Bütçe
14000-17000

Asily

Üstün
Makaleler
5
Yer
Karabük
Kendim sürekli telefon tavsiyesi veririm fakat kendime gelince asla uygununu bulamam. Bu yüzden burada konu açmaya karar verdim. Telefonumu 14000TL gibi bir bütçede satmayı planlıyorum. Bütçem yani 14000TL belki ucuza satma durumunda kalırsam 12000TL ‘de olabilir. Üstüne maksimum 3000TL ekleyebilirim. Ne alabilirim yurt dışı ya da ikinci el olabilir sıkıntı yok. Kamera iyi olursa benim için daha iyi olur. Marka fark etmez her türlü olabilir marka. Nothing Phone 2A falan geldi aklıma ama güncelleme destekleri kısıtlı. Google Pixel 8A falan da geliyor aklıma. Samsung tarafında bu bütçede çok da iyi bir telefon yok çünkü A ya da M serisi tercih etmeyeceğim. Mümkünse ikinci el benim için daha iyi olur ama yurt dışına da hayır demem.

Açıkçası Samsung'un S serisi bulunabiliyorsa ona da bakabilirim.

iPhone 11 gibi günümüzde 6 yaşında olmasına rağmen hâlâ orta segmentin en iyi çipine ve kamerasına sahip diyebileceğimiz bir telefondan Nothing Phone veya Samsung'un orta segmentlerine geçmek mantıksız olur diye düşünüyorum. Çok kabaca bakındığımda 2. el olarak S22 falan bulunabildiğini fark ettim. Maalesef ne 2. el, ne yurt dışı iPhone bulunamıyor bu fiyatlara. Eğer S22'ye geçerseniz iPhone 11'den sonra iyi gelecektir. Daha iyi seçenekler için maalesef bütçe artırmanız gerekiyor.

iPhone 11 gibi günümüzde 6 yaşında olmasına rağmen hâlâ orta segmentin en iyi çipine ve kamerasına sahip diyebileceğimiz bir telefondan Nothing Phone veya Samsung'un orta segmentlerine geçmek mantıksız olur diye düşünüyorum. Çok kabaca bakındığımda 2. el olarak S22 falan bulunabildiğini fark ettim. Maalesef ne 2. el, ne yurt dışı iPhone bulunamıyor bu fiyatlara. Eğer S22'ye geçerseniz iPhone 11'den sonra iyi gelecektir. Daha iyi seçenekler için maalesef bütçe artırmanız gerekiyor.
Kasma gibi sorunlar yaşıyorum. Yani sürekli bir sıkıntı çıkarttı bu telefon bana.

Apple destekte açıkcası hiç yardımcı olamadı servise yönlendirdiler bir sorun yok dedi servis.

Kasma gibi sorunlar yaşıyorum. Yani sürekli bir sıkıntı çıkarttı bu telefon bana.

Apple destekte açıkçası hiç yardımcı olamadı servise yönlendirdiler bir sorun yok dedi servis.

Hangi ilde yaşıyorsunuz hocam ona göre ilan atayım. Benim de alma hedefim var bu bütçelerde yurt dışı bir şey. O yüzden hakimim biraz bu bütçelere.

Bu butcelerde guncelleme destegi bu kadar onemli mi ki? Calisiyorsa sorun yoktur bence ana odak olmali ki Nothing arayuz olarak oldukca iyi bir cihaz. Guncellemeye ne kadar ihtiyaci var muamma. Orada onemli olan uygulama desteginin kesilmesi ki ona daha cok var. Yani ana amac akici bir arayuz, iyi bir pil omruyse 2A alinabilir bence.

Apple destekte açıkçası hiç yardımcı olamadı servise yönlendirdiler bir sorun yok dedi servis.

İlginç. Bende iPhone 11 kullanıyorum ve iOS 18.4'teyim, cihazımda ne kasma ne de donma var, performans olarak çok iyi durumda. Muhtemelen sorun sizin iPhone 11'inizden kaynaklı. Temiz bir şekilde iOS'i tekrar kurun derim. Eğer pil sağlığınız düşük ise bu da performansı çok etkiliyor, orijinal bir Apple pili cihazı yeniden diriltecektir.

İlginç. Bende iPhone 11 kullanıyorum ve iOS 18.4'teyim, cihazımda ne kasma ne de donma var, performans olarak çok iyi durumda. Muhtemelen sorun sizin iPhone 11'inizden kaynaklı. Temiz bir şekilde iOS'i tekrar kurun derim. Eğer pil sağlığınız düşük ise bu da performansı çok etkiliyor, orijinal bir Apple pili cihazı yeniden diriltecektir.
Pil sağlam ve orijinal son zamanlarda oldu IPSW ile kurdum düzelmedi.

Pilini kabullenirseniz eğer S22'yi tek geçerim.
Pil hiç sıkıntı değil benim için.

Pil hiç sıkıntı değil benim için.
O zaman bakacağınız tek telefon olabilir. Kendim 0 alıp 2 sene kullandım, sonra farklı olaylar oldu derken bugün S24'üm var. S22 kamerasıyla, tasarımıyla, ekranıyla, işlemcisiyle o fiyatlara harika telefon. O Samsung dökümü 8 gen 1 rezil etmeseydi o telefonu, 6 ay önce 18 bine satılırken f/p kralı olurdu. O yüzden eğer pil takıntınız yoksa çok iyi cihaz. Kendim bakıyor olsam S22 alırdım.