Çözüldü iPhone 15 şarj sınırı ya da iyileştirmiş şarj nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

yiitbeys

Uzman
Merhaba. iPhone 15'de bulunan iyileştirirmiş şarj ile şarj sınırının bir farkı var mı? bana telefonu geceden sabaha kadar şarjda tutuyorsan şarj sınırını %80 yap dediler, sonra o yavaş yavaş şarj olur dediler ama 2 gündür aynı geceden sabaha kadar %80'i geçmiyor.

Sizce hangi şarj seçeneğini kullanmalıyım, yardımcı olur musunuz?

@EsatKa yardımcı olur musun?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Lithium Ion pillerin ömrünü korumak için ortalama %20-%80 seviyesi arasında kullanılması önerilir. Şarj sınırını %80 olarak seçerseniz zaten 80'i geçmez. İyileştirilmiş şarj seçeneği, kullanım alışkanlığınza bağlı olarak %80'den sonra daha yavaş şarj sağlar, %100'e kadar doldurabilir.
Lithium Ion pillerin ömrünü korumak için ortalama %20-%80 seviyesi arasında kullanılması önerilir. Şarj sınırını %80 olarak seçerseniz zaten 80'i geçmez. İyileştirilmiş şarj seçeneği, kullanım alışkanlığınza bağlı olarak %80'den sonra daha yavaş şarj sağlar, %100'e kadar doldurabilir.

Çözüm

Bana da arkadaşım bunu şarj sınırını yüzde 80 yapınca aynısını söylemişti 80'den sonra yavaş yavaş dolar diye. O halde 80'i geçmiyor sınırda, değil mi?

Aynen, adı üstünde sınırlıyor.

Fazla fark etmiyor hangi modu seçecegin, li-ion bataryaların ömrü 2-3 senede bitiyor zaten.
Cihazı fazla şarja takmazsan batarya biraz dâhâ dayanır o kadar.

Aynen, adı üstünde sınırlıyor.

Peki sizce hangi ayar daha sağlıklı ona göre bir seçim yapayım.

Fazla fark etmiyor hangi modu seçecegin, li-ion bataryaların ömrü 2-3 senede bitiyor zaten.
Cihazı fazla şarja takmazsan batarya biraz dâhâ dayanır o kadar.

O halde sınırda ziyade iyileştirilmiş şarj daha iyi.

Merhaba, dün bildiriminizi görmedim. Mesaj yazayım o zaman:

Lityum İyon piller, doğaları gereği önünde sonunda eskirler ve bu yüzden ilk günkü performanslarını gösteremezler. Bu durumdan dolayı, pil şarj etme alışkanlıklarınıza pek takılmayın derim. İstediğiniz zaman şarja takın, istediğiniz zaman şarjdan çıkartın.

Apple'ın, %20'de şarja takın, %80'de şarjdan çekin gibi bir söylemi yok. Yani bu durum resmi bir söylem değil, bunu belirtmek istiyorum.

İyileştirilmiş pil sağlığı özelliği, zamanla kullanım alışkanlıklarınızı öğrenerek pil şarjını optimize eder, %80'den sonra elektrik akımını düşürerek pilin kullanım süresini uzatır ve gerekirse şarj işlemini durdurabilir.

iPhone 15 ve sonraki modellerde gelen şarj sınırı özelliği, şarj işlemine kesin bir limit koymak için getirilmiştir.

Bana kalırsa, pilinizi olabildiğince %20'nin altına indirmemeye çalışın, ancak %100'e kadar şarj etmekte bir sakınca yok.

Eğer daha detaylı ve resmi makaleler istiyorsanız, buyurun:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…