Yer
İstanbul

Herkese merhaba.

Bahsedilen videoda kullanılan telefon modeli iPhone 12 Pro. ErenGK (Bafır), 2025 başlarında cihaza Deji marka batarya takmıştı ve günümüze baktığımızda bataryanın şiştiğini görüyoruz. ErenGK'yi bilmeyenler için belirteyim; kendisi yıllardır elektronik aletlerle iç içe olan birisi, yani basit bir son kullanıcı değil. Ancak ülkemizde en bilinen batarya üreticilerinden olan Deji'de bile böyle bir sorun yaşanıyorsa bu büyük bir sıkıntı. Üstelik piyasadaki çoğu telefon servisi de onarımda Deji batarya kullanıyor.

Videoda bataryanın aşırı ısınmasından ve ekran süresinin 3 saatlere kadar düştüğünden bahsediliyor. Benim Kadıköy'de telefonuma taktırdığım batarya ise Rova markaydı. O dönem servise "Neden Deji kullanmıyorsunuz?" diye sorduğumda, Rova'nın daha iyi olduğunu söylemişlerdi. Üzerinden 1 yılı aşkın süre geçti ve bataryam hâlâ sapasağlam; oldukça uzun ekran süreleri görebiliyorum.
Deji'nin ucuz bataryaları genelde 1 yıl sonra şişmeye başlıyor. Çakma oldukları için mi bilemem tabii. Güçlendirilmiş ile ilgili maalesef hiç bilgi bulamadım.
Forumdan bir kullanıcının yorumu.

Son düzenleme:
Ne yazık ki insanlar 2 bin lira daha ucuz olsun diye çakma batarya takmaya devam ediyor. Kırk kere söyledik bu forumda da defalarca uyardık insanları. Batarya ciddi iştir. Orijinalden şaşılmaz…

Tak orijinal Apple kafan rahat etsin. Bu stresi yaşamaya gerek var mı? En az 3 sene kafa rahat orijinal pil ile.

Ne yazık ki insanlar 2 bin lira daha ucuz olsun diye çakma batarya takmaya devam ediyor. Kırk kere söyledik bu forumda da defalarca uyardık insanları. Batarya ciddi iştir. Orijinalden şaşılmaz…

Tak orijinal Apple kafan rahat etsin. Bu stresi yaşamaya gerek var mı? En az 3 sene kafa rahat orijinal pil ile.
Orijinal her zaman iyidir ancak çok pahalılar gerçekten. ErenGK'yı orijinal batarya 6 yıl götürmüş.

iPhone zaten sıkıntılı zorunlu ve bana göre dandik bir telefon. Üstüne bir de Deji denen ne oldu bilinmeyen bir batarya almışlar o kadar da para veriyorlar millette akıl yok gerçekten. Bundan 15 yıl önce olsaydı eyvallah iOS iyidir derdim ama şu anda Android gayet de iyi.

Rova ve Deji gibi markalar orijinal Apple batarya döngüsünü sağlayamaz. Bu nedenle bu tür markaları alırken kısa sürede batarya sağlığının da düşmesini göze alarak almanız gerekiyor.

Orijinal her zaman iyidir ancak çok pahalılar gerçekten. ErenGK'yı orijinal batarya 6 yıl götürmüş.
6 yıl biraz ekstrem tabii. Herkeste olmaz o iş. 3 yıl net, sonrası ne kadar özenli kullanıldığına bağlı olarak değişir. 6 yıl iyiymiş. Ben şu an 4. yılımdayım. Pil sağlığı %76’ya düştü. Yakında değiştireceğim.

Yani Samsung'ta da Deji kullanıyorum biraz şişme söz konusu da eski cihazlara sıfır servis bataryasını nereden bulacağız o var. Ben şimdi S10'da da taktıracağım. Yani elimdeki yenilenmişin içindeki de şiş en azından 1-1.5 yıl götürsün. (Döngüsü 500 değildir orijinal gibi de 300-350 vardır)