iPhone 13 nasıl şarj edilmeli?

Hocam şu anda şarjı 19 tam 24 saati bekliyorum şarj etmek için sonrasında 20'nin altına düşürmemeye çalışacağım. Bir problem olur mu tek seferlik yapsam?
Günde 1 kere niye takacaksınız ki?

Açıklamaya kimya bilgim malesef yetmiyor fakat %80'den üst seviyelerde, %50'den uzaklaşıldıkça kimyasal reaksiyonların sıklığı artıyor ve voltaj fazla artıyor sanırsam. Bu da aşınmasına neden oluyor.

iPhone kandırması benim dediğim gibi 100'e kadar uzun süre dayanıyor dediğim gibi yaparsanız sonrasında ise tık tık tık haftalık düşüyor kalibre gibi bir şey sanırım benim bayağıdır 88 de kaldı mesela bir anda düşmesi an meselesi.

Attığım değerlere bakabilirsiniz.

Dosya Ekleri

• IMG_2660.webp
    59,6 KB · Görüntüleme: 67
  • IMG_2661.webp
    52 KB · Görüntüleme: 64
Asla hocam yapmam öyle bir şey. Telefonla çok uğraşmazsan 1 gün yetiyor zaten iPhone'larda ama Androidlerde kesinlikle öyle değil. Hele ki Xiaomilerde ve Samsunglarda. Uyku modunda 12-13 Saatte ilk aldığın uzun bir süre boyunca 100 olarak duruyor. Sonrasında kullana kullana 12-13 saat uyku modunda şarjdan çektiğinde 99 bazen 98 görüyorsun ve pil optimize çalışıyor.

Optimize çalışmadığı durumlarda oluyor bu arada. Android savunuculuğu yapmıyorum ne deneyim elde ettiysem onu diyorum yanlış anlaşılmasın.

Bilgisayarlarda, telefonlarda kullandığımız pillerin yapısı gereği bir ömrü var. Bu ömür de ortalama doldur-boşalt sayısına tekabül ediyor. Her doldur-boşalt daha doğrusu şarjınızı %20'nin aşağısına indirmenizde pilden 1 döngü gidiyor ve dolayısıyla pil ömrü zamanla azalıyor. He bunu hiç yapmasaınız da o pil mutlaka ölecek. Mümkünse %20'nin aşağısına çok düşmeyin hatta ben kendi telefonumda (Galaxy A55) %40'ın aşağısına düşmüyorum.

Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ediyorum. Sağ olun. İlk şarjdan sonra bir daha kesinlikle %20'nin altına düşürmemeye çalışacağım.

Öncelikle hayırlı olsun ama bu kadar kasma şarj olayını. Şubat'ta aldım. Günde 2 kez şarj ediyorum.

Eki Görüntüle 105502
Çok teşekkür ederim. Yani dikkat edeceğim tek şey şarjı 20'den aşağıya düşürmemeye çalışmak. Ben dikkat ediyorum baya batarya sağlığına. Önceki kullandığım tüm Android telefonlarda da dikkat ediyordum. O yüzden sormak istedim. Tekrardan teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…