iPhone 13 alınır mı?

Öncelikle iyi geceler. Normalde bu kategoriye, önerilerime salça olmaktan başka vasfı olmayan 1-2 fanboy arkadaş var diye yorum yapmıyordum. Madem etiketlendim, en azından bir şeyler yazıp gideyim.

@Lessra, bu bütçeyle çok rahat bir YD (yurtdışı) Xiaomi 14 Ultra alabilirsin. "Çok büyük kamera aramıyorum" diyorsan, güncel olarak Xiaomi 15 var. Bu ikisi, konudaki tüm telefonları yerden yere vurur; o da yetmez, altında top gibi sektirir. Kayıt işi kolay.

Ama One UI optimizasyonu, yok şu bu saçmalığına girenleri direkt göz ardı etmenizi öneririm. Zira Samsung, kendi amiral gemilerine bile güncelleme verirken geç kalan, eli titreyen bir firma. Verdiği güncelleme de özellik çıkartan cinsten; yeni modellerin lansmanında ise Google yapay zekasını, Samsung yapay zekası gibi tanıtan bir firma.

Evet, yurt dışı seçenekleri fazla ve güzel ancak bunun IMEI derdi var. Güncellemesi sıkıntı, sürekli yakalanıyor IMEI. Sürekli attıra attıra para yiyor. Evet, Samsung konusunda haklısınız zaten kullanıcılarda güncelleme konusunda tepki gösterdi. Güncelleme ilk defa böyle oldu büyük güncelleme olduğu için mi 7 yıl güncelleme için mi onu bilemeyiz. Yapay zeka olarak sadece Circle to Search öyle. O zaman HyperAI’de Google yapay zekası. Yurt dışı iyi ancak sıkıntılı. Yanlış anlamayın ben burada Samsung S24FE daha iyi demiyorum. Xiaomi 14 Ultra kat kat daha iyi ancak yurt dışı. IMEI kaydı dert. Ama Xiaomi 15 önermeniz saçma. Xiaomi 14 Ultra geçen senenin en üst amiral gemisiydi Xiaomi’nin. Xiaomi 15’de amiral gemisinin orta segmenti.

Bence arkadaşın önerdiği modellerde sorun yok Samsung tarafında güncelleme rezilliğinden kaynaklı olarak birçok kişi memnuniyetsizliğini markaya gösteriyor evet yıllarca üst segmentteki Apple karşısındaki uzun ömürlülük kısmındaki tabuları yıkmaya başlamışlardı ki kendi elleriyle geri inşaa ettiler tam anlamıyla olup olabilecek en berbat şekilde yönettiler OneUI 7'nin çıkış sürecini. Samsung'tan model önermeye devam eder misiniz derseniz evet halen daha gayet güzel donanımlar ve optimize yazılımlar sunduklarını düşünüyorum yurt dışı S24 Ultra ve Server kayıtlı S23 Ultra'da bu önerilere katılabilir TR cihazı olarak S24 FE'de tercih edilebilir.

Konunun kendisi iPhone 13'le alakalı olduğu için ona da yorum yapmak gerekirse eğer Apple ekosistemindeyseniz veya bir şekilde sadece Apple bir cihaz tercih etmek istiyorsanız değerlendirilebilir bir model ancak hem fiyatı açısından daha iyi alternatifleri mevcut hemde zaten cihaz ömrünün 3,5-4 yılını yemiş durumda bir o kadar ömrü var mı (tabii ki kullanılır ama) biraz tartışmaya açık en azından 2024-2025 yılı cihazı kadar taze ve güncel olmayacak Apple tarafında bile yeni sağlanan hiçbir donanımsal veya yazılımsal (hiçbir anlam ifade etmeyen Apple Intelligence veya Type-C donanımının, arka cam plakanın buzlu cam olmayışı olmayışı vs gibi markanın güncel çizgilerinin çoğu yok cihaz eski olduğu için) şeylere sahip değil baktığımızda. IOS güncellemeleri olarak 22-23'ü şahsen göreceğini düşünürüm ancak yine de eğer amaç Apple ürünlerinden devam etmek değilse çokta tercih edilesi bir ürün değil (ikinci elde neredeyse 10k daha ucuza bulunabiliyor en kötü pil değişir bari o şekilde alın).

Ama IPhone 13 2021 cihazı. 2024 cihazı varken niye daha eskisi alınsın ki. Eğer IPhone dışında telefon tercih edilmeyecekse. Bir de hocam kimin önerdiği telefonda sıkıntı yok anlayamadım.

Ben sadece Xiaomi 15’im önerilmesi saçma dedim o yüzden. Xiaomi 14 Ultra varken. Ama yurt dışı tavsiye etmiyorum. Sürekli IMEI derdi var. IMEI derdi olmasa çok iyi olurdu..

@Asily, Yani mantıken bende aynı şeyi düşünüyorum iPhone 13 için şahsen alınmaz alınacaksa sıfır hiç alınmaz ancak kimi insanlar özgürlük meşalesi gibi Apple ürünlerini tutmak isteyebiliyor (kendiminde pek bu konuda konuşmaya hakk yok aslında direkt Apple ekosistemi üzerindeyim tablet bilgisayar telefon saat şekliyle), ekosistemden kaynaklı olarak cihazlarını tamamlamak isteyebiliyor veya uzun süre Android kullanıp iOS'i deneyimlemek isteyebiliyor vs onun için o isteği de düşünmek lazım bir yerde. Sizin üzerinizdeki arkadaşı kastetmiştim Xiaomi 15 muhabbeti için, yurt dışı cihazlarda evet IMEI sorunu var özellikle kendi cihazınız değilse attığınız IMEI'nin yakalanma durumları da var ancak fiyattan kaynaklı olarak bence tercih edilebilir (cep telefonu alma işi bile savaşmakla oluyor neyse susmak istiyorum yersiz bir isyan benimki).

Kendi cihazı olsa bile artık devlet algılıyor. Nasıl oluyor bilmiyorum ama akrabalarımın başına geldi. Eski telefonları sinyal bile almadan.

iPhone modelleri genelde 6 yıl güncelleme alıyorlar ortalama. Muhtemelen güncelleme desteği önümüzdeki yıl kesilir. iPhone 17 çıkacağı için yakında, eskiyecek bir model. Minimum 14 ya da daha üst model tercih edilmesi daha yararlı olur.

Bu cihazlar TR fiyatının cok altında oldugu icin zaten bu fiyata rakipsiz oluyorlar. One UI konusu ise, bu seneki büyük güncelleme dısı asla guncelleme konusunda sıkıntı yasanmadı. Kac senelik S21 bile bu sene daha yeni her ay guvenlik guncellemesinden 3 ayda bir sisteme gecti. Eger S24 FE alırsa, One UI 7 ile çok güzel deneyim yaşayacak hem güncellemeler artık çok geç gelmeyecek. HyperOS ise güzel bir yazılım olmasına rağmen, Xiaomi'nin henüz daha geliştirmesi gerek. Çünkü Samsung artık neredeyse her bütçedeki cihazlarına kasma donma olayları artık (neredeyse) yok. Bunu Xiaomi'de yaparsa (aynı amiral gemileri gibi düşük segment cihazlarındada) HyperOS cidden çok iyi yazılım olur o konuda hiç şüphem olmaz. Ama mi serisi dışı reklamların hâla gösterilmesi iğrenç bir olay. O kadar para verdiğin cihazda ilk kurulumdan sonra yüklü gelen (dosya yöneticisi galeri vs.) Girdiğinde reklam çıkması çok kötü bir durum. Tabii başka uygulama veya DNS ile çözülebilinir ama yine de bu durumun düzeltilmesi sart.
Özet geçmek gerekirse;
Yurt dışı cihaz alabilirse kesinlikle almalı ama yurt dışı cihaz tercih etmiyorsa zaten alacağı cihazlar az çok belli.

S24 FE tercih etmeye karar verdim bu güzel açıklama için teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…