Ömer Teker

Uzman
iPhone 13 cihazıma AirPods Pro 3 aldım ama yazılım güncelleyin diyor, sizce güncellemeli miyim? İyi olur mu, pilde falan sıkıntı yaşanır mı?

Geçilir, iOS 26 artık oturdu. iOS 26.2 bile iyi iken, iOS 26.3 çıktı şimdi. Android kullanıp geçilmez diyenler neye dayanarak söylüyor bunu pek anlamadım. Pil performansında biraz düşüş yaşarsın belki ama pek bir eksi bekleme, performans olarak falan sorun yaşamazsın. Hele hele AirPods'un için gerekli ise, geç derim. iPhone 13 daha en az 2-3 iOS güncellemesi alacak, önünde sonunda geçmen gerekecek zaten.

iOS 26'yı ilk çıktığı günden beri kullanıyorum bence oldukça güzel. Ekran süresi olarak bir fark hissetmedim. Belki siz ilk güncellediğinizde 1-2 gün yazılım optimize olurken biraz düşüş yaşarsınız ama sonrasında sanki daha iyi bile oluyor. 26.3 var şu an artık bayağı stabil oldu.

iOS 26.1'den beri kullanıyorum. 26.2 sürümüne kadar animasyon kasılmaları devam etmişti, en dikkatimi çeken de kontrol merkezini açmak için aşağı kaydırırken veya galeriden medya silerken gelen onay kutucuğu belirirken oynayan animasyonların felaket kasmasıydı. iOS 26.3 Beta 2'ye güncelleyince bu sorun ortadan kalkmıştı. 26.3 Beta bitene kadar programdan çıkmadım ve en sonunda 26.3 stabil sürüm yayınlandı ve şu an onu kullanıyorum. 26.3'ten beri animasyon kasma sorunları gözlemlemiyorum fakat uygulama ve ayarlardaki seçeneklerin ikonlarının geç yüklenmesi ve bazen boş uygulama ikonu olarak gözükmesi sorunu halen daha devam ediyor. Ayrıca numerik klavyenin yanlış hizalanma sorunu hala devam etmekte ve birkaç kez kilit ekranına koyduğum widgetlar ve saatin yok olması gibi sorunlar yaşadım. Keşke iOS 18'de kalsaydım ve iOS 26'nın çıkabilecek en son sürümünde falan güncelleseydim diyorum.

Eğer kulaklığın özelliklerini tam kullanmak için güncellemenizi istiyorsa ve sizde bu özelliklerden mahrum kalmak istemiyorsanız güncellemeyi yapın ve kulaklığın verdiğiniz paranın hakkını vererek keyfini çıkarın derim.

Son düzenleme: