Alalı 2 hafta oldu pil sağlığım %100. %20-%80 şarjı etmeme rağmen şarjım hemen bitiyor. Gün içinde telefonu iki saat elime almıyorum diyebilirim. 2 saat ekran açık süresi bana normal gelmedi.
Not: Yazılım güncellemesi yapmadım ondan olabilir mi bilmiyorum.
Dosya Ekleri
WhatsApp Image 2025-06-15 at 17.34.39_05005ef4.webp
iOS, kullanım alışkınlıklarınızı öğrendikten sonra pili daha iyi kalibre edecektir diye düşünüyorum. Birkaç hafta daha kullanın derim. Ayrıca %80 olayı bir tık anlamsız. Şarjınızı %20'nin altına düşürmeyin ama %100'e kadar şarj edebilirsiniz.
%20-%80 yaparak zaten pilin sadece %60'lık kısmını kullanıyorsunuz. Ayrıca 13 serisi 3.5 yıl önce çıkan bir seri. Aldığınız cihaz rafta beklemiş, bu nedenle pil hücreleri zarar görmüş olabilir. Önerim 1 kereye mahsus pili kalibre etmek amaçlı telefonu tamamen deşarj etmeniz.
iOS, kullanım alışkınlıklarınızı öğrendikten sonra pili daha iyi kalibre edecektir diye düşünüyorum. Birkaç hafta daha kullanın derim. Ayrıca %80 olayı bir tık anlamsız. Şarjınızı %20'nin altına düşürmeyin ama %100'e kadar şarj edebilirsiniz.
%20-%80 yaparak zaten pilin sadece %60'lık kısmını kullanıyorsunuz. Ayrıca 13 serisi 3.5 yıl önce çıkan bir seri. Aldığınız cihaz rafta beklemiş, bu nedenle pil hücreleri zarar görmüş olabilir. Önerim 1 kereye mahsus pili kalibre etmek amaçlı telefonu tamamen deşarj etmeniz.
Çok önemli noktaya değinmişsiniz. Geçen de fark etmiştim şarj %84'ten 83'e yarım saatte zor inmişti ne zaman ki 80 altında kullandım sonrasında hemen bitmeye başladı.
Telefon alındıktan sonra pilin en yüksek performansına ulaşması birkaç hafta alır. Bu arada 20-80'e çok takıntılı olmana gerek yok. 20'nin altına düşürme yeter. 100'e kadar şarj edebilirsin. O kadar da değil.