Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Temmuz 2024
- Makaleler
- 6
Daha da büyümeye devam edebilir. Stuck ise App Store'da fix uygulamaları var deniliyor. Geçmiş olsun şimdiden.
Celik2TR
Uzman
- Makaleler
- 3
Siyah nokta şeklinde mi? Yoksa kara delik gibi mi? Hocam.Ölü piksel yada stuck henüz anlayamadım ama gün geçtikçe çok büyüyor. Bugün uyandığımda telefonun ölü pikseli fazlasıyla büyümüş. Bu büyümeyi durduramaz mıyım?
Asily
Üstün
Denedim. Bir süre işe yaradı ama yaramıyor artık.Daha da büyümeye devam edebilir. Stuck ise App Store'da fix uygulamaları var deniliyor. Geçmiş olsun şimdiden.
Nokta şeklindeler ama siyahta renkli beyazda ölü piksel rengi. Bende çözemedim. Mürekkep değil hocam.Siyah nokta şeklinde mi? Yoksa kara delik gibi mi? Hocam.
Celik2TR
Uzman
- Makaleler
- 3
Hocam kırmızı, yeşil, mavi, beyaz bu renklerin hepsinde siyah mı? Gözüküyor. Yoksa sadece Kırmızıda mı? Mavide mi? Yeşilde mi? Belki sub piksel olabilir.Nokta şeklindeler ama siyahta renkli beyazda ölü piksel rengi. Bende çözemedim. Mürekkep değil hocam.
Asily
Üstün
Hepsinde aynı renk. Eskiden hepsinde farklı renkti sonradan hepsinde aynı renk oldu. Tek siyahta böyle durum yok. Siyah ama böyle gri gibi bir siyah.Hocam kırmızı, yeşil, mavi, beyaz bu renklerin hepsinde siyah mı? Gözüküyor. Yoksa sadece Kırmızıda mı? Mavide mi? Yeşilde mi? Belki sub piksel olabilir.
Celik2TR
Uzman
- Makaleler
- 3
Anladım hocam şöyle ki:Hepsinde aynı renk. Eskiden hepsinde farklı renkti sonradan hepsinde aynı renk oldu. Tek siyahta böyle durum yok. Siyah ama böyle gri gibi bir siyah.
Gördüğünüz üzere sizin komple pikseliniz ölmüş. Sub piksel değil. Hocam o gri'lik piksel ile alakalı değil. iPhone 11 de ekran IPS olduğu için siyah ekran gri gibi duruyor. Arka ışık o yani. Çözüm nedir peki diye sorarsanız komple ekranın değişmesi gerekiyor. Belki cihazınız darbe almış olabilir ya da ekranın aşırı ısınmasından dolayıda olabilir. Bu durum çok değişkenlik gösteriyor. Yani gözünüze çok batmıyor ise kullanmaya devam edin. Size engel olmuyorsa kullanmaya devam edebilirsiniz. Engel olduğu zamanda ekranınızı değiştirirsiniz.
Asily
Üstün
Gözüme batmıyordu ancak artık rahatsız ediyor. Büyüyor hala. IPS olduğunu biliyorum ama IPS gibi gözükmüyor. Darbe almadı.Anladım hocam şöyle ki:
Eki Görüntüle 167621
Gördüğünüz üzere sizin komple pikseliniz ölmüş. Sub piksel değil. Hocam o gri'lik piksel ile alakalı değil. iPhone 11 de ekran IPS olduğu için siyah ekran gri gibi duruyor. Arka ışık o yani. Çözüm nedir peki diye sorarsanız komple ekranın değişmesi gerekiyor. Belki cihazınız darbe almış olabilir ya da ekranın aşırı ısınmasından dolayıda olabilir. Bu durum çok değişkenlik gösteriyor. Yani gözünüze çok batmıyor ise kullanmaya devam edin. Size engel olmuyorsa kullanmaya devam edebilirsiniz. Engel olduğu zamanda ekranınızı değiştirirsiniz.
En azından yayılmasını durdurmak yeterli benim için.
Ekranı değiştirmek saçma geldi, zaten değiştireceğim cihazı ancak bu hali ile satamıyorum.
- Makaleler
- 6
Ekranı değiştirmek saçma geldi, zaten değiştireceğim cihazı ancak bu hali ile satamıyorum.
Satarsınız ama ölü fiyata. Anca alan olur.
Celik2TR
Uzman
- Makaleler
- 3
Maalesef hocam teorik yöntemler den ileri gidilemedi bu konuda. Ekran değiştirmekten başka çözüm bulunmuyor resmi kaynaklara dayanırsak. İsterseniz ben kendi bildiğim teorik yöntemlerden bahsedeyim ama işe yarayacağının garantisi yok. Belki daha da kötüleşecek kimse bunun garantisini veremez. Sorumluluk size ait. Burda herkesin verebileceği en garantili çözüm ekranın değişmesidir. İsterseniz birkaç teorik yöntem deneyin ama dediğim gibi sorumluluğu size ait.Gözüme batmıyordu ancak artık rahatsız ediyor. Büyüyor hala. IPS olduğunu biliyorum ama IPS gibi gözükmüyor. Darbe almadı.
En azından yayılmasını durdurmak yeterli benim için.