iPhone 16e A18 işlemcili, 13 ve 15'ten daha iyi ve yeni bir işlemci, performanslı ve daha uzun süre güncelleme alacak. Yapay zeka desteği de var. 13 ve 15'e gelmeyecek o destek. Gayet iyi bir kamerası var. Ekranı 60Hz. Bakmayın Android'de 120 Hz muhabbetine önde bir özellik gibi sunuyorlar yalan dolan, en ufak bir pil eskimesinde yazılım kendini aşağı çekiyor zaten, çekmese bile 6 ay sonra kullanan ayarlardan kendi 60 Hz'e çekiyor, su gibi bataryayı emiyor. Peşin fiyatına 3 taksitle fibabank sitesi alış gidiş isimli siteye bakabilirsiniz.

40K'ya tek lensli bir cihaz almanın mantığı yok. Fotoğrafçı değiliz ama insan geniş açı, zoom vs. isteyecektir illa. İstemese bile telefon 40K. O kadar para veriyorsun ve tek lens :D
Android kötülemeniz çok komik. 1.5 senedir kullandığım S22 kutudan çıktığı hızda kullanılmaya devam ediyor. Pil sağlığı da bayağı düştü ama hâla akıcı 8 gen 1'e rağmen.

Son düzenleyen: Moderatör:
13'ten daha uzun ömürlü cihazlar var artık. Ve hepside muhtemelen 13'ün uygulama desteği bittiği zamanda kullanılmaya devam edilecek. Neyse bunu tartışmaya gerek yok.
Benim bakış açıma göre olay güncelleme desteği alması değil. Zaten güncelliğe çok takılan biri değilim. Bahsettiğim şey stabilite ve bunu demek istediğimden anlamışsındır bence. Apple'nin bu konuda nerdeyse rakipsiz olduğunu hepimiz biliyoruz zaten. Telefonum da OnePlus 8T bu arada, fanboyluk da yapmıyorum.

Benim bakış açıma göre olay güncelleme desteği alması değil. Zaten güncelliğe çok takılan biri değilim. Bahsettiğim şey stabilite ve bunu demek istediğimden anlamışsındır bence. Apple'nin bu konuda neredeyse rakipsiz olduğunu hepimiz biliyoruz zaten. Telefonumda OnePlus 8T bu arada fanboylukta yapmıyorum.

Apple'ın stabilitesi iyi evet ama artık Android de boş değil. Yazılımları felaket akıcı hale geldi. Mesela 2023'e kadar söyleseydiniz kabul ederdim. Ama son zamanlarda makas kapandı.

Apple'ın stabilitesi iyi evet ama artık Android de boş değil. Yazılımları felaket akıcı hale geldi. Mesela 2023'e kadar söyleseydiniz kabul ederdim. Ama son zamanlarda makas kapandı.
Güncel Android kullanmadığım için bir şey diyemeyeceğim haklısın. Ben mesela en küçük arayüz takılmalarına sinir oluyorum ondan dolayı böyle dedim.

Benim bakış açıma göre olay güncelleme desteği alması değil. Zaten güncelliğe çok takılan biri değilim. Bahsettiğim şey stabilite ve bunu demek istediğimden anlamışsındır bence. Apple'nin bu konuda nerdeyse rakipsiz olduğunu hepimiz biliyoruz zaten. Telefonum da OnePlus 8T bu arada, fanboyluk da yapmıyorum.
Aynen öyle arkadaşımla aynı anda 9 yıl önce 8 Plus aldık. 5. yılda eskidi diye satıp S22 aldım. Arkadaşım hala kullanıyor, bir kere bile tamir görmedi, pil sağlığı %71 :):) S22 tam bir çöp çıktı. 3 yılda bye bye dedi. Geçen gün yeniden iPhone'a döndüm. 17'ye bütçe yetmeyeceği için 16e aldım. 8 Plus'ta olduğu gibi memnun olacak gibiyim. Tasarımı eski modeller gibi ama dert değil bana güzel cihaz bence, tavsiye ederim.

@temmuzhd, işte. 16e'yi teknoloji kanalları 120 Hz'den, tek kameradan, kablosuz şarjdan yerdiler ama herkesin ihtiyaçları farklı. 16e fiyatı daha uygun olsaydı ekonomik ve alınabilir bi' telefon olurdu. Hatta ben de alırdım çünkü hem elim küçük hem de telefonda tek yaptığım kaydırmak. S25'in işlemcisine güvenerekten alıp deneyeceğim.

@temmuzhd, işte. 16e'yi teknoloji kanalları 120hz'den, tek kameradan, kablosuz şarjdan yerdiler ama herkesin ihtiyaçları farklı. 16e fiyatı daha uygun olsaydı bende alabilirdim çünkü hem elim küçük hemde telefonda tek yaptığım kaydırmak. S25'in işlemcisine güvenerekten alıp deneyeceğim.
Kablosuz şarj var zaten MagSafe olmaması dert değil, S25 ile aynı boyuttalar sanırım 6.1-6.2". Vallahi benim ilk günden derdim Samsung'ta yüzde 5'e şarjı inen telefonun kısacık bir zamanda hemen kapanmasıydı, dipte şarjı bitiriveriyor. 8 Plus'ta bile %1'de bayağı kullanıyordum. Android tekrar alabilirim ama ne bileyim Samsung bir daha zor benim için.

@Heisenberg, 16e'nin fiyatı gereksiz pahalı. Apple daha uyguna çıkarabilirdi. Mesela 30K'dan çıksaydı bu kadar kötülenmezdi.
Aynen öyle arkadaşımla aynı anda 9 yıl önce 8 Plus aldık. 5. yılda eskidi diye satıp S22 aldım. Arkadaşım hala kullanıyor, bir kere bile tamir görmedi, pil sağlığı %71 :):) S22 tam bir çöp çıktı. 3 yılda bye bye dedi. Geçen gün yeniden iPhone'a döndüm. 17'ye bütçe yetmeyeceği için 16e aldım. 8 Plus'ta olduğu gibi memnun olacak gibiyim. Tasarımı eski modeller gibi ama dert değil bana güzel cihaz bence, tavsiye ederim.

S22'nin içindeki 8 Gen 1 bitirdi onu. Ama şu anlık bende sıkıntı yok. Garantisine yakın zamanda pili değiştirir kullanırım. Herkese her telefon hitap etmiyor. Mesela bana iOS hitap etmiyor.

Ama iOS'un tasarımsal dili güzel Apple güzel yaptı onu yalan yok.

@Heisenberg, 16enin fiyatı gereksiz pahalı. Apple daha uyguna çıkarabilirdi. Mesela 30kdan çıksaydı bu kadar kötülenmezdi.
Gereksiz olan yöneticilerimiz, telefon 600 dolar. Üzerindeki vergiler ortada. 30K'ya nasıl çıkacak. Bu ortamda 40-42K normal.

@Heisenberg, 16e'nin fiyatı gereksiz pahalı. Apple daha uyguna çıkarabilirdi. Mesela 30K'dan çıksaydı bu kadar kötülenmezdi.

S22'nin içindeki 8 Gen 1 bitirdi onu. Ama şu anlık bende sıkıntı yok. Garantisine yakın zamanda pili değiştirir kullanırım. Herkese her telefon hitap etmiyor. Mesela bana iOS hitap etmiyor.

Ama iOS'un tasarımsal dili güzel Apple güzel yaptı onu yalan yok.
Aman olmasın ne kadar uzun süre kullanırsak o kadar iyi.