iOS işletim sistemini alıştım ve en çok ön yargım var şu an elimde Samsung A22 var ve cop belki S24 falan kullansam anlarım anroidin iyi olduğunu ama öyle bir şans vermek istemiyorum.

Hocam A22'den bahsediyorsunuz :D yani Apple o fiyata ürün çıkarsa tövbe edersin bir daha iPhone kullanmamaya. Android amiral gemileri IPhone'lar gibi akıcı onlardan daha iyi donanıma sahip ve ucuzlar.

16'ya cikilabiliyorsa en mantiklisi tabii. 15 ile 16 arasinda buram buram bir kamera farki var mi derseniz yok. Genis acinin diyafram acikligi haric lens tarafinda fark oimamasi lazim direkt.
Neden fiyat farkina deger diye sorarsaniz; AI destegi, ciddi bir hoparlor farki, 8 GB RAM ve WiFi 7 icin (Bant genisligi 160 MHz olsa da.) deger derim.

Hocam yalnız uzun vadede sıkıntı çıkarır 13.
16e, 13'un uzun vadede sorun cikarmayani. Ona neden sicak bakmiyorsun? Wide-angle lens sebebiyle mi? 16e almayacaksan illa bence 16'ya cik kesinlikle.

Android istemedigine emin misin bilmiyorum ama oraya da bakarsan o butceye ikisini de dovecek telefonlar var. Bknz. S25+

iPhone 15 almayı düşünüyordum ama 16 fiyatlarına baktığımda, bütçemi biraz fazla zorlasa da AI özelliklerini kullanma şansım olur diye düşündüm. Aslında çok işime yaramaz ama satarken avantaj sağlar diye düşünüyorum. Sizce aralarındaki farklar nelerdir? Hangi iPhone modelini tercih etmeliyim? Günlük kullanıma uygun, uzun yıllar götürecek ve akıcı bir model yeterli olur.
16 kesinlikle.