Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mercha

Yetkin
Makaleler
3
Yer
Manisa, Türkiye
İyi akşamlar, iyi sosyaller iPhone 11 Pro cihazımın şarjı tamamen bitti tekrardan şarja taktım. 2 saattir şarjda ve hala daha açılmadı, ekranda şarj oluyor ekranı var ama açılmıyor. Ne yapabilirim?

Çözüm
Tanıdık bir tamirciye götürdüm. Pili kontrol ettiğinde, pilin çok düşük voltajda kaldığını ve bu yüzden BMS'nin pili şarj etmediğini söyledi. Eski pili kurtarmanın mümkün olduğunu ama bunun ileride anakarta zarar verebileceğini anlattı (çünkü eski pilin kimyasal yapısı bozulmuş olabilirmiş). Ben de orijinal bir pil taktırmaya karar verdim. Eski pil, Deji Max'ti ve sadece 8 ay kadar dayanabildi. Yeni pili taktıktan sonra telefon düzeldi.
Tanıdık bir tamirciye götürdüm. Pili kontrol ettiğinde, pilin çok düşük voltajda kaldığını ve bu yüzden BMS'nin pili şarj etmediğini söyledi. Eski pili kurtarmanın mümkün olduğunu ama bunun ileride anakarta zarar verebileceğini anlattı (çünkü eski pilin kimyasal yapısı bozulmuş olabilirmiş). Ben de orijinal bir pil taktırmaya karar verdim. Eski pil, Deji Max'ti ve sadece 8 ay kadar dayanabildi. Yeni pili taktıktan sonra telefon düzeldi.

Çözüm
Tanıdık bir tamirciye götürdüm. Pili kontrol ettiğinde, pilin çok düşük voltajda kaldığını ve bu yüzden Bms'nin pili şarj etmediğini söyledi. Eski pili kurtarmanın mümkün olduğunu ama bunun ileride anakarta zarar verebileceğini anlattı (çünkü eski pilin kimyasal yapısı bozulmuş olabilirmiş). Ben de orijinal bir pil taktırmaya karar verdim. Eski pil, Deji Max'Ti ve sadece 8 ay kadar dayanabildi. Yeni pili taktıktan sonra telefon düzeldi.

Cihaz içerisindeki BMS devresi nasıl bir yapıya sahip bilmiyorum, ama geleneksel BMS devreleri voltaj fark etmeksizin şarj işlemi yapabilmekte. Zaten BMS devresinin asıl olayı pil şarj olurken onu korumaktır neyse en azından yeni ve taze bir Pil'e geçmiş oldunuz.

Haklısın, normal bms devreleri voltaj fark etmeksizin pili şarj eder ama Apple'ın sistemi biraz farklı. Yazılımla entegre olduğu için pil belirli bir voltajın altına düştüğünde şarj etmeyi reddediyor olabilir. Adam da büyük ihtimalle bu yüzden “voltaj düşük, bms şarj etmiyor” dedi. Neyse, eski pili kurtarabilecek olsak bile riske girmemek için yeni pile geçtim, kafa rahat.