emre2224

Üyecik
Beyler, benim telefon Ekim 2024 açılışlı 15 Pro, devir 484. Pil sağlığım 88’e düştü, 15 gün önce 89’du. Garantisinin bitmesine 2 ay var. Sizce normal mi? Garantiye götürmeli miyim? 20-80 yapıyorum, günde 2 kez şarja takıyorum. Cihazı ikinci el aldım, şarj aleti olarak Xiaomi orijinal 33W kullanıyorum. Pil sağlığım normal mi, çok mu düşük? Böyle giderse bu telefon beni tahminen ne kadar götürür?

Garantilik bir durum yok. 1000 döngü tamamlanmadan pil sağlığı %80'in altına düşerse o zaman garantiye kapsamına girer. Fakat düşüş hızına bakılırsa 500 döngü dolmadan %90 altına düşmesi 1000 döngüde %80 altına düşebilir izlenimi veriyor.

Bir sene bile olmadan ve pil devri 500'e bile ulaşmadan %88'e bu kadar hızlı düşmüş olması bana pek normal gelmedi açıkçası. @TechMad'in dediği gibi, iPhone 15 ve sonraki modellerin hepsinde pil devri 1000'i geçmeden pil sağlığı %80'in altına düşerse o zaman Apple destek verebilir.

Benim telefon ekim 2024 açılışlı 15 Pro, devir 484. pil sağlığım 88'e düştü, 15 gün önce 89'du. Garantisinin bitmesine 2 ay var. Sizce normal mi? Garantiye götürmeli miyim? 20-80 yapıyorum, günde 2 kez şarja takıyorum. Cihazı ikinci el aldım, şarj aleti olarak Xiaomi orijinal 33W kullanıyorum. Pil sağlığım normal mi, çok mu düşük? Böyle giderse bu telefon beni tahminen ne kadar götürür?

Bence sorun şarj makinesinde iphoneların batarya sağlığı bu kadar hızlı 8-7 ay içinde düşmez.
Bir de 2.el aldığınızda pil sağlığı kaçtı.

Pil sağlığı gayet normal, çok hor kullanmışsın telefonu. Şubat 2024'te aldığım telefonumun devri 373, pil sağlığım 90.

1 Yıl 5 Ay'da ulaşamadığım devir sayısına 9 ayda ulaşmışsın.

484 döngüde %88 pil sağlığı gayet normal. Düşüş hızının size hızlı gelmesi, muhtemelen kullanım sıklığınızdan (günde 2 kez şarj gibi) kaynaklanıyor hocam.

Şarj adaptörünüz orijinal ve USB-PD uyumlu olduğu sürece sorun yok. Garantiye gitmenizi gerektirecek bir durum gözükmüyor hocam.

Bence sorun şarj makinesinde iphoneların batarya sağlığı bu kadar hızlı 8-7 ay içinde düşmez.
Bir de 2.el aldığınızda pil sağlığı kaçtı.
15 gün önce aldım 89 iken 477 devirdi. ben 15 günde 7 devir arttırdım Eski sahibi değilde benim kullanımımla devam etsem bu telefon beni ne kadar götürür?