iPhone 13 kaç yıl sorunsuz kullanılır?

Canı çıkana kadar kullanırım kafasındaysan 5 yıl götürür ancak deneyim öncelikliysen şu an bile değiştirilmeli çünkü 60Hz çağ dışı bir rezillik.

120Hz Samsung A54 kullandım 2 sene iPhone 13 ile yan yana koyunca ekran akıcılığı olarak bariz önde Samsung ancak iPhone 13 60Hz olmasına rağmen rahatsızlık hissetmedim. Retina ekranı da hoşuma gitti açıkçası.

Rahat 4-5 yıl daha götürür, genellikle büyük bir güncelleme gelmedikçe ittire kaktıra 10 yıl kadar kullanılabiliyor sorunsuz şekilde.

Retina olayı boş pazarlama hocam. Samsung üretiyor zaten o ekranları da.

O telefon bugünden itibaren 7 sene götürsün, beni bul sana o zamanın en iyi iPhone'undan alacağım, kendime de alacağım. İmkansız 7 sene.
Dostum 2018'de çıkan iPhone XR'ı kullanıyorum şuan. Yani 7 yıllık. iOS 18.6 yüklü. Kasma donma 0. Hiç bir şekilde şikayetim de yok. Pili ise orijinal değil ancak ekran süresi olarak 6-7 saat arası veriyor. Görüntülü görüşme var 1 saat kadar onun içinde üstelik.

iPhone 13 donanım olarak bence iyi. Daha da uzun gider.

Bir arkadaşım iPhone X kullanıyordu hala da memnun 3 sene önce almıştı. Tiktok İnstagram PUBG gibi uygulamaları akıcı şekilde açıyordu bataryası dışında pek sorunu yoktu. Sizin cihazınız taş çatlasa 10 sene bile dayanabilir eğer dikkatli kullanıcı iseniz.

O kadar değil. Çıkış yılıyla 14 sene olur o zaman iPhone 5'lerin kullanılması gerekiyordu.
O cihaz bugünden itibaren en fazla 6 sene gider.

O kadar değil. Çıkış yılıyla 14 sene olur o zaman iPhone 5'lerin kullanılması gerekiyordu.
O cihaz bugünden itibaren en fazla 6 sene gider.
Yani bilemedim hocam işin içine batarya ömrü de giriyor.

Retina olayı boş pazarlama hocam. Samsung üretiyor zaten o ekranları da.

Oysaki insanlar "Liquid Retina" diye belirtilince Cennet'ten düşmüş bambaşka bir şey olduğunu sanıyor.

Konuya gelince iPhone 13 zaten halihazırda 4 yıllık bir cihaz, siz 5 yıl da ekleyince 9 yıl oluyor ki bu reel bir hedef değil.

Yani bilemedim hocam işin içine batarya ömrü de giriyor.

Batarya çok sorun değil, iphoneların yedek parçası bulunur. Ama o cihaz 4.senesinde ve 9 10 sene çıkartması bile sıkıntı.
Ama çıkartadabilir, malum orta segment Android telefonum 1 sene güncelleme alarak 7 8 sene gitti ve hâla daha kullanılır durumda (WhatsApp vs)

Bu yüzden amiral gemisi bir telefonun uzun süre gitmesi normal, kısacası uygulama desteği bitene kadar gider.

Elindeki XR'ın 4 sene daha gideceğine inanıyor musun? Mesajı doğru okuyun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…