Temiz iki aylık ikinci el iPhone 16 aldım. Cihazın devir 67 pil sağlığı %100 ama pil sağlığının hemen düşmesini için neler yapabilirim? Hangi aralıklarda telefonu kullanayım? Hangi aralıklarla şarj edeyim veya bir ayarı var mı? Zaten cihazı yeni aldım genel olarak 25 gibi şarja takıyorum 85 90 gibi de çıkartıyorum.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Temmuz 2024
- Makaleler
- 6
Temiz iki aylık ikinci el iPhone 16 aldım. Cihazın devir 67 pil sağlığı %100 ama pil sağlığının hemen düşmesini için neler yapabilirim? Hangi aralıklarda telefonu kullanayım? Hangi aralıklarla şarj edeyim veya bir ayarı var mı? Zaten cihazı yeni aldım genel olarak 25 gibi şarja takıyorum 85 90 gibi de çıkartıyorum.
Çok kasmayın kendinizi. Garantinin bitmesi yakın değiştirirsiniz, sonra da yüzde 80 olana kadar kullanırsınız.
Batarya çok masraflı bir şey değil zaten.
Takmaya değmez bence çok. Ne zaman ihtiyaç hissederseniz şarja takın, ne zaman ihtiyaç hissederseniz şarjdan çıkarın, özel olarak pil çok gitsin diye çaba göstermek verdiğiniz çabaya genelde çok değmiyor özellikle modern lityum iyon pillerde.
Zaten bu batarya en az 2 sene makul ömrünü koruyacak eğer çok büyük bir şanssızlık yaşamazsanız. Sonra da - eğer hala telefonunuzu değiştirmeyi düşünmüyorsanız - pilinizi değiştirebilirsiniz batarya ömrü azalınca.
Zaten bu batarya en az 2 sene makul ömrünü koruyacak eğer çok büyük bir şanssızlık yaşamazsanız. Sonra da - eğer hala telefonunuzu değiştirmeyi düşünmüyorsanız - pilinizi değiştirebilirsiniz batarya ömrü azalınca.
- Makaleler
- 23
20 - 100 arasi sarj et. Sarjda oynama. Orijinal sarj aleti kullan. Bu kadar.Temiz iki aylık ikinci el iPhone 16 aldım. Cihazın devir 67 pil sağlığı %100 ama pil sağlığının hemen düşmesini için neler yapabilirim? Hangi aralıklarda telefonu kullanayım? Hangi aralıklarla şarj edeyim veya bir ayarı var mı? Zaten cihazı yeni aldım genel olarak 25 gibi şarja takıyorum 85 90 gibi de çıkartıyorum.
Eyvallah hocam20 - 100 arasi sarj et. Sarjda oynama. Orijinal sarj aleti kullan. Bu kadar.
EsraBehzatHikayesi
Becerikli
Bu kadar da üstüne düşmeyin arkadaşımda 15 Pro Max var telefonu alalı 7 8 ay oldu hor kullanıyor hala %99 gösteriyor garanti bitmeye yakın pil değişimi oluyor mu bilmiyorum.
Asily 19
Üstün
20-100 başka bir şey yapmayın. Çok da önemli değil zaten.Temiz iki aylık ikinci el iPhone 16 aldım. Cihazın devir 67 pil sağlığı %100 ama pil sağlığının hemen düşmesini için neler yapabilirim? Hangi aralıklarda telefonu kullanayım? Hangi aralıklarla şarj edeyim veya bir ayarı var mı? Zaten cihazı yeni aldım genel olarak 25 gibi şarja takıyorum 85 90 gibi de çıkartıyorum.
Scoti
Çalışkan
Ben destekle konuştuğumda pilin garanti ile ilgisi olmadığı garantin bitse bile değişim yapabileceğimi söyledi ve ücretli değiştiriyorlar garantim var pilim eskidi ücretsiz değiştireyim yok maalesef kronik değilse ücretli değişim var kafaya takmamak lazım yüzde muhabbetini 2 sene sonra anlarsınız zaten neden böyle söylendiğini.
- Makaleler
- 43
Pil sağlığı pek kafanıza takmanız gereken bir şey değil, bu kadar düşünmenize gerek yok. Mümkünse şarjı %20'nin pek altına düşürmeyin yeter, %100'e kadar şarj edebilirsiniz. Şarj olma esnasında cihazı deri, koltuk gibi kolayca ısınabileceği yerlere koymayın, şarj olma esnasında mümkünse kullanmayın, cihaz ısındığı zaman bile "buzdolabına atma" gibi şeyler yapmayın, mümkün olduğunca aşırı ısıdan ve aşırı soğuktan koruyun.
iPhone 15 ve sonraki iPhone modelleri, ideal koşullar altında 1.000 tam şarj döngüsünde kapasitelerinin %80'ini koruyacak şekilde tasarlanmışlardır. Pil döngüsü 1.000'e ulaşmadan pil sağlığı %80'in altına düşerse o zaman bir sorun var demektir, bu durumda Apple bildiğim kadarıyla ücretsiz pil değişimi yapabiliyor. Piliniz, kapasitesi %80'in altına düşmediği sürece pek pil değişimi yapmanıza gerek yok. Zira, normal koşullar altında pil kapasitesinin %100'den %80'e düşmesi en az 3-4 yıl kadar sürebilir.
Aşağıda bırakacağım Apple makalelerini mutlaka okuyun derim.
support.apple.com
iPhone 15 ve sonraki iPhone modelleri, ideal koşullar altında 1.000 tam şarj döngüsünde kapasitelerinin %80'ini koruyacak şekilde tasarlanmışlardır. Pil döngüsü 1.000'e ulaşmadan pil sağlığı %80'in altına düşerse o zaman bir sorun var demektir, bu durumda Apple bildiğim kadarıyla ücretsiz pil değişimi yapabiliyor. Piliniz, kapasitesi %80'in altına düşmediği sürece pek pil değişimi yapmanıza gerek yok. Zira, normal koşullar altında pil kapasitesinin %100'den %80'e düşmesi en az 3-4 yıl kadar sürebilir.
Aşağıda bırakacağım Apple makalelerini mutlaka okuyun derim.
iPhone pili ve performansı - Apple Destek (TR)
iPhone aygıtınızın performansı ve bunun pilinizle olan ilişkisi hakkında bilgi edinin.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
-
-
NB H100 monitör tutacağının kolu hareket etmiyor
- serhatmorgan
-