksın o önemli. Minimum 2-3 yıl kullanırım dersen orijinal taktır gitsin. Ayrıca 83'te şu anlık iyi gibi. Genelde 70 küsurde batarya değiştiriyorlar.

Sanırım iOS 19 iPhone 11 için de gelecekmiş muhtemelen 1-2 yıl daha kullanırım fakat telefonda donmalar ve kasmalar mevcut bunların bataryayla ilgili olduğunu düşünüyorum o yüzden de biraz değiştirmek istiyorum.

Eğer fiyat farkı fazla değilse orijinal mantıklı olabilir ancak 2-3 katı fiyat farkı var ise Deji markasını tavsiye edebilirim fiyatına göre çok güzel bataryaya sahipler özellikle Max serisi yüksek kapasitesiyle cezbedici.

Aynı fiyat orijinal ile Deji marka bataryalar.

Orijinal 11 bataryası olduğunu nereden biliyorsunuz peki? Orijinal diye yan sanayi ürünleri de satan gördüğüm için soruyorum.

Apple'ın kendi sitesinden fiyat bilgisi almaya kalkınca şu çıkıyor:

1736298432727.webp

3550 TL kesinlikle verilmez. Deji'nin Max olan bataryasını alıp takabilirsiniz.

Sanırım iOS 19 iPhone 11 için de gelecekmiş muhtemelen 1-2 yıl daha kullanırım fakat telefonda donmalar ve kasmalar mevcut bunların bataryayla ilgili olduğunu düşünüyorum o yüzden de biraz değiştirmek istiyorum.

Aynı fiyat orijinal ile Deji marka bataryalar.

Orijinal ile Deji nasıl aynı fiyat oluyor? Telefoncularda orijinal batarya bulunmaz pek. Orijinal deyip a kalite takarlar. Orijinal takarsanız önceki gibi götürür uzun süre. Deji gibi yan sanayi bataryaların sağlığı hızlı düşer ve doğru göstermez.

Ben de iPhone 12 için batarya değişimi düşünüyorum. Batarya ömrü %78 ve şarj aletiyle gezdirmeye başladı. 3500 TL vermek işime gelmedi.

iPhone 11'imin pil sağlığı %83 ve ufak tefek kasma ve donmalar başladı. Normalde cihazımı Samsung Galaxy S22 ile takaslamayı düşünüyordum ancak kime sorduysam takas yapmamı tavsiye etmedi. Bu yüzden takas fikrinden vazgeçtim. Şu anki cihazımın pili çok hızlı bitiyor, bu nedenle bataryayı değiştirmeye karar verdim. Biraz araştırma yaptım ve Woyax marka bataryayla Apple'ın orijinal bataryasının fiyatlarının neredeyse aynı olduğunu gördüm. Sizce hangisi daha iyi olur?

Her türlü her zaman orijinal daha iyidir.

Peki performans artışı olur mu bir de Deji mi önerirsiniz yoksa Woyax mı

Woyax. Deji'nin bir alt markası. Deji daha kaliteli bataryalara sahip. Tabii ki orijinal batarya her türlü daha iyidir ancak 3.5 kat fiyat farkının verilmesini doğru bulmuyorum zira Deji 1 yıl dayansa bile 3 kat fiyat farkından yola çıkarsak değiştirilebilir. Orijinal bataryalar da taş çatlasın 2 yıl dayanır ki o bile zor.

O yüzden Deji'nin Max serisini alıp geçin. Woyax'ın avantajı içeriğinin daha iyi olması ancak gündelik kullanımda Woyax ve Deji arasında çok fark olmaz.

Woyax veya Deji fark etmeksizin dediğim gibi Max olanı alın.