TAK

Çalışkan
Yer
Kayseri
Merhaba,

iPhone 13 Mini 256 GB cihazım var fakat ben Xiaomi 17 Pro 512 GB almayı düşünüyorum. Takas ile üzerine 10-15 bin istiyorlar (yurt dışı cihaz), sizce bu takas mantıklı mı?

Cihaz olarak uçurum fark olan bir şeye geçmiş oluyorsunuz ve gayet makul bir fark isteniyor. Takası teklif eden kişi feci kazıklanmış olacak, siz ise feci kârlı olacaksınız (cihazın kendisini düşünürsek).

iPhone 12 Mini kullanan birisi olarak söylüyorum; iOS'tan Xiomi'ye kesinlikle geçilmez. Hele bir de üstüne para vereceksin.

Hepsiburada, "Eski telefonunu bana sat, sana yeni iPhone telefonunu uyguna satalım." tarzı bir kampanya yürütüyordu en son. Benim telefon 64 GB olmasına rağmen 16-17 bin TL teklif gelmişti. Tabii temiz de kullanmıştım. Üzerine 20 bin daha koyup 14 alabiliyordum en son.

Xiaomi cihazın performansını bilmiyorum fakat iOS'tan Android'e, hele ki Xiaomi'ye geçmek bana saçma geliyor açıkçası.

iPhone 12 Mini kullanan birisi olarak söylüyorum; iOS'tan Xiomi'ye kesinlikle geçilmez. Hele bir de üstüne para vereceksin.

Hepsiburada, "Eski telefonunu bana sat, sana yeni iPhone telefonunu uyguna satalım." tarzı bir kampanya yürütüyordu en son. Benim telefon 64 GB olmasına rağmen 16-17 bin TL teklif gelmişti. Tabii temiz de kullanmıştım. Üzerine 20 bin daha koyup 14 alabiliyordum en son.

Xiaomi cihazın performansını bilmiyorum fakat iOS'tan Android'e, hele ki Xiaomi'ye geçmek bana saçma geliyor açıkçası.
Root, debloat vs. diye bir şeyler var. Reklamlar da kapatılıyor. Kaptılamayan bir şey ya da değiştirelemeyen varsayılan uygulama yok. Kısaca, bir bahane olamaz Xiaomi düşmanlığı için. PC'den anlamayan insanlar beni ilgilendirmiyor. Çözümü var mı? Var. Xiaomi olmasaymış iğrenç panelli, düşük hızlı şarjlı ve düşük bataryalı cihazlara mahkum kalırmıştık herhalde...

Son düzenleme:
Ciddi anlamda şarj problemi yaşıyorum iPhone cihazlarımda. Eskiden bu kadar değildi. Maalesef son yıllarda çıkarttıkları tüm cihazlarda şarj sorunu yaşadım diyebilirim. iPhone 4 sıfır aldığım günden bugüne devamlı iPhone kullanıyorum fakat şarj sorunu beni çileden çıkartıyor.

İşin absürt yanı ise telefonu şarja %19'da takıyorum şarja taktığım hâlde şarjı düşüyor; muhtemelen evi şarj ediyorum.