Telefoto önemli ancak iPhone 15'te de 2X'e kadar optik Zoom yapılabiliyor. Bütün işim fotoğrafçılık ve videoculuk falan olmadığı sürece iPhone 14 Pro almazdım büyük ihtimalle. (Bu senaryoda.)
Telefoto olmayan modellerin genelde kamera netliği de iyi olmuyor hemen kalite kaybı yaşanıyor hocam telefoto gerçekten olmazsa olmaz. Kendisi abidik gubidik efektler koyuyor resmin anasını ağlatıyor sonra.
Kamera netliği konusunda bilen bilir iPhone 11 kullanıyorum. En ufacık bir yakınlaştırmada kalite direkt çöpe dönüyor. Ancak yakınlaştırma yapmadığım sürece kalite gayet iyi.
Onu görememişim hocam arabadayım da Sürekli tümseğe denk gelince göz yakalayamıyor tam kelimeleri. Neyse, ben söyleyeceğimi söyledim. Dediğim gibi alınabiliyorsa tabii ki iPhone 15 en iyisi ama aralarında en iyisi. Ben olsam üsttekilerin dediği gibi 14 Pro’ya göz atardım çünkü düz modeller gerçekten çok kısılmış.
Hocam tekrarlayayım. "Android'e geçmek istemiyorum." demiş.
Android'e karşı bir önyargısı da olsa ne olursa olsun Android'e geçmek istemiyor. Sizin onu ikna etmenize de ihtiyacı yok. Anlatabildim umarım. Soru iPhone 13-14-15 arasında seçimle alakalı.
Aralarından seçim yapacak olsaydım kesinlikle 15 alırdım. Dinamik ada, 48MP kamera vb özellikleri mevcut. Ancak 2024 yılında hala 60Hz bir telefon kullanmazdım onun yerine 13 Pro veya 14 Pro almaya çalışırdım. Pro veya Pro Max olmadığı sürece iOS alınmaması gerektiğini düşünüyorum. 15 Bütçesinde S23 Ultra ve S24 Plus gibi seçenekler var.