Canı çıkana kadar kullanırım kafasındaysan 5 yıl götürür ancak deneyim öncelikliysen şu an bile değiştirilmeli çünkü 60Hz çağ dışı bir rezillik.

120Hz Samsung A54 kullandım 2 sene iPhone 13 ile yan yana koyunca ekran akıcılığı olarak bariz önde Samsung ancak iPhone 13 60Hz olmasına rağmen rahatsızlık hissetmedim. Retina ekranı da hoşuma gitti açıkçası.

Rahat 4-5 yıl daha götürür, genellikle büyük bir güncelleme gelmedikçe ittire kaktıra 10 yıl kadar kullanılabiliyor sorunsuz şekilde.

120Hz Samsung A54 kullandım 2 sene iPhone 13 ile yan yana koyunca ekran akıcılığı olarak bariz önde Samsung ancak iPhone 13 60Hz olmasına rağmen rahatsızlık hissetmedim. Retina ekranı da hoşuma gitti açıkçası.

Retina olayı boş pazarlama hocam. Samsung üretiyor zaten o ekranları da.

O telefon bugünden itibaren 7 sene götürsün, beni bul sana o zamanın en iyi iPhone'undan alacağım, kendime de alacağım. İmkansız 7 sene.
Dostum 2018'de çıkan iPhone XR'ı kullanıyorum şuan. Yani 7 yıllık. iOS 18.6 yüklü. Kasma donma 0. Hiç bir şekilde şikayetim de yok. Pili ise orijinal değil ancak ekran süresi olarak 6-7 saat arası veriyor. Görüntülü görüşme var 1 saat kadar onun içinde üstelik.

iPhone 13 donanım olarak bence iyi. Daha da uzun gider.

Bir arkadaşım iPhone X kullanıyordu hala da memnun 3 sene önce almıştı. Tiktok İnstagram PUBG gibi uygulamaları akıcı şekilde açıyordu bataryası dışında pek sorunu yoktu. Sizin cihazınız taş çatlasa 10 sene bile dayanabilir eğer dikkatli kullanıcı iseniz.

Bir arkadaşım iPhone X kullanıyordu hala da memnun 3 sene önce almıştı. TikTok Instagram PUBG gibi uygulamaları akıcı şekilde açıyordu bataryası dışında pek sorunu yoktu. Sizin cihazınız taş çatlasa 10 sene bile dayanabilir eğer dikkatli kullanıcı iseniz.

O kadar değil. Çıkış yılıyla 14 sene olur o zaman iPhone 5'lerin kullanılması gerekiyordu.
O cihaz bugünden itibaren en fazla 6 sene gider.

Retina olayı boş pazarlama hocam. Samsung üretiyor zaten o ekranları da.

Oysaki insanlar "Liquid Retina" diye belirtilince Cennet'ten düşmüş bambaşka bir şey olduğunu sanıyor.

Konuya gelince iPhone 13 zaten halihazırda 4 yıllık bir cihaz, siz 5 yıl da ekleyince 9 yıl oluyor ki bu reel bir hedef değil.

Yani bilemedim hocam işin içine batarya ömrü de giriyor.

Batarya çok sorun değil, iphoneların yedek parçası bulunur. Ama o cihaz 4.senesinde ve 9 10 sene çıkartması bile sıkıntı.
Ama çıkartadabilir, malum orta segment Android telefonum 1 sene güncelleme alarak 7 8 sene gitti ve hâla daha kullanılır durumda (WhatsApp vs)

Bu yüzden amiral gemisi bir telefonun uzun süre gitmesi normal, kısacası uygulama desteği bitene kadar gider.

Dostum 2018'de çıkan iPhone XR'ı kullanıyorum şuan. Yani 7 yıllık. iOS 18.6 yüklü. Kasma donma 0. Hiç bir şekilde şikayetim de yok. Pili ise orijinal değil ancak ekran süresi olarak 6-7 saat arası veriyor. Görüntülü görüşme var 1 saat kadar onun içinde üstelik.

iPhone 13 donanım olarak bence iyi. Daha da uzun gider.
Elindeki XR'ın 4 sene daha gideceğine inanıyor musun? Mesajı doğru okuyun.