Apple'ın telefonlarının kolay kolay kasma donma yapmaması gibi sebeplerle iPhone'a geçiş yapmayı düşünüyorum.
S24 FE kullandım, ısınma ve benim için telefonun büyük olması sebebiyle pek beğendiğim bir model değil. 60 Hz konusunda ise hep 60 Hz kullandım benim için çok önemli bir husus değil.
Kim donmuyor, kim isinmiyor demis bilmiyorum. iPhone 16 Pro 256GB var bende. Ara ara kaliteli donuyor. Ne yaptigina bagli olarak da kopek gibi isiniyor telefon. Hatta o kadar isiniyor ki parlaklik kisiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Niye hocam? Ben de 14 almayı düşünüyordum 13'ten 1-2 sene daha fazla ömrü olur diye.

13'ten en fazla 1 sene fazla ömrü olur hatta 13 ile aynı ömre sahip olur. İşlemci aynı kamera aynı her şey aynı. Sadece RAM fazla. Apple 14'ü tanıtırken nasıl tanıttılar çok şaşırdım :D

IPhone'lar de güncelleme işlemciye göre veriliyor, ondan dolayı iPhone 14 alınmanın pek bir olayı yok.

13'ten en fazla 1 sene fazla ömrü olur hatta 13 ile aynı ömre sahip olur. İşlemci aynı kamera aynı her şey aynı. Sadece RAM fazla. Apple 14'ü tanıtırken nasıl tanıttılar çok şaşırdım :D

iPhone 15 tahmini 40-45K civarına ne zaman düşer?

Kanka aynı düşündüklerini ben de düşünüyorum ama zorlayıp S25 alacağım. 7 Plus'ta bile hala YouTube ve Instagram kullanılıyorken 13'e alma diyenleri görünce garipsedim. Uzun ömürlülük açısından ve stabilite açısından bence 13 almalısın. Dinamik ada olmazsa olmaz değil, arkadaşımın telefonu 13. Ara sıra bakıyorum kamerasına vesaire, hala çok tatmin edici bir kamerası var.

iPhone 16e A18 işlemcili, 13 ve 15'ten daha iyi ve yeni bir işlemci, performanslı ve daha uzun süre güncelleme alacak. Yapay zeka desteği de var. 13 ve 15'e gelmeyecek o destek. Gayet iyi bir kamerası var. Ekranı 60 Hz. Bakmayın Android'de 120 Hz muhabbetine. Önde bir özellik gibi sunuyorlar yalan dolan, en ufak bir pil eskimesinde yazılım kendini aşağı çekiyor zaten, çekmese bile 6 ay sonra kullanan ayarlardan kendi 60 Hz'e çekiyor, su gibi bataryayı emiyor. Peşin fiyatına 3 taksitle Fibabank sitesi Alış-Gidiş isimli siteye bakabilirsiniz.

Kanka aynı düşündüklerini bende düşünüyorum ama zorlayıp S25 alacağım. 7 Plus'ta bile hala YouTube ve Instagram kullanılıyorken 13'e alma diyenlerin bir sıkıntısı olduğunu düşünüyorum. Uzun ömürlülük açısından ve stabilite açısından bence 13 almalısın. Dinamik ada olmazsa olmaz değil, arkadaşımın telefonu 13. ara sıra bakıyorum kamerasına vesaire, hala çok tatmin edici bir kamerası var.

13'ten daha uzun ömürlü cihazlar var artık ve hepsi de muhtemelen 13'ün uygulama desteği bittiği zamanda kullanılmaya devam edilecek. Neyse bunu tartışmaya gerek yok.

iPhone 15 tahmini 40-45K civarına ne zaman düşer?

Düşmez. Düşerse de kaçırma.