@wallywestr, evet zaten alırsam 3-4 yıl kullanırım büyük ihtimal pil değişe değişe. Onun dışında elim çok küçük, stabilite arıyorum ve düz kullanıcıyım. Tekrar S25, 16e ve 15'i deneyip karar vermeye çalışacağım. Yorumun çok yardımcı oldu sağol.
Rica ederim hocam. Bence maddi durumunuz aşırı rahat değilse iphone tercih edin. Burası Türkiye ve çoğumuz 3-4 yıl sonra telefon değiştireceğimiz zaman maddi anlamda zorlanıyoruz. İphone’un da değeri tabii ki düşüyor ama diğer telefonlara göre daha az düşüyor ve satışı daha rahat. Durumunuz rahat ise bence android tercih edebilirsiniz. iphone’un 60 hz derdinden ve yavaş şarj wattlarından kaçmış olursunuz. Üstüne bir sonraki nesil amiral gemisi kullanırsınız (Honor magic 7 pro ya da S25 gibi). Düz kullanıcıyım dediğiniz için sosyal medya konusuna da biraz gireyim, Apple özellikle instagram’da hala diğer markalardan çok daha az kalite kaybı ile paylaşım yapmanızı sağlar. Fotoğraf kalitesine gelirsekte bence tüm büyük markaların pahalı telefonları çok iyi çekiyor ama insanların geneli iphone kamerasının renklerine alışkın olduğu için story ve postlarınız daha çok beğenilebilir. Spesifik kamera karşılaştırmaları için dxomark veya bu konuda çekilen videolara bakabilirsiniz. ios stabilitesi veya genel olarak iphone kullanımı hakkında bir sorunuz varsa sorabilirsiniz. dediğiniz modeller olmasa da iphone kullandığım için yine yardımcı olabilirim. telefon almak önemli ve biraz da stresli bir iş olduğu için elimden geldiğince yardım etmek isterim

Rica ederim hocam. Bence maddi durumunuz aşırı rahat değilse iPhone tercih edin. Burası Türkiye ve çoğumuz 3-4 yıl sonra telefon değiştireceğimiz zaman maddi anlamda zorlanıyoruz. IPhone'un da değeri tabii ki düşüyor ama diğer telefonlara göre daha az düşüyor ve satışı daha rahat. Durumunuz rahat ise bence Android tercih edebilirsiniz. IPhone'un 60 Hz derdinden ve yavaş şarj wattlarından kaçmış olursunuz. Üstüne bir sonraki nesil amiral gemisi kullanırsınız (Honor magic 7 Pro'ya da S25 gibi). Düz kullanıcıyım dediğiniz için sosyal medya konusuna da biraz gireyim, Apple özellikle Instagram'da hala diğer markalardan çok daha az kalite kaybı ile paylaşım yapmanızı sağlar. Fotoğraf kalitesine gelirsekte bence tüm büyük markaların pahalı telefonları çok iyi çekiyor ama insanların geneli iPhone kamerasının renklerine alışkın olduğu için story ve postlarınız daha çok beğenilebilir. Spesifik kamera karşılaştırmaları için DxOMark veya bu konuda çekilen videolara bakabilirsiniz. iOS stabilitesi veya genel olarak iPhone kullanımı hakkında bir sorunuz varsa sorabilirsiniz. Dediğiniz modeller olmasa da iPhone kullandığım için yine yardımcı olabilirim. Telefon almak önemli ve biraz da stresli bir iş olduğu için elimden geldiğince yardım etmek isterim.

S25 magic 7 Pro gibi telefonlar 3 4 yıl sonra değiştirilecek telefonlar değil. İsteyen değiştirir ama 7 yıl gider.

Apple Intelligence ve Türkçe desteği sebebiyle iPhone 16e bence 15'ten daha mantıklı bir seçenek. Tek kamera ama kaliteli bir kamera. Daha güncel ve ömrü uzun olacak bir cihaz.
Kamerası kaliteli falan değil, sensör boyutu çok küçük. Gerçi S25'in ana kamerası da bayağı sorunlu.

S25 magic 7 Pro gibi telefonlar 3 4 yıl sonra değiştirilecek telefonlar değil. İsteyen değiştirir ama 7 yıl gider.
Hocam iphone'da o da 7 yıl gider zaten ama bence telefonlar maks 3-4 yılda bir değiştirilmeli. çünkü gitmesi ile keyifli bir kullanımla gitmesi farklı şeyler. arkadaşta 3-4 yıl kullanırım muhtemelen dedi yukarıda.

@wallywestr, artık finansal özgürlüğümü elde etmeme ramak kaldığı için öyle dedim. Birde sık sık masraf çıkması hoşuma gitmiyor çünkü bir şey çok kalitesiz değilse keyfine ürün yenileyen biri değilim. Kardeşimin iPhone 11'i hala çok stabil en küçük bir kasma bile yok mesela beni şaşırtıyor. Bu yüzden IOS'u merak ediyorum.

@wallywestr, artık finansal özgürlüğümü elde etmeme ramak kaldığı için öyle dedim. Birde sık sık masraf çıkması hoşuma gitmiyor çünkü bir şey çok kalitesiz değilse keyfine ürün yenileyen biri değilim. Kardeşimin iPhone 11'i hala çok stabil en küçük bir kasma bile yok mesela beni şaşırtıyor.
iphonelar uzun vadede şaşırtıcı derecede stabil çalışıyor bu doğru. 2022 yılında 8 yaşında bir iphone 6 kullanmıştım, günde 3 kere şarja takmam gerekiyordu ama onun dışında bir donma kasma yapmıyordu çok şaşırmıştım. güncel android amiral gemileri de eskisi gibi değil, donma olmuyor zamanla diyorlar ama apple kadar stabil midir ya da gerçekte nolur bilmiyorum hiç android bir amiral gemisi kullanmadım onu kullanan arkadaşlar yorumlarsa daha sağlıklı olur

iphonelar uzun vadede şaşırtıcı derecede stabil çalışıyor bu doğru. 2022 yılında 8 yaşında bir iphone 6 kullanmıştım, günde 3 kere şarja takmam gerekiyordu ama onun dışında bir donma kasma yapmıyordu çok şaşırmıştım. güncel android amiral gemileri de eskisi gibi değil, donma olmuyor zamanla diyorlar ama apple kadar stabil midir ya da gerçekte nolur bilmiyorum hiç android bir amiral gemisi kullanmadım onu kullanan arkadaşlar yorumlarsa daha sağlıklı olur
Ben galiba 16 falan alıcam tak diye.

Ben galiba 16 falan alıcam tak diye.
Mantıklı tercih hocam. Yenilenmiş tasarım, daha iyi kamera, daha gelişmiş pil, daha iyi işlemci ve yapay zeka desteği. Bence yine de bi 17 serisin ekranı hakkında bilgi sızmasını bekleyin. Eğer 120hz olursa düz iphone serisindeki tek eksi de gitmiş olur muhteşem bir cihaz olur ama fiyatı artabilir de. O yüzden acil lazımsa veya euro kurunun oynaklığını risk etmek istemiyorsanız 16 çok güzel olur. Depolamasını kendinize uygun seçmeyi unutmayın. Uzun vadede 128 gb yetersiz kalabilir.

iPhone isteniyorsa 15 alınır. Ama daha güncel 16e de tercih edilebilir. Tek kamera yetmez diyorsanız 16'ya yönelmeye çalışın. Uzun ya da kısa vadeli kullanıma gider. 2. el olarak kolay da satılır.

Son düzenleme:
Ben iPhone kullanmak istesem iPhone 16e yerine kesinlikle iPhone 15 alırdım. Başlıca sebebi ise iPhone 15'te geniş açı kamerası varken 16e de olmaması. Ayrıca 16e de düz 16'nın kısılmış işlemcisi var. Yapay zeka olayı ise Apple da gerçekten kullanışsız Samsung bu konuda çok daha iyi, hele o circle to Search özelliği benim çok işime yarıyor. Ha iPhone 15'i alıp sevmezsen hemen satar yine Samsung alabilirsin ama Samsung'u hemen satıp iPhone alamayabilirsin.