Android daha iyi. İlla elma zorunlu değilse o daha mantıklı olur aslında, 16enin 13'ten artı yanını söyleyim mi? Daha fazla RAM Type-C işlemci ve AI. Kameralarda çok yakınlar hatta 13 yerinde daha iyi. Adam 4 yıl kullanacaksa 10k vermesine gerek yok.
Aslında böyle bakmamak lazım. Apple sadece kamera satmıyor. iOS yazılımı, güvenliği ve rahatlığını satıyor. Adamlar senin için her şeyi hazırlıyor senin tek yapman gereken kullanmak oluyor. Çok fotoğraf çeken biri olmayıp teknoloji ile çok bilgisi olmayan biri için bulunmaz nimet. Pek tabii ben bunları anlattığım için Apple fanboy damgası yedim ama olsun.
iPhone 16e çok daha güncel bir telefon. Aralarında 3 yıl var. Çoğu konuda daha üstün bir telefon. Kamera dahil. Tek eksiği bana kalırsa geniş açı vb. özelliklerin olmaması. Fakat bu da onu tercih edilmemesi için bir sebep olabilir ama yine de tercihlere bağlı. Benim işim olmayacak geniş açı gibi özelliklerle dersen ve iPhone olsun diye alcaksan alınır tabii ki hatta bana sorarsan iPhone tarafında en mantıklısı. Apple olma zorunluluğu yok ise Samsung S25 öneririm bu arada.
Aslında böyle bakmamak lazım. Apple sadece kamera satmıyor. iOS yazılımı, güvenliği ve rahatlığını satıyor. Adamlar senin için her şeyi hazırlıyor senin tek yapman gereken kullanmak oluyor. Çok fotoğraf çeken biri olmayıp teknoloji ile çok bilgisi olmayan biri için bulunmaz nimet. Pek tabii ben bunları anlattığım için Apple fanboy damgası yedim ama olsun.
Samsung kullanan telefonu Linux kullanır gibi mi kullanıyor? Gidip Xiaomi bile alsan onlar da babanneler bile kullanabilsin diye arayüzü kolay yapıyor. Onlar da kullanıyor zaten.
Yakında 20e çıkınca kamerayı da ortadan kaldıracak bu marka. Tekli kameranın neresi güzel? En son iPhone XR'de olmuştu bu saçmalık. O telefon da tutmadı bu da tutmayacak. Biz kamera sayısına bakmıyoruz kameranın çalışmasına bakıyoruz.
Tam olarak "48.000TL (kırk sekiz bin)" para verdiğin, asgari ücretin 2 katı ücretiyle aldığın telefonun geniş açısı bile olmaması ne kadar da kötü değil mi
Geniş açı, portre gibi az kullanılmaz. Çoğu videoda yada fotoğrafta geniş açı kullanırsın. 2025 yılında neyin yazılımına neyin arayüzüne para veriyorsunuz arkadaşlar? Artık o kandırmaca laflar kalmadı. Tek lens de çoğu kişinin kullanımı için gayet yeterli yazısı çok böyle ne bileyim, benim fanboy olduğum marka etti batırdı biz bunu nasıl öveceğiz diye düşünüp, her yere yazdığın bir cümle olduğunu tahmin ediyorum. Çünkü bu tek kamera yeterli kelimesi sadece 40-50 yaş üstü insanların torunlarını 1X'de çekip diğer kameralardan haberdar olmadığı vakitlerde geçerli.
Genç birisinin gidip de geniş açısız kamera alması çok büyük saçmalık.