Bir de videolarım telefonda 60 FPS çok akıcı, bilgisayara aktardığımda hafif kasma var. Var mı böyle sorunu olan yardımcı olabilecek? Telefondan eş zamanlayıp çünkü kablo üstüyle alınmıyor zor alınıyor. ICloud'dan önceden iyi alıyordum pikselleri düzgün. Şimdi olmuyor maalesef nasıl düzeltebilirim?
Detaylar
Kim cevapladı?Aktarımı kabloyla mı yapıyorsunuz yoksa kablosuz mu? iPhone'da aktarırken dönüştür seçeneği aktif mi?
Aktarımı kabloyla mı yapıyorsunuz yoksa kablosuz mu? iPhone'da aktarırken dönüştür seçeneği aktif mi?
Yok kablo yok normal eş zamanlayıp iCloud sitesine girip oradan indiriyorum telefonumda 300 MB gösterilen dosya bilgisayarıma indirdiğimde 70 MB'ye düşüyor edit yapmak için indirdim piksel düşüş görüyorum.
15295
Uzman
Hocam dosyalar HEIF/HEVC uzantılı mı yoksa JPEG mi? Kamera ayarlarında biçimler kısmından yüksek verimlilik veya en uyumlu seçeneklerinden hangisi seçili?
Bilgisayarda edit yapıyorsanız zaten bu ayarı muhtemelen biliyorsunuzdur fakat yine kontrol etmekte fayda var.
Kamera ayarlarını nasıl en doğru şekilde yapabileceğimi öğrenmek için izlediğim bir videoda görmüştüm. ‘en uyumlu’ seçilmesi gerekiyordu sanırım.
Bilgisayarda edit yapıyorsanız zaten bu ayarı muhtemelen biliyorsunuzdur fakat yine kontrol etmekte fayda var.
Kamera ayarlarını nasıl en doğru şekilde yapabileceğimi öğrenmek için izlediğim bir videoda görmüştüm. ‘en uyumlu’ seçilmesi gerekiyordu sanırım.
Aktarımı kabloyla mı yapıyorsunuz yoksa kablosuz mu? iPhone'da aktarırken dönüştür seçeneği aktif mi?
Kabloyla adamakıllı aktarım bulamadım iMovie uygulamadan almaya çalıştım saçma sapan bana uygulama satın aldırtıyordu videoda bulamadım kabloyla aktarımda düzgün ICloud'dan alayım dedim onda da MB bayağı düşüyor.
o nasıl oluyor tam olarak nereye gireceğimHocam dosyalar HEIF/HEVC uzantılı mı yoksa JPEG mi? Kamera ayarlarında biçimler kısmından yüksek verimlilik veya en uyumlu seçeneklerinden hangisi seçili?
15295
Uzman
Ayarlar > Kamera > BiçimlerKabloyla adamakıllı aktarım bulamadım iMovie uygulamadan almaya çalıştım saçma sapan bana uygulama satın aldırtıyordu videoda bulamadım kabloyla aktarımda düzgün ICloud'dan alayım dedim onda da MB bayağı düşüyor.
o nasıl oluyor tam olarak nereye gireceğim
Bir de aynı kısımda ‘Pro Saptanmış’ sekmesi var. Oradan da ProRAW Maks. seçmeniz gerekiyor. Tabii bunları fotoğraflarda düzenleme yapan kişiler kullanıyor. Normal kullanıcılar HEIF seçiyor.Kabloyla adamakıllı aktarım bulamadım iMovie uygulamadan almaya çalıştım saçma sapan bana uygulama satın aldırtıyordu videoda bulamadım kabloyla aktarımda düzgün ICloud'dan alayım dedim onda da MB bayağı düşüyor.
o nasıl oluyor tam olarak nereye gireceğim
Araştırmanız gerek bu iki kısmı. Çünkü ben normal kullanıcıyım, bilgim buraya kadar maalesef
Son düzenleme:
RoaringLion
Üstün
Durum bende de aynı. Test etmek için 1 dakika 42 saniyelik bir video çekip durumu gözlemledim.
Videoyu iCloud'dan bilgisayarıma indirdim. Telefondaki ve bilgisayardaki dosyanın özelliklerini karşılaştırdım.
Bir de bu ayarı en uyumlu yapmamız önceden çektiğimiz videoları etkilemiyor. Bundan sonra çekilecek videoları etkiliyor. Yani bu zamana kadar çekilen videolar yüksek verimlilik modunun özelliklerini taşımaya devam edecek.
Videoyu iCloud'dan bilgisayarıma indirdim. Telefondaki ve bilgisayardaki dosyanın özelliklerini karşılaştırdım.
- Telefonda 60 FPS olan video bilgisayarda 30 FPS gözüküyor.
- Telefonda 170,5 MB olan video bilgisayarda 45 MB gözüküyor.
- Kalitesinde bozulma yok. Varsa da ben fark edemedim.
- Ayarlar > Kamera > Biçimler adımında En Uyumlu'yu seçtim. Önceden Yüksek Verimlilik seçiliydi.
- 1 dakika 43 saniyelik (öncekine kıyasla bir saniye daha uzun) bir video daha çektim. iCloud'dan bilgisayara indirdim.
- Telefonda 60 FPS olan video bilgisayarda da 60 FPS gözüktü.
- Telefonda 301,2 MB olan video bilgisayarda da 301,2 MB gözüktü.
Bir de bu ayarı en uyumlu yapmamız önceden çektiğimiz videoları etkilemiyor. Bundan sonra çekilecek videoları etkiliyor. Yani bu zamana kadar çekilen videolar yüksek verimlilik modunun özelliklerini taşımaya devam edecek.
Son düzenleme:
15295
Uzman
Evet hocam en son dediğiniz doğru. Önceki videoları ve fotoğrafları etkilemiyor maalesef.Durum bende de aynı. Test etmek için 1 dakika 42 saniyelik bir video çekip durumu gözlemledim.
@15295, sizin yönteminizi kullanıp tekrar denedim.
- Telefonda 60 FPS olan video bilgisayarda 30 FPS gözüküyor.
- Telefonda 170,5 MB olan video bilgisayarda 45 MB gözüküyor.
- Kalitesinde bozulma yok. Varsa da ben fark edemedim.
İkinci videodan beklentim 170 MB'lık bir video olmasıydı ve indirdiğimde de 170 MB olarak inmesiydi ama 301 MB nasıl oldu anlamadım. Oysaki uzunlukları da birebir aynı.
- Ayarlar > Kamera > Biçimler adımında En Uyumlu'yu seçtim. Önceden Yüksek Verimlilik seçiliydi.
- 1 dakika 43 saniyelik (öncekine kıyasla bir saniye daha uzun) bir video daha çektim. iCloud'dan bilgisayara indirdim.
- Telefonda 60 FPS olan video bilgisayarda da 60 FPS gözüktü.
- Telefonda 301,2 MB olan video bilgisayarda da 301,2 MB gözüktü.
Bir de bu ayarı En uyumlu yapmamız önceden çektiğimiz videoları etkilemiyor. Bundan sonra çekilecek videoları etkiliyor. Yani bu zamana kadar çekilen videolar Yüksek Verimlilik modunun özelliklerini taşımaya devam edecek.
301 MB olması garip, onu ben de anlayamadım açıklası.
RoaringLion
Üstün
Yakınlaştırma filan yaptım belki o yüzden boyut 170 MB yerine 301 MB olmuştur. Aslında hiçbir şey yapmadan öylece beklemem lazımdı.Evet hocam en son dediğiniz doğru. Önceki videoları ve fotoğrafları etkilemiyor maalesef.
301 MB olması garip, onu ben de anlayamadım açıklası.
AAA'siz çok kral adamlarsınız inşallah bende de düzelir en uyumluya aldım şu an tekrardan fotoğraf ve videolarım inşallah düzelir umarım başka herhangi bir ayar var mı yüksek verimlilikteymiş özelliğim onu en uyumluya aldım şu an.
pro saptanmış sekmesini bulamadım sadece biAyarlar > Kamera > Biçimler
Bir de aynı kısımda ‘Pro Saptanmış’ sekmesi var. Oradan da ProRAW Maks. seçmeniz gerekiyor. Tabii bunları fotoğraflarda düzenleme yapan kişiler kullanıyor. Normal kullanıcılar HEIF seçiyor.
Araştırmanız gerek bu iki kısmı. Çünkü ben normal kullanıcıyım, bilgim buraya kadar maalesef. Tabii kesin çözümünüz bu olur mu onu da bilmiyorum, araştırdığım kadarıyla bilgisayarda düzenleme yapan kişiler için bu ayarlar önerilmişti.