emre44 25

Başarılı
Arkadaşlar, Turkcell uygulaması üzerinden eSIM başvurusu yaptım ve aktif ettim. Şu anda cihazda eSIM gözüküyor ancak servis yok hatası alıyorum ne yapmalıyım? Yurt dışı cihazı.

@Milas Dediğiniz gibi biraz bekledim sonuç yok. Telefonu aç-kapa yaptım ve uçak moduna aldım yine aynı fiziksel SIM kartı yok şu an cihazda.

eSIM kullanmanız vazgeçilmez miydi? Yoksa keyfi olarak mı geçtiniz? eSIM çok riskli bir şey, eSIM'e geçen 2 kişiden biri sorun yaşıyor, ilk kurulum yapılırken bu hatalar alınıyor, sonradan bi bakmışsınız profil kaybolmuş, yurtdışından dönem bir akrabamın telefonundaki eSIM durup dururken bozulmuştu mesela, eğer kullanmak zorunda değilseniz bayiye gidip fiziksel SIM alın tekrar.

eSIM kullanmanız vazgeçilmez miydi? Yoksa keyfi olarak mı geçtiniz? eSIM çok riskli bir şey, ESIM'e geçen 2 kişiden biri sorun yaşıyor, ilk kurulum yapılırken bu hatalar alınıyor, sonradan bir bakmışsınız profil kaybolmuş, yurt dışından dönem bir akrabamın telefonundaki eSIM durup dururken bozulmuştu mesela, eğer kullanmak zorunda değilseniz bayiye gidip fiziksel SIM alın tekrar.

Bende eSIM kullanıyorum. Önceki telefonumda da eSIM kullandım hiçbir sorun yaşamadım. Daha çok kullanıcı hatası kaynaklı oluyor bu eSIM'i kötülemeyin hemen.

eSIM kullanmanız vazgeçilmez miydi? Yoksa keyfi olarak mı geçtiniz? eSIM çok riskli bir şey, eSIM'e geçen 2 kişiden biri sorun yaşıyor, ilk kurulum yapılırken bu hatalar alınıyor, sonradan bi bakmışsınız profil kaybolmuş, yurtdışından dönem bir akrabamın telefonundaki eSIM durup dururken bozulmuştu mesela, eğer kullanmak zorunda değilseniz bayiye gidip fiziksel SIM alın tekrar.
Zorunlu hocam fiziksel SIM hakkım bitti.

eSIM’in kullandığı IMEI2 kayıtlı mı? önce IMEI2 e‑Devlet’ten sorgula, kayıtlıysa Turkcell’den eSIM aktivasyonu ve IMEI2 eşleşmesini kontrol ettir.
IMEI ve IMEI2 ikiside kayıt dışı olarak gözüküyor hocam.

Telefon iPhone mu? Ona göre tarif edeyim. iPhone ise eSIM'e geçmene gerek yoktu, metod var; eSIM'in IMEI'sini fiziksel SIM ile kullanmaya devam edebiliyorsun.

Son düzenleyen: Moderatör: