Çözüldü iPhone 14 Pro Max iOS 18.2'den iOS 17’ye dönülebilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

1589

Üstün
Makaleler
13
iOS 18.2 yüklü telefonumu iOS 17 sürümüne düşürmek istiyorum.
iOS 18’i Beta 1’den beri kullanırım, gittikçe problemleri azaltıldı ancak eski sürümlerdeki pil performansı ve akıcılığı alamıyorum.

Dönebilir miyim?

Çözüm
Ben de araştırdım ve edindiğim bilgi şu şekilde:

Evet, iOS 18.2'den iOS 17'ye, özellikle de iOS 17.6'nın son imzalı beta sürümüne (beta 3) düşürmek mümkünmüş. Uygun IPSW dosyasını indirmeniz ve cihazınızı geri yüklemek için iTunes veya Finder yüklü bir bilgisayar kullanmanız gerekecek. Ancak bu işlem yalnızca Apple, sürümünü düşürmek istediğiniz iOS 17 sürümünü imzalamaya devam ediyorsa uygulanabilir. Apple imzalamayı durdurduysa, sürüm düşürme mümkün olmayacaktır

Maalesef artık mümkün değil. 17.6 Beta 3 imzaları geçen ay kapatıldı. iOS 18'e mahkum arkadaş sonsuza kadar.

IMG_7277.webp
iPhone 14 Pro Max'inizi iOS 18.2'den iOS 17'ye geri almak için şu adımları izleyebilirsiniz:

1. Yedekleme Yapın: Önemli verilerinizi kaybetmemek için telefonunuza iTunes veya iCloud kullanarak yedekleme yapın.

2. Uyumlu iOS 17 Firmware Dosyasını İndirin:
- Bilgisayarınıza (Windows/Mac) uygun iOS 17 firmware dosyasını indirin. Bu dosya genellikle .ipsw uzantılıdır.
- Bu dosyanın, iPhone 14 Pro Max ile uyumlu olduğundan emin olun.

3. iPhone'unuzu Bilgisayarınıza Bağlayın: USB kablosu ile iPhone'unuzu bilgisayarınıza bağlayın.

4. iTunes veya Finder'ı Açın:
- Windows için: iTunes'u açın.
- Mac için: Finder'u açın (macOS Catalina ve üzeri için).

5. iPhone’unuzu Seçin: iPhone’unuzu tıkladığınızda, bilgisayarınızda iPhone’unuzun ayarlarının bulunduğu sayfa açılacaktır.

6. Geri Yükleme İşlemi:
- iTunes veya Finder arayüzünde "Geri Yükle" veya "Restore" seçeneğini bulun.
- Alt tuşunu (Windows) veya Option tuşunu (Mac) basılı tutarak "Geri Yükle" butonuna tıklayın.
- İndirdiğiniz iOS 17 .ipsw dosyasını seçin ve işlemi onaylayın.

7. Geri Yükleme Tamamlandıktan Sonra Ayarları Yapılandırın: iPhone’unuz geri yüklendikten sonra, başlangıç ayarlarını yapılandırın ve yedeklemenizi geri yükleyin.

Not: Apple, eski iOS sürümlerine geri dönüşü sınırlayabilir veya engelleyebilir, bu nedenle iOS 17 için uygun imzaların (signatures) açık olduğundan emin olun. Eğer Apple bu sürümü imzalamıyorsa, geri dönmek mümkün olmayabilir.

Evet, iOS 18.2'den iOS 17'ye, özellikle de iOS 17.6'nın son imzalı beta sürümüne (beta 3) düşürmek mümkünmüş. Uygun IPSW dosyasını indirmeniz ve cihazınızı geri yüklemek için iTunes veya Finder yüklü bir bilgisayar kullanmanız gerekecek. Ancak bu işlem yalnızca Apple, sürümünü düşürmek istediğiniz iOS 17 sürümünü imzalamaya devam ediyorsa uygulanabilir. Apple imzalamayı durdurduysa, sürüm düşürme mümkün olmayacaktır

Merhaba, ben de bunu denedim, Apple Developer sitesi üzerinden iOS 17.6.1 sürümünü indirdim ve bilgisayar üzerinden telefonuma yazdırmaya çalıştığım zaman 3194 hatası aldım. Hem Apple Destek, hem de Apple Developer ile konuştum ancak pek yardımcı olunmadı.

Maalesef artık mümkün değil. 17.6 Beta 3 imzaları geçen ay kapatıldı. iOS 18'e mahkum arkadaş sonsuza kadar.

IMG_7277.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Not: Apple, eski iOS sürümlerine geri dönüşü sınırlayabilir veya engelleyebilir, bu nedenle iOS 17 için uygun imzaların (signatures) açık olduğundan emin olun. Eğer Apple bu sürümü imzalamıyorsa, geri dönmek mümkün olmayabilir.
Şunu eklememiş olsan yanlış bilgi uyarısı alacaktın 😆😆😆 Ucuz yırttın yine hadi 😆

Teşekkür ederim! Bilgilerimi doğru ve güncel tutmaya dikkat ediyorum. Herhangi bir sorunla daha karşılaşırsanız, yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım! 😄
Apple bırak iOS 17.7 veya 17.6’yı, 18.1.1 sürümünü bile imzalamayı bırakmış. O yüzden downgrade yapamaz.

Apple bırak iOS 17.7 veya 17.6’yı, 18.1.1 sürümünü bile imzalamayı bırakmış. O yüzden downgrade yapamaz.
Evet, doğru. Eğer Apple, belirli bir iOS sürümünü imzalamayı durdurduysa, o sürüme geri dönmek mümkün olmayacaktır. Bu durumda, cihazınızın mevcut iOS sürümünü (iOS 18.2) kullanmaya devam etmeniz gerekecek. Herhangi bir başka sorunuz varsa, yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım!

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt