Plainexe

Çalışkan
Dostlar yakında yeni telefon ve laptop alacağım şu ikili arasında kaldım.
  1. Apple iPhone 13 ve Apple MacBook Air M.2 16/512
  2. Samsung Galaxy S23 ve Huawei Matebook 14 2024 Ultra 5 125h
Şöyle söyleyeyim,
Tek oynayacağım oyun Minecraft Java başka oyun oynamıyorum render falanda yapmıyorım AutoCAD vs onlarla işim yok tek istediğim çok hızlı ve akıcı olması ve benim amacım tamamen günlük kullanım.

Son düzenleme:
iPhone 13 - MacBook Air ama 16-512 yerine o fiyata PT'den M3 16-256 alabiliyorsunuz. Depolamayi tasinabilir SSD ile halledersiniz her turlu. iPhone ile MacBook arasindaki ekosistem uyumu cok daha iyi olacagi gibi MacBook avantaji da var. Eger taksitle alisveris yapabilirim diyorsaniz Hepsiburada'da pesin fiyatina 6 - 9 taksit avantaji var oradan da M3 - M4 air'e bakabilirsiniz.

Hocam öncelikle görüşünüz için teşekkür ederim.
Zaten dediğiniz şekilde ödeme yapacağım hocam öğrenciyim öbür türlü nerede 😀
Hocam fakat kafama takılan şu ben kendimi Windows 10 ve Android'deki gibi, iOS ve MacOS'ta özgür hissedemiyorum yani Windows 10 da istediğimi yapabiliyorum.
Özellikle macOS tarafında bu yok.
Hatta sırf bu yüzden Windows 11 ile gelen laptopa Windows 10 kurmayı planlıyorum 😆

Hocam fakat kafama takılan şu ben kendimi Windows 10 ve Android'deki gibi, iOS ve MacOS'ta özgür hissedemiyorum yani Windows 10 da istediğimi yapabiliyorum.
Hatta sırf bu yüzden Windows 11 ile gelen laptopa Windows 10 kurmayı planlıyorum 😆

Bu biraz aliskanlik ve konfor alaniyla alakali gibi zira Windows 11 yerine de 10 tercih etmissiniz. Bir diger mevzu alacaginiz bilgisayarla ne yapacaginiza gore degisir bu. Gunluk kullanim icin inanilmaz bir ozgurluge ihtiyaciniz yok. Daha sorunsuz, basit bir isletim sistemi lazim ki macOS bu konuda Windows'a gore daha iyi. MacBook tarafinda M2 16-512 yerine M3 16-256 daha iyi olur dedigim gibi.

Dostlar yakında yeni telefon ve laptop alacağım şu ikili arasında kaldım.
  1. Apple iPhone 13 ve Apple MacBook Air M.2 16/512
  2. Samsung Galaxy S23 ve Huawei Matebook 14 2024 Ultra 5 125h
Şöyle söyleyeyim,
Tek oynayacağım oyun Minecraft Java başka oyun oynamıyorum render falanda yapmıyorım AutoCAD vs onlarla işim yok tek istediğim çok hızlı ve akıcı olması ve benim amacım tamamen günlük kullanım.
S24 matebook ikilisi çünkü sizin tercihiniz windows kullanımı. Eğer bir windows kurucaksanız macbooka o zaman anlamı yok.

S24 Matebook ikilisi çünkü sizin tercihiniz Windows kullanımı. Eğer bir Windows kuracaksanız macbooka o zaman anlamı yok.

Tabii ki hocam Mac'e Windows kurulur mu 😅
Ya aslında önemli olan Windows kullanımı değil, görünüş ve sadelik önemli benim için Windows 11 gibi olmasını istemiyorum aşırı kısıtlı yazılım.

Tabii ki hocam Mac'e Windows kurulur mu 😅
Ya aslında önemli olan Windows kullanımı değil, görünüş ve sadelik önemli benim için Windows 11 gibi olmasını istemiyorum aşırı kısıtlı yazılım.

Yani ekosistem olur Apple seçerseniz. Açıkçası Windows'a da aynı şeyi yapabilirsiniz ama Apple gibi olmaz. Ama Samsung'un bazı uygulamalarını yükleyince yine ekosistem oluyor az bir şey. Huawei laptopa aslında Huawei gider.

Son düzenleyen: Moderatör:
MacOS için pek çok 3. parti yazılım var. Şu da olsaydı keşke diyeceğin pek çok özelliği programla ekleyebilirsin. Tek dikkat edilmesi gereken unsur oyun oynamanın eziyet olması ama Minecraft'ı sorunsuz oynarsın. MacBook Air her türlü güzel bir tercih olur.

Ab ülkelerinden getirtme imkanın var mı? Galaxybooklar fena değil. iPhone 16e daha güncel olur. Bence farklı bir şey denemek için nothinfg ve Lenovo Yoga veya ekosistem için galaxybook ve Galaxy telefon. Eski iPhonelar hiç hoşuma gitmiyor.

Ben Mac ve Ip ikilisinden yana kullanırdım tercihimi de Iphone 13 eski biraz o kafa karıştırıcı asıl. Ekosistem muhabbetine gidip kaç yıllık eski telefona para yatırmak biraz soru işareti.