Gene bazı arkadaşlar konuyu uzatmış. Etkileşim kasacağım diye güncelliği olmayan şeyleri söylemek talihsizlik olmuş. Bir telefonun ömrü, aldığı güvenlik güncellemesi kadardır. Yazılım güncellemesi devam ettiği sürece kullanılır...

Batarya, kamera vb. donanım kısmı güncel cihazlarla kıyas kabul etmez. Yıllar önce çıkmış bir cihaz olduğunu unutmamak lazım.

Tabii ya Apple'ımın gönlü zengindir öyle tak diye 500 milyon doları ortaya koyar. 🤣🤣 Demek ki Apple kendini senin Apple'ı savunduğun kadar savunmuyormuş. Maaşsız trollük yapmaya devam et sen.
Şimdi sana birkaç kanıt atacağım ama anlayacak mısın emin değilim. Yine de atayım.

"Apple, 2020 yılında davayı karara bağlamayı kabul etmiş ve o tarihte herhangi bir kabahati reddettiğini ancak davanın devam etmesinin maliyetinden endişe duyduğunu belirtmişti."

iPhone 6, iPhone 6S gibi cihazların bile hâlâ kullanılabilir derecede olduğunu düşünür isek en kötü 4-5 yılı var bence.
iPhone 6 öleli 4, 6s öleli 2-3 sene oldu. Hala kullanılabilir derseniz adı kullanılabilir olur. İçine istediğin uygulamayı kuramıyorsun artık.

11'in 2 sene ömrü kaldı. Bundan sonrası zorlama. 2027'nin sonlarında artık keyif kaçırır.

5-6 sene demişler, imkanı yok öyle bir şeyin.

iPhone 6 öleli 4, 6S öleli 2-3 sene oldu. Hala kullanılabilir derseniz adı kullanılabilir olur. İçine istediğin uygulamayı kuramıyorsun artık.

11'in 2 sene ömrü kaldı. Bundan sonrası zorlama. 2027'nin sonlarında artık keyif kaçırır.

5-6 sene demişler, imkanı yok öyle bir şeyin.

iPhone 6'ya ister Jailbreak ile, ister App Store hesabı kullanarak bal gibi de uygulama indirebiliyorsun. YouTube, Instagram gibi uygulamaların biraz eski sürümleri oluyor ancak yine de kullanılabiliyor. iPhone 6S ise iOS 15'te ve hala YouTube, Instagram gibi çok kullanılan sosyal medya uygulamaları tarafından destek alıyor.

Hayır, iPhone 11'in 2 sene falan ömrü kalmadı. Diğer mesajlarımda dediğim gibi bu sene iOS 19'u alma ihtimali var. Hadi iOS 19'u almasa bile iOS 18, en kötü 3-4 sene daha uygulama desteği alabilir, buna iOS 15'i örnek verebiliriz.

6 sene evet zor, ancak kullanmasını bilene en kötü 3-4 sene daha kullanılabilecek bir telefon iPhone 11.

Apple Destek bana yavaşlatma söz konusudur dedi ne düşünüyorsun? Ben destekliyorum bu arada adamların para kazanması lazım ölmüyor telefonlar n'apacaklar?

30 bin liralik telefonlari 60 bine satan firma yeterince para akzanmiyor yani oyle mi? Iphone'un en cok da kitlesine ayar oluyorum. Allah bellemisler sirketi., Ne yaparsa yapsin dogru diyorlar. Sanki babanizin sirketi.

iPhone 6'ya ister Jailbreak ile, ister App Store hesabı kullanarak bal gibi de uygulama indirebiliyorsun. YouTube, Instagram gibi uygulamaların biraz eski sürümleri oluyor ancak yine de kullanılabiliyor. iPhone 6S ise iOS 15'te ve hala YouTube, Instagram gibi çok kullanılan sosyal medya uygulamaları tarafından destek alıyor.

Hayır, iPhone 11'in 2 sene falan ömrü kalmadı. Diğer mesajlarımda dediğim gibi bu sene iOS 19'u alma ihtimali var. Hadi iOS 19'u almasa bile iOS 18, en kötü 3-4 sene daha uygulama desteği alabilir, buna iOS 15'i örnek verebiliriz.

6 sene evet zor, ancak kullanmasını bilene en kötü 3-4 sene daha kullanılabilecek bir telefon iPhone 11.
Bu kullanmak olmuyor işte. Bir uygulama için kırk takla atmak kullanmak olmuyor onu anlatmaya çalışıyorum. Ona bakarsanız S4 de kullanılır. 6s'le eşit SE var bende de. Evet teknik olarak kullanılıyor ama kullanmak ölüm gibi bir şey. McDonalds uygulamasından burger yiyeceğim inmiyor. :D Kullanmak mı bu şimdi?

11 bu sene de güncelleme alırsa alır 26 hadi 1 sene daha kullandın 27. O kadar.

Iphone 6 kullanilir diyen arkadaslari sahneye bekliyoruz. Kullansinlar. Ben Galaxy J2 kullanilir diyorum ve gecen yil kullaniyordum. Youtube, Instagram, ChatGPT, arama, mesaj atma, Telegram, Whatsapp, Angry Birds, Hill Climb Racing gibi uygulamalar yukluydu iinde. Cok rahat kullaniliyordu. Suan ise arac kamerasi olarak kullaniyorum. Rom var. Sizin Iphone 6'lar nerede?

Iphone 6 kullanilir diyen arkadaslari sahneye bekliyoruz. Kullansinlar. Ben Galaxy J2 kullanilir diyorum ve gecen yil kullaniyordum. Youtube, Instagram, ChatGPT, arama, mesaj atma, Telegram, Whatsapp, Angry Birds, Hill Climb Racing gibi uygulamalar yukluydu iinde. Cok rahat kullaniliyordu. Suan ise arac kamerasi olarak kullaniyorum. Rom var. Sizin Iphone 6'lar nerede?

Hayir bir de J2 dedigimiz telefon ciktigi zaman bile giris seviyesi bir telefondu.

Yahu gerçekten iPhone 11'e 4 sene gider 5 sene rahat gider diyen arkadaşlarla 2 sene sonra burada buluşalım, olur mu? Ya telefondan hiç anlamıyorsunuz ya da iPhone 11 sahibisiniz ölsün istemiyorsunuz. 2020 cihazı nasıl gitsin 2030'a kadar bunun tarihte tek bir örneği var mı? 11 zaten günümüzde ne kadar yaşıyor da 5 sene gidecek. Ben size olacağı söyleyeyim, bu sene bir mucize olarak bir güncelleme alırsa alacak, 2026 Eylül'de kesin almayacak. 2027 ortalarından sonra da uygulama desteği kesilmeye başlayacak yavaş yavaş. Ya arkadaşım siz gerçekten içine McDonalds uygulaması kuramadığınız telefona kullanmak mı diyorsunuz? 7 plus kullanan bir arkadaşım yemek yemiyordu bu yüzden şaka mısınız? Bildiğim en net uygulama o o yüzden bu örneği veriyorum. 4 sene gider ya aynen 2 sene sonra görüşürüz. Ezberlemişsiniz hala iPhone 6s 6s diye saçma sapan konuşuyorsunuz. 6s'in telefon denecek yanı mı kaldı Allah aşkına. Güncellemesi kesileli 3. yılı dönüyor hala 6s diyorsunuz şaka mısınız? Ben de iPhone SE kullanıyordum tertemiz kullandım hala çalışıyor ama kullanmak artık ciddi eziyet olmaya başlamıştı değiştirdim. Değiştirdiğim tarih Aralık 2022.

Konuda ki diğer yorumları tam okumadım, pek de umurumda değil zaten. Ama 5-6 yıl gider diyenler yanlış düşünüyor kanaatimce. 5-6 yıl diyorsunuz. Bir telefonun ömrü nasıl 10-11 yıl olsun arkadaş? Konsol mu bu? S6 diyenler telefonu sadece arama yapmak ve basic işler için kullanıyorsa tabii sorun etmez. İndirin bakayım son çıkan oyunları oynayabiliyor musunuz rahatça? Ha tabii arama yapmak gibi işler içinse tabii ki gider.

"Bu telefon daha ne kadar gider?" sorusu görecelidir. Telefonu zorlayacak şartlarda kullanıyorsanız 5 yıl gidiyorsa sadece hafif ve basic işler için kullanıyorsan 10 yıl da gider 11 yıl da gider.