RawShed

Başarılı
Alalı 2 hafta oldu pil sağlığım %100. %20-%80 şarjı etmeme rağmen şarjım hemen bitiyor. Gün içinde telefonu iki saat elime almıyorum diyebilirim. 2 saat ekran açık süresi bana normal gelmedi.

Not: Yazılım güncellemesi yapmadım ondan olabilir mi bilmiyorum.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-06-15 at 17.34.39_05005ef4.webp
    WhatsApp Image 2025-06-15 at 17.34.39_05005ef4.webp
    38,6 KB · Görüntüleme: 94
Son düzenleyen: Moderatör:
iOS, kullanım alışkınlıklarınızı öğrendikten sonra pili daha iyi kalibre edecektir diye düşünüyorum. Birkaç hafta daha kullanın derim. Ayrıca %80 olayı bir tık anlamsız. Şarjınızı %20'nin altına düşürmeyin ama %100'e kadar şarj edebilirsiniz.

%20-%80 yaparak zaten pilin sadece %60'lık kısmını kullanıyorsunuz. Ayrıca 13 serisi 3.5 yıl önce çıkan bir seri. Aldığınız cihaz rafta beklemiş, bu nedenle pil hücreleri zarar görmüş olabilir. Önerim 1 kereye mahsus pili kalibre etmek amaçlı telefonu tamamen deşarj etmeniz.

iOS, kullanım alışkınlıklarınızı öğrendikten sonra pili daha iyi kalibre edecektir diye düşünüyorum. Birkaç hafta daha kullanın derim. Ayrıca %80 olayı bir tık anlamsız. Şarjınızı %20'nin altına düşürmeyin ama %100'e kadar şarj edebilirsiniz.

80 20 şarj etme işe yarıyor ama %1-2 etki eder çok önemli bir şey değil.

%20-%80 yaparak zaten pilin sadece %60'lık kısmını kullanıyorsunuz. Ayrıca 13 serisi 3.5 yıl önce çıkan bir seri. Aldığınız cihaz rafta beklemiş, bu nedenle pil hücreleri zarar görmüş olabilir. Önerim 1 kereye mahsus pili kalibre etmek amaçlı telefonu tamamen deşarj etmeniz.

iPhone 13 serisinin 3.5 yıl önce çıkmış olması cihazın 3.5 sene rafta bekleyeceği anlamına gelmiyor hocam. Yani onunla pek bir alakası yok.

iPhone 13 serisinin 3.5 yıl önce çıkmış olması cihazın 3.5 sene rafta bekleyeceği anlamına gelmiyor hocam. Yani onunla pek bir alakası yok.

Biliyorum fakat belli mi olur? Bir arkadaşımın başına 11 Pro cihazda gelmişti bu olay. 2022 yılında aldığı telefonun üretim yılı 2020'idi.

Teşekkürler deneyeceğim.
2 saat ekran suresi cok az ama lityum ion bataryalarin en cok performans verdigi yuzdelik kısmı kullanmiyorsunuz.
Çok önemli noktaya değinmişsiniz. Geçen de fark etmiştim şarj %84'ten 83'e yarım saatte zor inmişti ne zaman ki 80 altında kullandım sonrasında hemen bitmeye başladı.

Telefon alındıktan sonra pilin en yüksek performansına ulaşması birkaç hafta alır. Bu arada 20-80'e çok takıntılı olmana gerek yok. 20'nin altına düşürme yeter. 100'e kadar şarj edebilirsin. O kadar da değil.