Maalesef düşük seviye Exynos barındıran bir model olduğu için sorun yaşamanız normal. Ancak M14 kullanıp memnun olan da görmüştüm. M14 ile iPhone 13 arasındaki parayı verebilecek güçteyseniz, Android cihazlara da verebilirsiniz. Aynı fiyattaki Android cihazlar da sizi pişman etmez kesinlikle. Biri diğerinin 3 katı fiyat olan 2 cihazı karşılaştırıp sırf Android diye birine kötü, iOS diye diğerine iyi demek yanlış bir değerlendirme olur. Tercih sizin..
Detaylar
Kim cevapladı?noby
Uzman
1 yıldır 13 kullanıyorum. Fazla fotograf çekmiyorum. Genelde Instagram, YouTube vs takılıyorum. Hiç donma veya kasma yaşamadım. Kamerası ortalama bence. En az bir 5 yıl daha kullanırım gibi.
Ancak bu zamanda eski kalıyor. Onun yerine Android almanız mantıklı olur. Eğer iPhone kullanmak istiyorum derseniz ve bütçeniz kısıtlıysa bence alınabilir.
Ancak bu zamanda eski kalıyor. Onun yerine Android almanız mantıklı olur. Eğer iPhone kullanmak istiyorum derseniz ve bütçeniz kısıtlıysa bence alınabilir.
Zaten 6 yıllık S serisinde de yaşamazsınız bu sorunları. Sizin elinizdeki cihaz 2.5 yıllık ve çıktığı yılda da dipte olan ucuz bir model.Evet kıyaslamam çok yanlış fakat yaşadığım sorunları 11 yıllık iPhone 6'da yaşamadım ben. O cihaz güncel olsa gidip yine iPhone kullanırım. Android kullanmak istememe nedenlerimden biri de iPad'im ile senkronize çalışan bir cihaz kullanmak istemem.
Edit: İnsanların tercihine saygı duyan biriyimdir, yine de Apple almak istiyorsanız iki cihaz arasından iPhone 13 tercih edin. Hem daha güncel hem de daha az sorunlu bildiğim kadarıyla.
- Makaleler
- 23
O zaman 13 alin. Cunku yine Android alirsaniz bu sefer ek ozelliklerden mahrum kalacaksiniz.Evet kıyaslamam çok yanlış fakat yaşadığım sorunları 11 yıllık iPhone 6'da yaşamadım ben. O cihaz güncel olsa gidip yine iPhone kullanırım. Android kullanmak istememe nedenlerimden biri de iPad'im ile senkronize çalışan bir cihaz kullanmak istemem.
iPhone 13'ü seçebilirsin o halde. Huylu huyundan vazgeçmez.Evet kıyaslamam çok yanlış fakat yaşadığım sorunları 11 yıllık iPhone 6'da yaşamadım ben. O cihaz güncel olsa gidip yine iPhone kullanırım. Android kullanmak istememe nedenlerimden biri de iPad'im ile senkronize çalışan bir cihaz kullanmak istemem.
SınavKurdu
Başarılı
M14'ü kullandığım ilk yıl verdiği performans, iPhone 11'e fazla yakındı. Hızlıydı ve donma yaşatmıyordu. %100 pille şarj etmeden 4.günü zorladığımı bile hatırlıyorum. Bu yönüyle fazla iyiydi ve fiyatına göre iyiydi. Ben burada karşılaştırma yaparken Android diye birine kötü demiyorum, elimdeki cihaz kötü zaten ama bir anda ikinci yılında böyle sorunlar yaşatması hiç doğru ve normal değil. Bu zamana kadar hem üst seviye hem orta seviye hem de giriş seviye Android cihazlar kullandım. Eskiden giriş seviyesi cihazların bir kısmı bile bu şekilde anormal kasma, donma ve anormal davranışlar gerçekleştirmezdi. En azından en giriş seviyedeki cihaz bile 4 yıl götürebiliyordu. Ayrıca iPhone cihazların piyasası Android cihazlara göre daha iyi gözüküyor. Olur da günün birinde satmak istersem rahatlıkla satabilirim diye düşündüm.Maalesef düşük seviye Exynos barındıran bir model olduğu için sorun yaşamanız normal. Ancak M14 kullanıp memnun olan da görmüştüm. M14 ile iPhone 13 arasındaki parayı verebilecek güçteyseniz, Android cihazlara da verebilirsiniz. Aynı fiyattaki Android cihazlar da sizi pişman etmez kesinlikle. Biri diğerinin 3 katı fiyat olan 2 cihazı karşılaştırıp sırf Android diye birine kötü, iOS diye diğerine iyi demek yanlış bir değerlendirme olur. Tercih sizin..
Gece fotoğraf çekimlerinde nasıl bir performansı var denemiş miydiniz acaba?1 yıldır 13 kullanıyorum. Fazla fotograf çekmiyorum. Genelde Instagram, YouTube vs takılıyorum. Hiç donma veya kasma yaşamadım. Kamerası ortalama bence. En az bir 5 yıl daha kullanırım gibi.
noby
Uzman
M14'ü kullandığım ilk yıl verdiği performans, iPhone 11'e fazla yakındı. Hızlıydı ve donma yaşatmıyordu. %100 pille şarj etmeden 4.günü zorladığımı bile hatırlıyorum. Bu yönüyle fazla iyiydi ve fiyatına göre iyiydi. Ben burada karşılaştırma yaparken Android diye birine kötü demiyorum, elimdeki cihaz kötü zaten ama bir anda ikinci yılında böyle sorunlar yaşatması hiç doğru ve normal değil. Bu zamana kadar hem üst seviye hem orta seviye hem de giriş seviye Android cihazlar kullandım. Eskiden giriş seviyesi cihazların bir kısmı bile bu şekilde anormal kasma, donma ve anormal davranışlar gerçekleştirmezdi. En azından en giriş seviyedeki cihaz bile 4 yıl götürebiliyordu. Ayrıca iPhone cihazların piyasası Android cihazlara göre daha iyi gözüküyor. Olur da günün birinde satmak istersem rahatlıkla satabilirim diye düşündüm.
Gece fotoğraf çekimlerinde nasıl bir performansı var denemiş miydiniz acaba?
Fazla denemedim gece fotograf çekmeyi. Biraz fazla aydınlık çıkıyor. Gündüz çekimleri ortalamanın üstünde diyebilirim.
Günümüzde, özellikle ülkemizdeki giriş seviyesi cihazlar gerçekten çok "giriş seviyesi". İlk yılını dahi doldurmadan kasmaya, donmaya başlıyorlar çünkü onun için üretiliyorlarM14'ü kullandığım ilk yıl verdiği performans, iPhone 11'e fazla yakındı. Hızlıydı ve donma yaşatmıyordu. %100 pille şarj etmeden 4.günü zorladığımı bile hatırlıyorum. Bu yönüyle fazla iyiydi ve fiyatına göre iyiydi. Ben burada karşılaştırma yaparken Android diye birine kötü demiyorum, elimdeki cihaz kötü zaten ama bir anda ikinci yılında böyle sorunlar yaşatması hiç doğru ve normal değil. Bu zamana kadar hem üst seviye hem orta seviye hem de giriş seviye Android cihazlar kullandım. Eskiden giriş seviyesi cihazların bir kısmı bile bu şekilde anormal kasma, donma ve anormal davranışlar gerçekleştirmezdi. En azından en giriş seviyedeki cihaz bile 4 yıl götürebiliyordu. Ayrıca iPhone cihazların piyasası Android cihazlara göre daha iyi gözüküyor. Olur da günün birinde satmak istersem rahatlıkla satabilirim diye düşündüm.
Gece fotoğraf çekimlerinde nasıl bir performansı var denemiş miydiniz acaba?
SınavKurdu
Başarılı
Elimdeki cihazı daha çok Hintlilerin kullandığını duydum. Bazı modellerde aynı cihazdan kamera eksilterek sattıklarını ve birkaç özelliği alt seviye donanımlarla sunduklarını fark ettim. Param çok az diye almıştım bu cihazı, en azından üniversite bitene kadar götürsün diye. Onu da başaramıyor ne yazık ki. Ana menüde sadece kaydırırken bir cihaz neden donar anlamıyorum. Yakın zamanda dokunmatiği sapıttı. Yüz okuması ve parmak izi fazla iyi çalışıyor, telefon açılıyor fakat dokunmatiğin yarısından fazlası çalışmıyordu. Üst çekmeceyi aşağı indirirken çalışıyordu fakat ayarlama yapamıyordum. Cihazı komple kapatıp yeniden açayım dedim, yine çalışmadı üstüne SOS modu açıldı. Reset atma kombinasyonunu öğrendim ve dokunmatik sorunu böyle çözüldü. Hala çok kasıyor fakat pili çok iyi gidiyor. 1 günü rahat kurtarıyor ve hızlı şarj oluyor. Fakat ciddi anlamda fazla ısınıyor.Günümüzde, özellikle ülkemizdeki giriş seviyesi cihazlar gerçekten çok "giriş seviyesi". İlk yılını dahi doldurmadan kasmaya, donmaya başlıyorlar çünkü onun için üretiliyorlarS serisinden, Mi serisinden aşağı cihaz almamak lazım. Ya da sizin gibi parasını verip direkt iPhone kullanacaksınız.
Özetle rahat kullanılacak bir cihaz arıyorsak parayı basacağız.
Maalesef öyle. Ne kadar ekmek, o kadar köfte. Ben S21 FE kullanıyorum, daha bu sene aldım. 2022 cihazı olmasına rağmen yağ gibi akıyor, kamerası çok iyi, güncelleme almaya da halen devam ediyor. M14 aldığınız yıllarda onun yerine S21 FE alsaymışsınız mesela şuan iPhone 13'e ihtiyacınız olmazmışÖzetle rahat kullanılacak bir cihaz arıyorsak parayı basacağız.
Yeni konular
-
-
-
2020 Audi A3 35 TFSI nasıldır, donanım paketleri arası farklar nelerdir?
- Geriliyorum
-
-
20.000 TL'ye kadar başlangıç seviyesi için 3D yazıcı tavsiyesi
- ahmetmelihalemdar
-
-
-