- Makaleler
- 43
iPhone 13 Pro ve üzeri Pro serisi iPhone'larda Apple, ProMotion adını verdiği bir teknoloji kullanır. Bu teknoloji, ekranı sürekli olarak 120 Hz'de tutmaz, değişken bir yenileme hızıdır yani. Duruma göre artıp azalır, Instagram'daki videoların çoğu 30 veya 60 FPS olduğu için yenileme hızını otomatik olarak düşürüyor olabilir. Ayrıca, iPhone'unuzu düşük güç moduna alırsanız da ekran 60 Hz'e düşer. Takılma sorunu için, iPhone'unuzu yeniden başlatmayı deneyebilirsiniz:
iPhone’u yeniden başlatmaya zorlama
iPhone yanıt vermiyorsa onu yeniden başlatmaya zorlamayı deneyin.support.apple.com
Bir yazılım hatası falan olabileceğini düşünüyorum çünkü benim 14 Pro Max’te Instagram’da o kadar sık düşük kare hızına düşmüyor. Bazen düşük kare hızını hissediyorum ancak 60 Hz kadar da yavaş olmuyor.Hocam size bir sorum olacaktı. Konudan bağımsız, iPhone 15 Pro cihaz Instagram'da vs. sanki 60 Hz oldu bir anda. Bazen 120 Hz alıyorum ana menüde vs. takılmalar yaşıyorum. Uygulamaları kapatırken vs. Neden boyle oldu? Henüz 4 aylık cihaz.
Bu tasarruf ne kısma olayı 120 Hz çoğu telefonda “Adaptif yenileme” olarak var. Bazılarında direkt kapatıladabiliyor ancak iOS’ta mevcut değil.Ben istemiyorum kardeşim tasarrufŞaka bir yana berbat bir özellik. Geçen hafta sıkıntı yaşamazken bu hafta sıkıntı yaşaması saçma bence.
Mantıklı da değil mantıksız da değil. Adaptif yenileme ekran hertz değerini düşürdüğü için malum akıcılık da düşüyor. Kasmadan kastları bence bu.Yukarıda saçma sapan cevaplar dönmüş. Adaptif yenileme kasma hissettiren bir şey değil arkadaşlar.
Mantıklı da değil mantıksız da değil. Adaptif yenileme ekran Hertz değerini düşürdüğü için malum akıcılık da düşüyor. Kasmadan kastları bence bu.
Hayır yaratıyor. Yaratmadığını söyleyen kişi 120 Hertz kullanmamıştır, 5 dakika 120 Hz kullanmakla çıkarım yapamazsınız.60Hz akıcılık konusunda arkadaşın dediği kadar sorun yaratmaz hocam.
Hayır yaratıyor. Yaratmadığını söyleyen kişi 120 Hertz kullanmamıştır, 5 dakika 120 Hz kullanmakla çıkarım yapamazsınız.
Yıllardır 60 Hz cihazlar kullanıyordum, en son kullandığım en iyi 60 Hz cihaz iPhone 13'tü.
Şu an 14 Pro Max kullanıyorum, 6 aya yakın oldu iPhone 13 ekranına bakınca gerçekten farkı belli ediyor.
Şu mesajınızla 120 Hz kullanmadığınız belli oluyor, 1 hafta bile kullanmış biri 120 Hz'in çok rahat farkına varır.
Gerçekten 120 Hz kullanan biri ikisi arasındaki farkı anlar. Size demekki 120 Hz makyajlı 60 Hz cihaz falan satmışlarŞimdi 60 Hz çekip test ettim ve arkadaşın bahsettiği gibi kasma yok.
Gerçekten 120 Hz kullanan biri ikisi arasındaki farkı anlar. Size demek ki 120 Hz makyajlı 60 Hz cihaz falan satmışlar![]()
Mantıklı da değil mantıksız da değil. Adaptif yenileme ekran hertz değerini düşürdüğü için malum akıcılık da düşüyor. Kasmadan kastları bence bu.
Şimdi 60 Hz çekip test ettim ve arkadaşın bahsettiği gibi kasma yok.