Merhaba, dün bildiriminizi görmedim. Mesaj yazayım o zaman:
Lityum İyon piller, doğaları gereği önünde sonunda eskirler ve bu yüzden ilk günkü performanslarını gösteremezler. Bu durumdan dolayı, pil şarj etme alışkanlıklarınıza pek takılmayın derim. İstediğiniz zaman şarja takın, istediğiniz zaman şarjdan çıkartın.
Apple'ın, %20'de şarja takın, %80'de şarjdan çekin gibi bir söylemi yok. Yani bu durum resmi bir söylem değil, bunu belirtmek istiyorum.
İyileştirilmiş pil sağlığı özelliği, zamanla kullanım alışkanlıklarınızı öğrenerek pil şarjını optimize eder, %80'den sonra elektrik akımını düşürerek pilin kullanım süresini uzatır ve gerekirse şarj işlemini durdurabilir.
iPhone 15 ve sonraki modellerde gelen şarj sınırı özelliği, şarj işlemine kesin bir limit koymak için getirilmiştir.
Bana kalırsa, pilinizi olabildiğince %20'nin altına indirmemeye çalışın, ancak %100'e kadar şarj etmekte bir sakınca yok.
Eğer daha detaylı ve resmi makaleler istiyorsanız, buyurun:
iPhone'unuzun pilini şarj etme ve pilinizin ömrünü nasıl uzatabileceğiniz hakkında bilgi edinin.
Apple’ın şarj edilebilir lityum bazlı teknolojisinin iPhone, iPad, iPod ve MacBook’unuz için neden en iyi performansı sağladığını öğrenin.
www.apple.com
iPhone aygıtınızın performansı ve bunun pilinizle olan ilişkisi hakkında bilgi edinin.
iPhone, günlük şarj etme alışkanlıklarınızı öğrenerek pilinizin kullanım ömrünü artırır.